Spotřebováno | leden, únor 2021

Ahojte! Také nemůžete uvěřit tomu, že už to je více než rok, co žijeme v pandemii? My s Tomem neustále pracujeme z domu, jak jste na tom vy? 

Kosmetiku spotřebovávám konstantním tempem, takže se toho za uplynulé 2 měsíce opět nastřádalo docela dost. Jsou tu některé mé stálice, ale i spousta nových a zajímavých produktů. Tak pojďme na to!

Marc Jacobs Daisy Dream EdT

Tuhle toaletku s nádherným květinovým flakonkem jsem si hodně oblíbila! Měla jsem kdysi vzoreček a pak se ke mně dostala i plná, dokonce 100ml verze. Klidně bych si ji pořídila znovu.

Manufaktura krémy na ruce - jahoda & bezový květ, jablko & mandle

Za zimu spotřebuju velké množství krémů na ruce, tak jsem se už na podzim zásobila těmito dvěma od Manufaktury. Jeden jsem zvolila docela zimní (díky té mandli to byla taková fajn připomínka vánočních vůní), druhý už spíše jarní. Krémy na ruce od Manufaktury jsou fajn, moje druhé nejoblíbenější po těch od L'Occitane. Určitě si zase brzy pořídím nějaký nový, třeba z jejich stávající jarní limitky.

Yves Rocher Elixir Jeunesse čisticí gel na obličej

Mám takový dojem, že tohle je poslední produkt z úžasné řady Elixir Jeunesse od Yves Rocher, co jsem dopotřebovala! Čisticí gel obsahoval malá exfoliační zrníčka, takže sloužil i jako jemný, každodenní peeling obličeje. Měl (pří)jemnou parfemaci a stačilo ho maličko, proto mi tak dlouho vydržel. Nejen tento gel bych si z řady Elixir Jeunesse pořídila znovu.

Balea koupelová pěna Exotic Dream

Přesouváme se do sprchy, respektive v případě této koupelové pěny spíše do vany. Pěna do koupele je produkt, který mi hlavně v chladnějších měsících nesmí doma chybět. Ráda si po náročném nebo chladném dni dopřávám koupele a mít ve vaně spoustu nadýchané a voňavé pěny je super. U této se mi sice hned ze začátku rozbil uzávěr (moc jsem ho utáhla, takže praskl a pak už nešel zašroubovat, jen nasadit), ale ničemu to nevadilo, jinak pěna sama o sobě byla fajn. Chtěla jsem si pořídit nějakou novou od Balei, ale viděla jsem, že v DMku už tyhle limitky nemají. Jsou tam jen ty velké pěny ze stálé nabídky, jejichž vůně mě moc nelákají. Nemáte tip na nějakou levnou a zajímavě vonící pěnu do koupele?

Nivea sprchová pěna citron & moringa

Od pěny k pěně - tahle od Nivei je alternativou ke sprchovému gelu a mám za to, že tohle bylo už moje druhé, spíše třetí balení. Vůni citron & moringa bych ocenila spíše na léto, ale když už jsem ji doma měla, používala jsem ji i přes zimu :) Od té doby, co jsem vyzkoušela sprchové pěny od značky Rituals (a dvě jsem dostala k Vánocům, jednu z nich používám momentálně), tak mě tyhle Nivea už moc neberou. Ale určitě jsou mnohem levnější a dostupnější variantou, Rituals ne všude seženete a jsou minimálně jednou tak dražší.

Two Cosmetics tuhý šampón Cucu

Na vlně tuhých šampónů si jedu už pár let, začalo to šampuky z Lushe a postupně tuhle ekologickou verzi šampónu vyrábí čím dál tím víc značek. Mezi nimi i slovenská Two Cosmetics, kterou najdete mimo jiné i na eshopu Econea, odkud ráda objednávám. Vybrala jsem si variantu Cucu s vůní jahod a malin. Se šampónem jsem byla moc spokojená! Jediná nevýhoda u těchto tuhých šampónů je jejich dopotřebování, kdy už vám zbývá jen tenoučká placka, kterou už nejde napěnit a většinou se lehce rozlomí na několik kousků. Nemáte nějaký tip, jak tomuhle zabránit? Já na to zatím nepřišla, tak se ráda přiučím :)

Lush koupelová pěna (Santa)

Můj velký oblíbenec - koupelová pěna na špejli z Lushe. Skoro každé Vánoce dostanu tu z vánoční limitky, na Vánoce 2019 to byl Santa. Špejli stačí chvíli podržet pod proudem tekoucí vody nebo ji párkrát vymáchat v již napuštěné vodě a vytvoří se tak velké množství pěny. Nechá se zaschnout a může se použít zase příště. Vydrží mi zhruba na deset použití.

Avon Far Away Rebel EdP (vzoreček)

Tahle parfémovaná voda z Avonu mě velmi příjemně překvapila! Avon ji popisuje jako orientálně-květinovou, takže je výraznější než ovocně-květinové vůně, na které jsem běžně zvyklá. A musím říct, že si mě fakt získala, dost uvažuju nad koupí plného balení, které má mimochodem krásný fialový flakonek a vidím, že je zrovna na e-shopu Avonu v akci O:-) 

Avene YsthéAL (vzoreček)

YsthéAL je péče o rty a oční okolí, já jsem tento vzoreček používala výhradně na kruhy pod očima. Na to, jaký prcek to byl (2 ml), tak mi vystačil na zhruba deset použití. Příjemný produkt, ale nestihla jsem ze vzorečku posoudit, jestli reálně něco změnil. Tohle nepotřebuju v plném balení. Na péči o oční okolí už několik měsíců používám kofeinové sérum od The Ordinary a jsem spokojená.

L'Occitane Karité jemný pleťový krém

Řada Karité s obsahem bambuckého másla je asi nejprodávanější řadou produktů této značky. A já se tomu vůbec nedivím! Miluju jak krém na ruce z této řady, tak i tento denní krém na obličej. Získal si mě tím, že je velmi lehký (obsahuje 5 % bambuckého másla a L'Occitane má ještě druhou, koncentrovanější variantu s 25% obsahem), vstřebává se do pár vteřin a moje pleť ho miluje. Jasně, stojí 890 Kč, ale vydrží mi cca 3 měsíce. To za to stojí :)

Avon True Nutraeffects lehký pleťový olej (vzoreček)

Posledním produktem je opět "mazátko" na obličej, tentokrát v olejové formě a od Avonu. Pleťový olej jsem použila v rámci večerní rutiny a obsah vzorečku mi vystačil na tři použití. Moc fajn produkt, na večer super výživa pro pleť, ale zároveň olej nebyl nijak hutný, spíš naopak. Mám v zásobě skvalanový olej od The Ordinary, takže tento od Avonu nepotřebuju v plném balení. Ale jak říkám, byl fajn.

A to bude pro tento článek všechno! Dejte mi vědět, jestli během lockdownu spotřebováváte kosmetiky spíše méně, více nebo zhruba stejně? A máte o tom vůbec přehled tak jako já? Který ze zmíněných produktů jste vyzkoušeli také a který z těch vám neznámých vás zaujal? 

Díky moc za přečtení článku a budu se, jako vždy, těšit na vaše komentáře! Mějte se krásně :)

11 komentářů

  1. Veľmi pekný článok. Musím povedať, že ani jeden z tebou spomenutých produktov som neskúšala. Ale veľmi ma zaujal práve tuhý šampón. už dlho rozmýšľam, že by som im dala už aj ja šancu. Práve nad touto značkou som sa minule pozerala v dm-ke a asi by som sa mala do toho pustiť. Inak veľmi pekný článok s koupou zaujímavých tipov. :)
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Alex, moc si cením tvého komentáře :) Tuhý šampón určitě vyzkoušej, já na tuhle formu už nedám dopustit, třeba tě to chytne také za srdce!

      Vymazat
  2. Ahoj Ani, nejlepší krémy jsou pro mne ty od Loccitanu a nyní hodně používám MOdrou Indulonu. ☺ Zajímá mě oční krém od The Ordinary, jakou máš zkušenost?? Asi týden mám retinolové sérum a to druhé, s vitaminem C ještě čeká. ☺♥ Krásné dny přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, souhlasím s L'Occitanem! Klasickou Indulonu jsem nepoužila pekelně dlouho, ale společně s modrou Niveou to jsou stálice :) Mně ten oční "krém" od TO přijde super, používám ho už půl roku a všímám si, že ty moje kruhy pod očima nejsou tak tmavé a daleko lehčeji se zakrývají korektorem. Objednávala jsem novou zásobu z TO dva týdny zpátky, v úterý by mi měl balíček dorazit, tak se těším. Mám tam na doplnění stávající produkty a jeden nový, tak jsem zvědavá :) I tobě přeji krásné jarní dny.

      Vymazat
  3. Na krémy na ruce z Manufaktury nedám dopustit, nádherně voní a skvěle hydratují! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, to ráda slyším, že se v názoru na Manufaktura krémy shodujeme :)

      Vymazat
  4. Hned první parfém mám taky a miluju ho neskutečně nádherná vůně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Tak to jsem ráda, že máme společný oblíbený parfém :)

      Vymazat
  5. Ahoj, moc hezky zpracovaný článek. Z produktů jsem měla doma akorát krém Jahoda a Bezový květ, ale ten jsem koneckonců podarovala mamince. Pěny za sebe mohu rozhodně doporučit Avon!

    OdpovědětVymazat
  6. Ta Daisy je skvělá, já ji budu používat hlavně teď na jaro a léto :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Thanks for posting this info.like you Buy Finance Assignment Online I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative. I can't wait to read lots of your posts.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)