24/10/2018

Ahoj! Vítám vás po dlouhé době zase u článku s random fotkami, tentokrát si shrneme září a taky půlku října, fotky z Francie už jsem úplně vynechala. Pokud byste chtěli vidět ještě něco navíc, než jsem publikovala v těch třech článcích, mrkněte ke mně na Instagram na profil do uložených stories :)

Teď už se ale přesuneme na začátek září, kdy jsme s Tomem hned první víkend vyrazili na Vysočinu na svatbu mého bratrance. Pro mě to byla první svatba, na které jsem byla jako host (možná si pamatujete moji premiéru loni, kdy jsem tlumočila na česko-francouzské svatbě, článek TADY) a Tom taky pěkně dlouho na žádné nebyl. Tak jsme si to pořádně užili :) Měli to na statku, takže jsme se i svezli na koni a koukli jsme na malý selátka, co tam byly ve stájích.
No a hlavně bylo super se po dlouhé době vidět s touto mojí částí rodiny. Na druhý den nás teta se strejdou zavezli i do Mysliboře, kde mají obří chalupu, spíš takové stavení, kde jsem každé léto trávila několik týdnů na prázdninách s babičkou. Naposledy jsem tam byla, když mi bylo možná 15, takže bylo skvělé vidět, jak si to tam postupně opravují a co všechno se (ne)změnilo. Pak jsme přejeli do Telče, kde Tom ještě nikdy nebyl, tak jsem aspoň měla možnost mu to všechno ukázat. Mrkli jsme se do areálu zámku, kde se natáčela Pyšná princezna.
A prošli jsme si i malebné náměstí, kde i přes nepřízeň počasí seděly skupinky studentů umělecké školy a snažili se zachytit tu telčskou krásu na čtvrtku výkresu. Pak už byl čas jet zpátky do Brna a samozřejmě jsme se vraceli těžší, než když jsme jeli tam. Svatební cukroví nás neminulo O:-)
První týden v září jsem taky začala chodit do autoškoly, momentálně už mám za sebou všechny hodiny teorie a víc než půlku jízd, takže už si procvičuju testové otázky a přemýšlím nad termínem závěrečných zkoušek. Fuu, myslete na mě :) / Díky nádhernému září jsem si ještě mohla občas dopřát zmrzlinu z Božského kopečku a projít se centrem, kde začátek České zase zdobily deštníky, tentokrát v barvách Komety.
Taky jsem si dosyta užila moji nejoblíbenější sukni ze SheIn a s kamarády jsme zase navštívili Burger festival u Vaňkovky.
Na konci srpna jsem odešla z teď už bývalé práce a na rozlučkovém večírku jsem dostala krásnou kytici a firemní hrníček na památku. No a od října jsem nastoupila na půl úvazku do PPG Industries, kde se mi zatím moc líbí.
Kamarádka mi ze služebky v USA dovezla dáreček z Victoria's Secret, ale nechám si ho asi až na další jaro/léto, kokosová vůně by se teď už nehodila. / Podzimní gumáková výzdoba u Bati se povedla!
A zakončujeme to spoustou jídla, jak jinak. Do kaváren už nemám příležitost chodit tak často jako kdysi, a tak když už k tomu dojde, fakt si to užívám. Tahle fotka je z Mymiky, kamarádka si dala ledové chai latté a já affogato s kokosovou raw zmrzkou. Oboje bylo výborný! / A výborné byly i burgery z The Erin's Flag, irské restaurace, na kterou jsme dostali doporučení. Nicméně jedničkou pro nás pořád zůstává Burger Inn, tam mají ty burgery propracovanější a ty chutě výraznější. Ale Erin's Flag můžeme s klidným srdcem doporučit a dáte si tam i Guiness pivo.
Jednu neděli v říjnu jsme si pozvali domů kamarády na kávový dýchánek, aby ochutnali nové Nespresso kávy. A ke kávičce by mělo být něco sladkého, tak jsem po dlouhé době upekla mrkvový dort s mascarpone a vyhrála si i s jeho zdobením - vlašské ořechy okolo a rozdrobené Lotus sušenky uprostřed. Jak dort, tak kávové odpoledne se velice vyvedlo, teď na podzim a v zimě to budeme muset praktikovat častěji :) / Se svojí diplomkou se pomalu sunu dál, nedávno jsem byla na magistrátu dělat rozhovory, tak jsem se potom náležitě odměnila. V tomto je Mlsná holka super s tím svým sloganem Zasloužíš si to! Hell yeah. Tohle byl donut s příchutí cheesecaku se slaným karamelem a vychutnala jsem si ho do posledního drobečku.
A dnešní článek zakončím menším haulem z eshopu econea.cz, díky kterému se pořád zlepšuju v zero waste cestě. Objednávala jsem hlavně kvůli tomu, že už mi dochází čisticí prášek na menstruační kalíšek. Přihodila jsem i další dvě látkové intimky, rozhodla jsem se vyzkoušet intimní mycí gel od Navie. Pak jsem přibrala ještě dva látkové pytlíky na ovoce, zeleninu nebo pečivo, protože občas toho nakupujeme víc pohromadě, tak ať je do čeho to dávat. A poslední věcí byly uchošťoury z organické bavlny a hlavně s papírovou tyčinkou, žádný plast. Vždy z Econea objednávám nad 700 Kč, abych měla Zásilkovnu zdarma, a ještě celý nákup jde přes Plnou peněženku, takže se mi pár procent z částky vrátí.

A to už bude úplně všechno. Dejte mi vědět, co pěkného jste v září a první půlce října prožili vy, co dobrého jste vypili a snědli. Budu se na vaše komentáře jako vždy těšit, mějte se krásně <3

4 komentářů

  1. Tyhle články mě u tebe vždycky moc bavi :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Och, to jedlo a pitíčko. Aj ja chcem! :D Držím palce s diplomkou. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Takové shrnutí mám nejraději. :) Tak ať se líbí v nové práci :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek, ráda bych viděla ty deštníky na čáře také, ještě jsem tam nebyla:D a to už je po několikáté. Svatební dort je parádní, jednou bych chtěla mít takový také a na Magistrátu v Brně jsem měla zase bakalářku :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)