2021, you've been a good one

Ahojte, vítám vás u prvního článku v roce 2022! Na rozdíl od uplynulých let jsem si své tradiční shrnutí roku tentokrát nechala na leden a ne na posledního prosince. Musím ale říct, že už jsem se na tu chvíli, kdy si sednu k notebooku, otevřu si diář a budu se ve vzpomínkách vracet zpátky, nesmírně těšila.

Po covidovém roce 2020 se naše naděje upíraly na vakcíny a všichni jsme tak nějak doufali, že v roce 2021 zase bude líp. I přes to všechno tu s námi covid pořád je a ty vtípky o tom, že 2022 se čte "twenty twenty-two (respektive too)" dávají tušit, že se téhle šlamastiky jen tak nezbavíme. No ale, ve srovnání v mým rokem 2020, který byl po sérii mega úspěšných roků hodně slabý (shnrutí si můžete přečíst tady), byla dvacet jednička zase super :)

Čím jiným začít, než naším lednovým výročím. Do restaurace nebylo možné jít, tak jsme to vyřešili přes rozvozové služby a objednali si obrovský sushi set. A když už nebylo možné dávat si dobroty venku, o to víc jsme si vařili doma a často zvali i kamarády - třeba na workshop motání vietnamských letních závitků nebo kávové & alko dýchánky. Do našeho mini bytu se sice moc lidí nenacpe, ale jak se říká - dobrých lidí se vejde :)

Po letech jsem si konečně pořídila nové brýle v brněnské optice Ocuway a začala je více nosit. Ven s nimi sice stále moc nechodím (hlavně kvůli rouškám mi to není příjemné), ale doma na homeoffice je nosím často a ráda.

Z různých důvodů se nám odstěhovalo docela dost kamarádů mimo Brno, a tak jsme prožili pár rozlučkových flat parties, ale také spoustu kolaudaček nového bydlení a výletů mimo Brno. My sami jsme se chvilku snažili hledat náš vlastní byt, ale kvůli svatbě jsme tomu nedávali zas takovou prioritu a bohužel jsme naznali, že nám ujel vlak a situace s nemovitostmi a hypotékami je neúnosná... Takže vyčkáváme a pořád ve skrytu duše doufáme, že nebudeme muset z Brna pryč, že se prostě stane něco dobrého, nějak se to vyvine, abychom tu mohli být... Držte nám palce, stejně jako my držíme každému, kdo se o vlastní bydlení snaží :)

Co se týče cestování, ani tento rok na něj nebyl zrovna bohatý, v první půlce roku jsme se snažili aspoň výletovat v okolí Brna a doufali jsme, že po svatbě nám vyjde nějaká ta svatební cesta. A jsme moc vděční, že ty Azory tak krásně vyšly! Ostatně prozatím dva články si můžete přečíst tady a tu. Třetí a poslední se chystá ještě teď v lednu. Jinak jsme navštívili kouzelné Hřebečské důlní stezky, Jedovnici, Židlochovice, Tišnov, přírodní rezervaci Oslava, Uherské Hradiště i Brod nebo hrad Helfštýn. Také jsme si po letech sjeli Vltavu s partou kamarádů a já prožila netradičně týdenní dovolenou s mamkou v lázních, kde o výlety nebyla nouze.

Díky tomu, že mám skvělé kamarády, se ke mně dostaly kolečkové brusle i s přilbou, a tak jsem zase začala jezdit na bruslích nejen v zimě, ale i přes rok. Ty dny, které jsem mohla trávit v kanceláři, jsem využívala k odpoledním projížďkám po cyklostezce od Holandské k Ikei nebo až Olympii a už teď se těším, až na brusle zase bude počasí. Kromě inlinů jsme s Tomem zkusili i squash a začalo nás to bavit tak, že jsme si pod stromeček nadělili rakety a míčky, takže v tomto roce hodláme chodit častěji.

Největším highlightem roku 2021 samozřejmě byla naše svatba, kterou jsme v podstatě třičtvrtě roku zařizovali a zbylý čtvrt rok z toho dne čerpali energii <3 Mezi našimi kamarády jsme byli jedni z prvních, co do toho "praštili", ale od té doby se těch zásnub událo docela dost a já v tomto roce na jedné svatbě budu dokonce družičkou - moc se na to těším!

Ve shrnutí roku 2020 jsem zmiňovala peripetie s Oliverem a množství času strávené na veterině - s velkým vděkem můžu říct, že v uplynulém roce to byl zdravý a velmi šťastný králíček, který na Štědrý den oslavil třetí narozeniny. Moc doufám, že mu zdraví bude sloužit nadále.

V listopadu jsem šla poprvé v životě darovat krev a i přes obavy, že mě nevezmou, to nakonec vyšlo a já se mohla zařadit do registru dárců krve. Jedním z mých cílů na letošek je chodit darovat pravidelně jednou za 4 měsíce a přesvědčit Toma, aby to šel se mnou zkusit taky. A co vy, chodíte darovat krev?

I po pracovní stránce mám za sebou úspěšný rok, jsem moc vděčná za náš tým a za to, že mě moje práce pořád tak baví a naplňuje. A za ty příležitosti, co mi přináší, jako třeba nedávnou služební cestu do Paříže, kterou jsem ten rok 2021 nádherně zakončila :) Jedna z mých nejbližších kolegyň sice v půlce roku z firmy odešla, ale jak se říká - všechno zlé je pro něco dobré - a tak nám její odchod hodně upevnil přátelství. No a i když jsem se s kolegyní, co v našem týmu je od března, ještě neviděla osobně, za těch pár měsíců se z nás staly dobré kamarádky a já už se nemůžu dočkat, až se během pár týdnů konečně přistěhuje do Brna a budeme spolu moct podnikat všechno to, co na dálku nejde.

2021, moc díky za to, jaký jsi byl a kam jsem se v tvém průběhu posunula. I přes pár škobrtnutí a smutných událostí převládaly pozitivní zážitky a byl jsi super rokem. 2022, vítej a snad budeš taky skvělým rokem. Vyhlídky jsou (když odhlédneme od covidu) slibné a ostatně budeš takový, jaký si tě udělám, tak se budu snažit :) A co váš rok 2021, jaký byl, co vám přinesl, odnesl? Budu se jako vždy těšit na vaše komentáře a moc doufám, že mi zachováte přízeň i v tomto roce. Mějte se krásně! <3

7 komentářů

  1. Měla jsi moc hezký rok a snad i tento následující bude stejně povedený, možná ještě lepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář a za přání, Pavli :) I tobě přeju úspěšný nový rok!

      Vymazat
  2. Vypadá to, že to byl nakonec super rok :) určitě ta svatba k tomu hodně pomohla viď? :) nemůžu se dočkat až já už taky na nějakým vyrazím, strašně mě to vždycky baví a naplní pozitivní energií. :)
    Přeju pohodový a šťastný nový rok a doufejme, že už tentokrát se to třeba aspoň s tím cestováním trochu uklidní. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatba tomu hodně pomohla, to rozhodně :) Nedivím se ti, taky mám účast na svatbách moc ráda, je to vždycky náročný den (nebo spíš víkend), ale jak píšeš, ta získaná energie je boží!
      Děkuju Oli a i tobě úspěšný nový rok. No já doufám, že po té cestovatelské stránce už to zase bude stát za to! :D

      Vymazat
  3. Moc ráda čtu tvá shrnutí, přeju ať se Vám daří v novém roce 2022! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsi podle příspěvku úžasný rok, plných nových zážitků, které budou s tebou po celý život - například svatba :) Držím palce ať se bydlení vyřeší.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)