Spotřebováno | červenec, srpen, září 2021

Ahojte! Dnes s Tomem slavíme měsíc od svatby a já mám konečně čas se vám ozvat a napsat nový článek. Svatbě jako takové brzy věnuji samostatný článek, zítra se sejdeme s fotografem a kameramanem, takže už brzy budou i fotky a video :) Ale pokud mě sledujete na Instagramu, tak už jste něco málo viděli a vězte, že jsme si náš den D užili dosyta. No a příští týden odlétáme na svatební cestu na Azorské ostrovy, tak se můžete pak během listopadu těšit i na články odtamtud (a v průběhu našich líbánek samozřejmě budu aktivní na stories).

No ale dnes chci dohnat rest se spotřebovanými produkty, nebyly tu dlouhé tři měsíce, tak vám opět přináším pořádnou nálož. Čeká vás celkem 12 mini recenzí různých kosmetických produktů, tak pojďme na to! :)

Diptyque Lait Frais tělové mléko

Poslední produkt z dárkové cestovní sady, kterou jsem dostala 4 roky zpátky na stáži ve Francii - aneb pěkně jsem si to šetřila a celou tu řadu a hlavně vůni těchto produktů jsem milovala! I když tohle bylo tělové mléko, využívala jsem ho jako krém na ruce, svou velikostí vhodný do kabelky. Podle zničeného obalu vidíte, že toho zažil dost :) Jen nerada se s těmito produkty loučím, hlavně proto, že vím, že u nás se dají sehnat spíš jen parfémy a vůně do bytu, než kosmetika. No, tak až budu někdy příště ve Francii, tak vím, co si dovézt.

The Ordinary Niancinamide 10% + Zinc 1%

Moje stálice, více jsem o produktech od The Ordinary psala v obsáhlé recenzi. Už mám další balení a nedám na niancinamide dopustit!

Alcina UV control serum

Tento produkt jsem dostala před dvěma lety na akci od značky Alcina, která se konala v Brně. Nejprve jsem si nebyla jistá, jak ho používat, nakonec jsem skončila u toho, že jsem ho používala jako klasický denní krém s SPF faktorem. Sérum mělo super konzistenci, která se extra rychle vstřebávala a sloužila jako super podklad pod make-up. Spokojenost, klidně bych si pořídila znovu.

L'Occitane sprchový krém s bambuckým máslem

Vzoreček sprchového krému z mé oblíbené řady s bambuckým máslem od L'Occitane. Mini cestovní balení, co vystačí tak na 3 noci. Pokud máte suchou pokožku a klasické gely vás vysušují, zkuste gel nahradit sprchovým krémem nebo v případě extra suché pokožky sprchovým olejem. Uvidíte, že vám to bude příjemnější :) Já osobně krémy / oleje ráda používám na zimu.

Dermacol Aroma Ritual sprchový gel

U sprchování ještě chvíli zůstaneme, tohle je teda klasický gel od Dermacolu z řady Aroma Ritual, kterou si ráda jednou za čas koupím. Moje nejoblíbenější vůně je rozhodně hrozno a limetka, ale ráda zkouším nové vůně - to byl právě případ granátového jablka. Na léto příjemně vonící, sladký sprcháč. Mám pocit, že to píšu u Dermacol sprcháčů vždycky, ale jediné, co mi na nich vadí, je to balení - poslední zbytky z té tuby jdou vymáčknout fakt špatně.

Pantene Pro-V Intensive repair šampon

Tento konkrétní šampon od Pantene jsem měla už poněkolikáté. Vždycky když nevím, po čem sáhnout a nechce se mi v drogerii stát dlouho a hledat nový, mnou ještě nevyzkoušený šampon, sáhnu právě po tomto. Je sice na poškozené vlasy, což já zas tak nemám (maximálně od žehlení, ale to už jsem dost omezila), ale i tak mi vyhovuje. 

SpiriTime Flower Time tělové mléko

Cestovní balení tělového mléka z Notina, jinde jsem tuto značku myslím ani neviděla. Pár roků zpátky jsem kupovala kamarádkám hezkou sadu sprcháče a tělového mléka od SpiriTime s vůní vanilky a já sama jsem vyzkoušela tuhle spíš letní květinovou vůni. Párkát jsem produkt využila jako tělové mléko, ale většinu jsem ho spotřebovala jako krém na ruce teď v posledních týdnech, kdy už se opět má spotřeba krémů na ruce vyhoupla z nuly na sto. Byl dost řídký, takže na ruce nic moc, ale na tělo fajn.

Yves Rocher Sebo Végétal scrub na obličej

V názvu má sice scrub, ale spíš bych to nazvala jemným peelingem. Obsahuje pudr ze šišáku bajkalského a z meruňkových jader jakožto vysoce čistící (peelingové) látky. Pleť jsem si jím čistila 2x týdně a byla jsem moc spokojená. Pleť hezky vyčistil a nijak nepodráždil. Pořídila bych si klidně znovu.

Frais Monde Caver perfumed oil roll

Tohle je hodně stará záležitost, kterou se mi podařilo dopotřebovat až teď! Frais Monde prodávají na e-shopu parfemy-elnino.cz a tahle italská značka je známá zejména díky svým parfemovaným olejíčkům, které nahrazují parfémy. Já si zamilovala hlavně ten vanilkový, na zimu boží, kořeněná, výrazná vůně. Ten už se bohužel neprodává :( Tato varianta "Caver" je ještě dostupná, ne jako olejíček, ale jako toaletní voda. Je to taktéž dost výrazná, ale spíše podzimní záležitost. Radši bych tu vanilku, tuhle znovu nepotřebuju.

Rimmel Extra 3D Lash řasenka

Moje oblíbená řasenka od Rimmelu, už mám několikátou. Vyhovuje mi, je levná, vydrží dlouho mokrá. Nemám co vytknout :)

ArtDeco All-in-one mascara

Vzoreček jedné z těch dražších řasenek od ArtDeco (pro porovnání Rimmel stojí 100 Kč a ArtDeco okolo 400 Kč). Přírodní kartáček střižený do stejné délky mi kupodivu vyhovoval, i když stejně preferuju umělé kartáčky. Řasy mi dělala hezké, přirozené, ale natočené a objemné. Akorát že stejný výsledek mi udělají i daleko levnější řasenky, takže jsem si opět ověřila, že do řasenky (pokud máte svoje řasy husté a dlouhé a potřebujete je jen jemně zvýraznit a natočit) se mně osobně nevyplatí investovat.

Carmex balzám na rty

A zakončíme to další mojí stálicí, klasickým Carmex balzámem na rty v tubičce, na který nedám dopustit hlavně přes zimu na noc, když mám okoralé, vysušené rty nebo při doléčování oparů a odřeného nosu ze smrkání. Ze začátku si člověk musí zvyknout na štipkání kvůli obsahu mentolu a kafru, ale pak už to vůbec nevnímáte a naopak víte, že to je to, co ty rty dává dokopy :) Stojí pár korun, dnes už se dá sehnat v DMku a mně při téměř každodenním (někdy i několikrát denně) používání vydrží rok, možná i déle. Miluju ho!

Jako vždy mi napište, jestli máte s některým z produktů osobní zkušenost a jestli se shodujeme. Moc vám děkuju za přečtení článku a za vaši přízeň i během mé nepřítomnosti. Říjen určitě bude ještě "jednočlánkový" měsíc, ale od listopadu už snad zase budu zvládat alespoň dva měsíčně. Mějte se krásně a snad zase brzy ahoj :)

4 komentářů

  1. Ahoj, mrzí mě, že nezvládneš psát častěji. Každopádně Pantene nesnesu, to je pro mě čirý zlo na vlasy. Dermacol tenhle sprcháč mám přesně v zásobách, parfemaci bych si zvolila jinou, ale tak sprcháč to se neztratí. The Ordinary mám na wishlistu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mě taky, ale prostě to teď nejde stíhat se vším ostatním :( To je zajímavé s tím Pantene, dokazuje to, že každý opravdu snese / má rád něco jiného. Taky mám radši jiné parfemace těch Dermacol sprcháčů a The Ordinary rozhodně moc doporučuju!

      Vymazat
  2. Produkty mě zaujaly, aspoň některé z nich a budu uvažovat o jejich vyzkoušení. :) Super tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář Pavli a jsem ráda, že jsem tě mohla inspirovat :) Krásnou neděli!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)