Rekonstrukce bytu | část III.

Ahojte! Tento článek už píšu z našeho nového domova, kde od konce října bydlíme. Podařilo se nám se celkem v klidu přestěhovat a rychle se zabydlet, na větší prostor si člověk zvyká rychle :) Ve druhé části rekonstrukce bytu jsem vám slíbila, že příště se podíváme hlavně na světla a nábytek, a pár dodělávek skrz parkety. Tento článek mám rozepsaný od konce listopadu, ale k jeho dokončení jsem se dostala až teď v novém roce. Tak pojďme na to!

Začnu ne úplně pozitivně, abych to pak vzápětí mohla vybalancovat. Jde totiž o to, že podlaháře skrz parkety jsme měli doporučeného od našeho architekta, ale bohužel jsme s jeho odvedenou prací nebyli spokojení. Naštěstí výsledek není nakonec špatný, jen se úplně perfektně nepodařilo napojit parkety na hexagonovou dlažbu z obýváku do kuchyně, ale to je detail, na který se možná budeme soustředit ještě pár týdnů, ale pak si na to, že tam je lehký výškový rozdíl, zvykneme. Spíš s pánem byla hrozná komunikace, vždycky nasliboval hory doly a pak z toho nic nebylo a zbytečně se dokončení posouvalo. Takže naše velké štěstí a snad jediná páka, co jsme na borce měli, byla instalace kuchyně dříve, než jsme počítali.

Kuchyň jsme si nechali vyrobit na míru od truhláře, máme ji až úplně do stropu, abychom měli spoustu úložného prostoru. Dekory jsme měli vybrané od Kronospanu, nakonec ten dominantní v odstínu Cashmere máme od Eggeru, protože byl na skladě, tak abychom nečekali. Kuchyňskou desku máme v dekoru White Andromeda (mat) a ta kombinace toho všeho je úplně úžasná. Z kuchyně jsme fakt nadšení, co se týče designu, ale i praktičnosti, a fakt si ji užíváme a milujeme ji každičký den. A mít po tolika letech ručního umývání nádobí myčku? Slast! Spotřebiče jsme objednávali skoro všechny Whirlpool, akorát digestoř je Amica, máme recirkulační s uhlíkovými filtry. Vestavná lednice má skoro 2 metry na výšku, zatím máme "problém" ji zaplnit, protože na tolik prostoru nejsme zvyklí, v nájemním bytě jsme měli lednici o kousek menší než 150 cm. Naprosto miluju i troubu, kterou jsem si vybrala s funkcí páry, celkově peče naprosto fantasticky, takže už se nebojím ani kynutého těsta. Na Vánoce jsem si poprvé střihla vánočku (a že se náramně povedla!) a dokonce jsem znovu po několika letech zkusila makronky. Ty teda tvarově nebyly úplně nejlepší, ale chutově se povedly moc.

Od truhláře máme i skříňku pod umyvadlo v koupelně, vyrobil nám i práh a ještě lištu pod práh u balkonu. V plánu máme do budoucna další vestavěný nábytek, co nejdřív na řadu přijdou skříně v chodbě a obývací stěna, ale napřed zase musíme trochu našetřit finance :) Ostatní nábytek a vybavení jsme řešili formou odkupu od kamarádů (jídelní stůl, židle a lavice ke stolu, která nám momentálně slouží jako konferenční stolek) nebo nákupu z Ikei. Sedačku jsme, stejně jako postel, objednávali z Bonami, a s oběma kusy nábytku jsme zatím moc spokojení.


Světla jsme s pomocí architekta vybrali na eshopu Severské světlo, většinu z nich máme LED, a ty, co jsou na žárovku, mají v sobě Bluetooth žárovku, takže je můžeme ovládat přes aplikaci v mobilu, a měnit tak barvu (bílá/žlutá) a intenzitu světla. Nejvýraznější je rozhodně světlo nad jídelním stolem, Jelly, které vypadá jako medúza, a pak taky máme krásné designové lampičky nad postel, Fleur, které zas připomínají kalich květiny.

Zbytek jsme vyřešili Ikeou, takže u nás nechybí klasiky typu komody a noční stolky Malm, knihovna a televizní stolek Kallax, stůl s nastavitelnou výškou, a do šatny plánujeme do budoucna skříně Pax.


Před (vpravo) a po (vlevo) rohožka před dveřmi a jakou jinou zvolit než s HP motivem :)

Před (vpravo) a po (vlevo) vstupní dveře a můj DIY projekt s Balakrylem Uni pro sjednocení barvy s dveřmi do koupelny a na záchod

Brzy to bude tři měsíce, co tady jsme, prožili jsme tady první Vánoce s naším prvním pořádným stromečkem, a už se moc těšíme na jaro, až si vysadíme na balkóny nějaké bylinky a rajčátka, dokoupíme i posezení a budeme si užívat kafe/víno na balkóně :) Chce to tady ještě pořádně dát dokopy, než se dostaneme do bodu, kdy bude všechno hotovo, ale to nás na tom baví, postupně si to tady zařizovat a zvelebovat. Doufám, že vás články okolo rekonstrukce bavily a třeba jste načerpali nějakou inspiraci. Kdybyste měli jakékoliv dotazy, neváhejte mi v komentářích napsat. A příště se můžete těšit na cestovatelský článek, můj druhý lednový týden jsem totiž strávila až za velkou louží, v USA!

2 komentářů

  1. Super proměna, jde to jako po másle a moc ti přeji, aby jsi byla s finální podobou spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, Pavli! Bydlí se nám tu krásně :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)