Spotřebováno | říjen, listopad, prosinec 2020

Ahojte! Dnes si dáme po delší době opět ryze kosmetický článek s recenzemi na spotřebované produkty. Kupodivu toho za ty 3 měsíce není až tolik, nicméně mám tu hned několik zajímavých produktů - ocet na vlasy, levandulová koupel, parfémovaný olejíček nebo péči o pleť od The Ordinary. Tak pojďme na to!

Yves Rocher Anti-Pollution ocet na vlasy

Malinový ocet na vlasy od značky Yves Rocher je poměrně dost známý, ale věděli jste, že mají i jinou variantu z jejich detoxikační řady Anti-Pollution? Obsahuje výtažek ze zrn rostliny moringa, který vlasy detoxikuje a dodává jim lesk. Ocet se na vlasy nanáší jako poslední krok před finálním oplachováním a měl by se dávat co nejvíc na pokožku hlavy - s vlasy je tedy potřeba si pohrát, rozdělit je na části a ocet vždycky nalít na pěšinku. Pokud byste se bály nepříjemné vůně (přeci jen klasický ocet čpí), tak rozhodně nemusíte, produkt voní nádherně. Byla jsem s ním moc spokojená, já jak tu extra péči na vlasy skoro vůbec nepoužívám, tak když už se rozhodnu něco použít, jde to hned vidět. Vlasy nebyly tak rozlítané (zvlášť teď v zimě) a krásně se leskly. Uvažuju o druhém balení nebo vyzkoušení toho malinového - máte s ním zkušenosti?

Lavandia bylinná levandulová koupel BIO

Tento produkt nekoupíte běžně v obchodě, já jsem si ho přivezla ze Staroviček, když jsme tam v létě byli na výletě na levandulové farmě. Jedná se v podstatě o nasušené květy levandule v propustném sáčku z kukuřičného škrobu (takže po použití jde kompostovat), který se hodí do horké vany a nechá se louhovat. Sáček se dá použít i jako žínka a pro zvýšení blahodárných účinků koupele už by se neměly používat žádné jiné přípravky. Levandule zklidňuje mysl a uvolňuje tělo, takže taková levandulová koupel před spaním vám zaručí klidný spánek. Musím říct, že za 50 Kč jsem dostala skvělou věc, která provoněla celou koupelnu a dokonce jsem sáček nechala vysušit a použila ho ještě jednou - druhá koupel nebyla o nic méně intenzivní. Pokud do Staroviček pojedete na farmu, tohle můžu rozhodně doporučit, jestli milujete koupele a rády zkoušíte něco nového, tohle se vám bude líbit.

Manufaktura extra jemný pivní šampon

O celé renovované pivní řadě od Manufaktury jsem psala v tomto článku. Řada obsahuje dva typy šamponů, tento je, jak už název napovídá, extra jemný, revitalizující, hydratační, s obsahem kofeinu. Jeho vůně je skutečně méně intenzivní než vůně ostatních produktů z této řady. Nejlepší asi bude na jemné vlasy, já osobně jsem žádný rozdíl mezi tímto a klasickým pivním šamponem nepoznala. Co se týče poměru objem / cena, lépe vychází ten klasický, se kterým jsem byla hodně spokojená. Zkrátka, tenhle extra jemný nebyl špatný, ale pro můj typ vlasů není potřeba a preferuji ten klasický pivní :)

The Ordinary Squalane Cleanser

Tak už i já jsem začala používat kosmetiku The Ordinary! Moje pleť se ani skoro 4 roky po vysazení HA nedala do pořádku, takže s ní pořád bojuju a stále zkouším něco nového. Do The Ordinary jsem vkládala velké naděje, hodně jsem si o značce celkově i jednotlivých produktech četla, a nakonec jsem si objednala první 4 věci na zkoušku. Začala jsem je pravidelně používat v říjnu a dva z nich už se mi podařilo vyprázdnit a mezitím udělat i druhou objednávku. 

Squalane Cleanser je jediný čistič na pleť, který The Ordinary nabízí. Obsahuje skvalanový olej a i když na první pohled vypadá jako gel, po rozetření v dlaních se změní právě na olejovou konzistenci. Stačí ho malinko a odlíčí vám krásně celý makeup, včetně řasenky. Obličej se opláchne teplou vodou a je připravený na aplikaci dalších produktů. Není parfemovaný a tohle menší 50ml balení mi při pravidelném používání ráno a večer vydrželo necelé 3 měsíce. Jsem s ním moc spokojená a budu objednávat větší 150ml balení, jen ho neměli skladem, když jsem v listopadu objednávala podruhé.

La Chèvre výživný noční krém

O krémech od české značky La Chevre jsem psala v tomto článku. Ten denní jsem spotřebovala už dávno, noční mi trval o dost více, protože jsem hodně dlouho večerní / noční péči zanedbávala... Už u toho denního jsem psala, že tím, že obsahuje výtažky z kozího mléka, tak mi úplně nesedí jeho parfemace. To stejné platilo i u tohoto nočního. Jinak byl krém fajn, skvělé dávkování pumpičkou (nemusíte do něj sahat), roztírání, vstřebávání. Jen skrz tu parfemaci ho znovu nepotřebuju.

The Ordinary Niancinamide 10 % + Zinc 1 %

Druhým produktem od The Ordinary, který jsem rychle spotřebovala, je jejich známý niancinamide + zinek. Má nespočet kladných recenzí a zdá se, že pro problematickou pleť je to must-have a zázrak. Takhle, zázrak se u mě nekonal, ale momentálně po 3 měsících používání vidím velké zlepšení a zrovna tento produkt na tom má svou velkou zásluhu. Ne nadarmo už používám větší 60ml balení! Aplikuji ho každé ráno a večer na vyčištěnou pleť předtím, než si nanesu krém, případně poté, co nanesu nějakou kyselinu. Má takovou hodně slizovou konzistenci, ale po nanesení na pleť v okamžiku zaschne. Není parfémovaný, nijak nesmrdí, takže bude vyhovovat většině. Já říkám ano :)

Jelikož je těch recenzí na The Ordinary všude plno, zatím jsem neuvažovala o tom, že bych napsala svou vlastní i já. Ale pokud byste o to měli zájem, není problém. Dejte mi určitě vědět do komentářů.

Rexona Maximum Protection Stress Control

Moje nejoblíbenější antiperspiranty, na které nedám dopustit! Nějakou dobu jsem je nepoužívala, napřed jsem je dlouho nemohla sehnat v akci (přeci jen plná cena 160 Kč je dost, když bývají i za cenu okolo stovky) a pak taky když je člověk většinu času doma, tak takový antiperspirant moc nevyužije a stačí mu na doma nějaký obyčejný. Na léto už jsem si je ale pořídila, mají teď nové obaly a pokud se nepletu, i inovované složení. Vyhovují mi pořád stejně, pořád nejvíc, hlavně tahle varianta Stress Control.

Frais Monde Muschio Bianco parfémovaný olejíček

Tohle je pro mě docela nostalgie, přeci jen značku Frais Monde a jejich parfemované olejíčky jsem objevila v roce 2015, pět let zpátky! Tehdy jsem se naprosto zamilovala do vanilkového, který už je dávno spotřebovaný, a konečně jsem dopotřebovala i tento s vůní bílého pižma / mošusu. Olejíčku vždy stačilo malé množství, i tak voněl skutečně intenzivně a cítila jsem ho na sobě celý den. Pižmo jakožto základ většiny parfémů voní velmi jemně, jako čerstvě vyprané prádlo, a tak když jsem neměla náladu na moje klasické květinové vůně (a hlavně na podzim a v zimě), sáhla jsem po něm. Klidně bych si znovu pořídila ten vanilkový, ten byl luxusní, ovšem ten výběr, který býval široký, teď čítá jen 2 olejíčky na pár e-shopech - věčná škoda!

Barnängen Lycka výživný krém na ruce

A jsme ve finále, zbývá poslední produkt značky Barnängen, veganské švédské kosmetiky. Vždycky jsem od ní chtěla něco zkusit, vím, že vyrábí hlavně krémy na ruce a tělová mléka. Když jsem si naposledy dokupovala zásoby krémů na ruce na zimu, sáhla jsem právě po krému od této značky - variantě Lycka pro velmi suchou pokožku. Moc fajn krém, jemně parfemovaný, hutný, ale zároveň se rychle vstřebával, ruce mi krásně vyživil. Stojí 90 Kč a myslím, že vedle dražších krémů od Manufaktury a o hodně dražších krémů od L'Occitane si stojí dost dobře. Kdo nehraje na vůně, ale hlavně na pořádnou výživu, určitě vyzkoušejte.

Máte s některým z produktů zkušenost? Zajímá mě hlavně ten ocet na vlasy, parfémované oleje a The Ordinary, ale samozřejmě se podělte o zkušenost s jakýmkoliv produktem. Díky za přečtení a na vaše komentáře se budu opět moc těšit! :)

3 komentářů

  1. Super, tak to i já se budu muset konečně rozhoupat a objednat si nějaké sérum od The Ordinary. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak s tím cleanserem od TO jsi mě celkem navnadila, zní to suprově! :) A niacinamide teď používám od jiné značky, ale tento bych taky ráda vyzkoušela :D

    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. Se mnou THE- Ordinary nic nedělá... přijde perioda a všechny snahy o lepší pleť jsou pryč :D a tak začíná koloběh znova... používám dlouho, mám 4 produkty a mám i ten niacinamid se zinkem a nic.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)