Lipstick day | má sbírka rtěnek

Ahojte! Jelikož 29. 7. byl mezinárodní den rtěnek (international lipstick day), rozhodla jsem se připravit vám článek, ve kterém vám ukážu moji sbírku rtěnek a představím vám jednotlivé rtěnky podle značek. Veškeré své rtěnky skladuju v kosmetickém organizéru, který vidíte na fotkách. Mám takový dojem, že jsem ho kupovala v Nanu Nana za cenu okolo 100 Kč. Ale seženete různé druhy i na Ebay, Aliexpressu a různě po obchodech a e-shopech.

Pod každým názvem rtěnky budete mít odkaz na recenzi, pokud jsem danou rtěnku recenzovala. Tak ať si to můžete rozkliknout a počíst si víc, pokud vás daná rtěnka osloví :)
Nejvíc rtěnek mám rozhodně od značky Rimmel, a to jsem jich ještě hodně vytřídila. Ty, které zbyly, vidíte na fotce - nechala jsem si tmavé odstíny Stay Matte lipcreamů (tmavě fialová a černá), dlouho držící 16h tekutou rtěnku Provocalips v růžovém odstínu, jeden odstín rtěnky The One, starorůžovou Moisture Renew, dvě konturky Exaggerate (ty nosím občas i přes celé rty), Rita Ora tmavší vínovou a dva nádherné kousky Kate v rosegold obalech - klasická červená a nude.
Od Avonu vlastním také pár rtěnek - dvě True Colour, které mají mramorový reliéf a vypadají skvostně, jedna je taková švestkově fialová, druhá nuda. Pak mám od Avonu lesk na rty 3D plumping, což je jeden z mála lesků v mé kosmetické sbírce, tento je jediný takový ten, co zvětšuje rty pomocí jemného brnění. Z řady mark. mám jednu hodně tmavě fialovou a jeden topper, který jsem vám ukazovala nedávno v letním boxu produktů od Avonu.
NYX je rtěnková srdcovka. Začalo to Liquid Suede tekutou rtěnkou a fialkovým leskem na rty Butter gloss. Pokračovalo to koupí dvou odstínů Soft matte lipcream tekutých matných rtěnek a ještě se ke mně díky výhře dostal další lesk na rty Butter gloss, tentokrát ve žvýkačkově růžové barvě. NYX produkty na rty zkrátka umí :)
Yves Rocher jsem měla vždy za spíše pečující kosmetiku a moc jsem netušila, co všechno nabízí za dekorativku. Když mi od nich přišly tyto tři rtěnky v luxusních zlatých obalech, úplně jsem žasla. Ty dvě matné Grand rouge nosím velice ráda, ta světlejší malinová jde i přes den, ta tmavší ostružinová je super na večerní události. Tekutou Grand rouge jsem zkoušela jen jednou a nepřišla mi moc fajn, obtiskávala se a na rtech nebyla moc komfortní.
Teď už tu mám značky, od kterých mám ve sbírce vždy dvě rtěnky. Od Jordany jsem si pořizovala dva odstíny Sweet cream tekuté matné rtěnky a miluju oba dva, nosím je často.

To stejné u Max Factor a jejich Honey lacquer, mám moc ráda jak tu tmavší, tak k výrazným očím i tu světlou, i když normálně na světlé rty moc nejsem.

A do třetice z této fotky tu mám Revlon rtěnky  Ultra HG gel a taktéž dva odstíny, světlejší růžová a světlá červená. Opět jsou oba dva mé oblíbené a sahám po nich často.
Dvojičku mám i od Freedom z Now collection, a to jsou tmavší podzimní / zimní rtěnky ve vínových odstínech. Trochu se mažou a je potřeba na ně dávat pozor, ale za ty peníze jsou to fajn rtěnky.

Dále mám dvě z e-shopu bornprettystore.com a tyhle asijské "ampulky" kdysi obletěly internet. Stály pár korun a když jste natrefily na správný odstín, udělaly velkou parádu. Já zkusila fialovou a růžovou a obě jsou intenzivní, tu růžovou mám radši, fialová se docela obtiskává a vytrácí, když semknete rty k sobě.

Další rtěnková značka, kterou miluju, je Kiko Milano. Děsně mě štve, že není dostupná u nás, takže kdykoliv jsem v zahraničí, kde Kiko je, neubráním se tomu, abych šla do jejich obchůdku a něco si koupila. Tu červenou rtěnku mám už dlouho, ještě z mého prvního Erasmu ve Francii, tu zastřenou fialovou vedle mám teď ze stáže v Nantes a naprosto ji miluju. Je to odstín, který jsem nikde jinde neviděla a neuvěřitelně mi sedí :)
Blížíme se ke konci! Teď už tu mám akorát "kusovky" od různých značek - zleva je to Bourjois Rouge edition, Milani Amore Mattalics (hodně zajímavá rtěnka, metalická, ale zároveň matná, nosím ji, když mám chuť na něco netradičního), Sleek Matte Me, Astor Lipcolor butter (zabarvené máslíčko, kterým můžete jen jemně zvýraznit rty nebo nanést silnější vrstvu a mít to jako klasickou intenzivní rtěnku), Trend it up! hodně tmavá fialová, kterou vytahuju občas v zimě, ale moc dlouho nevydrží a nakonec ještě jedna konturka, tentokrát z dílny Makeup Revolution v nude odstínu.

Tak a to by byla celá moje sbírka rtěnek, lesků na rty a konturek. Napište mi dolů do komentářů, kolik rtěnek vlastníte vy, a od které značky jich máte úplně nejvíc. Máte některou rtěnku stejnou jako já? Mějte se krásně a díky za přečtení článku ;)

4 komentářů

  1. Hezká sbírka :) jeden odstín rtěnky z Kate řady od Rimmel mám také, plus mám i jeden z řady Mark od Avonu, ale ta mě bohužel neokouzlila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná sbírka :) Od Rimmel mám pár rtěnek. :) Jinak co teď snad nejvíce používám je rtěnka od P2 ta je naprosto boží.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Rúže z rady Kate Moss sú skvelé, jeden mám doma a je nádherný :) Rúže od NYX som vždy chcela vyskúšať, tá škála farieb je proste perfektná!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  4. Astor máslo jsem měla také a nic moc, jsem ráda, že ho už nemám. Dlouhotrvající tekutou od Rimmelu mám stejný odstín a to samé Suede Nyx. :) Jinak pěkná sbírka.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)