Naše svatba aneb jak se ze mě stala Pekařová

Ahojte! Jelikož už nějakou dobu máme u sebe všechny fotky a video z naší svatby, je načase vám aspoň něco málo ukázat a pokusit se vám popsat, jak ten náš den probíhal :) Pohodlně se usaďte, textu nebude až tak hodně, ale fotek ano, plus video má 6 minut.



Na Grunt Galatík jsme dorazili už v pátek, s naloženým autem, zákusky na zadních sedačkách a dortem na klíně. Naštěstí všechno přežilo! Postupně dorazili i svědkové, pár kamarádů a na otočku i rodiče, aby nám pomohli s nachystáním sálu, výslužek, apod. Na to, že jsme měli jenom okolo 40 hostů, nám to chystání zabralo spoustu hodin, končili jsme až kolem osmé večer. To už zbýval čas jen na večeři, zběžné popíjení a šlo se spát.




My dva jsme v sobotu vstávali už o půl 7, protože v 7 už na místo dorazila moje vizážistka Verča. Líčit sice začínala nejprve svědkyni, ale já už musela být také vzhůru, abych si ještě umyla vlasy před česáním. Asi vám nemusím říkat, že jsme toho stejně moc nenaspali, nervozita přeci jen už začínala pracovat :) Postupně dorazili na místo fotograf s kameramanem, všichni naši hosté, slečny hudebnice, co nám hrály na piano a housle k obřadu, a také oddávající a matrikářka. Obřad jsme měli v 11 a klasicky se to moc nestíhalo. Detaily si nechám pro sebe, ale nakonec je z toho všeho okolo fakt dobrá historka, na kterou budu navždy vzpomínat :) A koneckonců, na nevěstu si prostě všichni počkají, no ne?


Jak vidíte, ve vlasech jsem měla květinový věneček, šaty až na krajkovaný top a odhalená záda velmi jednoduché, se splývavou sukní, a na nohou bílé sandálky na mini platformě. Protože já prostě typ na lodičky na vysokém podpatku nejsem a navíc bych v jakékoliv obuvi vyšší než 3cm převyšovala Toma. A hlavně je to tak pohodlné! Všem budoucím nevěstám doporučuju volit pohodlné boty, moc moc to oceníte a ani nebude třeba si pak na parketu lodičky vyzouvat při tančení a mít špinavá chodidla :) Se svým lookem jsem byla ohromně spokojená a myslím, že to jde z fotek a videa moc dobře vidět, jak skvěle jsem se cítila. Od rodiny a kamarádů jsem několikrát slyšela slova, že vypadám jako lesní víla, a to podle mě ten look naprosto vystihuje. Jak se to líbí vám?







Zmiňovala jsem vám, že jsme si říkali u obřadu své sliby a byli jsme z toho dost nervózní. Nakonec se to zvládlo skvěle a já jsem na sebe byla hrozně pyšná, že jsem slzy udržela až do gratulací. Tam už se to fakt nedalo :) Následoval špalír s padajícími okvětními lístky růží (opět doporučuju, majitelé prostoru budou rádi, když nebudete házet rýži nebo nedejbože plastové konfety, to vidí hodně neradi, protože se to fakt špatně dostává z trávníku), společné focení s hosty, rozbíjení talíře a zametání střepů, přenesení přes práh, slavnostní oběd (ano, měli jsme klasicky vývar a svíčkovou, ze společného krmení se polévkou máme fakt hrozně vtipné fotky :D), krájení dortu a společné focení.

Na to jsou na Gruntu skvělé lokace, kterých jsme náležitě využili. Velká dřevěná houpačka na poloostrůvku v rybníce, dřevěná pramice na rybníce, koňské stáje, travnaté prostranství mezi dvěma rybníky a stráně okolo rozhledny Zdenička. Společné focení nám zabralo zhruba dvě hodinky, přičemž hosté měli mezitím o zábavu postaráno díky svatebním novinám, venkovní chill out zóně, fotokoutku s rekvizitami a zákuskům ke kafíčku. Celou dobu od oběda až do odpoledne hrál v pozadí námi sestavený playlist z našeho Marshall repráčku - úplně to takhle stačilo. V momentě, kdy jsme se vrátili z focení, už dorazil na místo DJ, nachystal se a pak už si hudební podkres vzal na starost on. Následoval hod kyticí a podvazkem, náš první tanec, několik společných her v režii svědků a jakmile se setmělo, prskavkový špalír. A pak, pak se tančilo, pilo, jedlo, zkrátka pařilo až do rána :) Byla to jízda!


Musím říct, že počet hostů - 40 - byl úplně ideální, a ani v takovémto útlém počtu jsme se rozhodně nestihli pobavit během dne a noci se všemi. Osobně bych nechtěla mít na svatbě velké množství lidí, z nichž některé ani neznám, takhle v úzkém rodinném a přátelském duchu to pro nás dva bylo úplně nejlepší a všichni jsme si to náležitě užili. Samozřejmě se v průběhu vyskytly nějaké drobnosti, co se úplně nevyvedly nebo třeba nebyly po chuti každému. Nicméně ty hlavní věci vyšly všechny skvěle a ani jeden z nás by na tom našem dni nic neměnil. A jsme rádi, že máme tak krásné fotky a video, díky kterým si vzpomínky můžeme osvěžovat napořád. Kdybyste si to chtěli přečíst z pohledu kluků, co nás fotili a točili, můžete tady, jsou tam i další fotky :)

Od svatby uběhly skoro dva měsíce a pokud se ptáte, jak jsem si zvykla na to představování se novým příjmením, tak zcela upřímně jsem si ještě nezvykla. Doklady už mám sice vyměněné všechny, příjmení mám změněné už i v bankách, na většině e-shopů, v pracovních systémech, ale stejně se mi ještě občas stane, že se představím jako Slováková. A třeba na takovém Woltu mi ani příjmení změnit nejde :D Takže to ještě nějakou dobu bude trvat. Ale vyloženě krize identity na mě nepřišla a podepisovat už se umím ponovu! Jak jste to měly vy, co už jste nějakou dobu vdané?

To už bude z dnešního článku úplně všechno. Doufám, že se vám povídání a hlavně fotky a video líbilo. Do komentářů mi dejte vědět, jak jste svou svatbu prožívali vy nebo pokud ještě "v chomoutu" nejste, jakou máte o svém dni představu? Budu se na komentáře moc těšit a příští článek bude po hodně dlouhé době cestovatelský, z naší svatební cesty na Azory :) Mějte se krásně!

6 komentářů

  1. Ahoj Aničko, krásný článek, krásná svatba a mrkni na své příjmení na Woltu teď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mockrát děkuju! Já mám na Woltu vlastně dva účty a používám spíš ten spojený s pracovním emailem a číslem. Ale mrkla jsem znovu na nastavení a na desktopu už jsem byla schopná si jméno změnit sama :) Očividně mi to nějak nešlo jenom na mobilu. Ale každopádně děkuju!

      Vymazat
  2. Milá mladá paní Ani, velká gratulace ode mne k vám oběma putuje. Krásné, ta pohoda a láska čiší přímo z fotek. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkujeme <3 Skutečně to z těch fotek a videa čiší, a fakt to není nic nastagovaného, tak moc jsme si ten náš den užili :)

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, měli jste podle fotek naprosto dokonalou svatbu a tak to má být! :) Hodně štěstí! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme Pavli! Fotky ani video neukážou všechno, ne celou realitu, takže to z nich často působí dokonale, i když se třeba nějaké komplikace vyskytly. Ale jak už jsem psala v článku, nic zasádního se nepo*** a fakt jsme si to užili naplno :) Ještě jednou díky!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)