17/02/2018

Ahoj! Tak se od posledního randomu lepším a další pokračování jsem dala dohromady dříve než po měsíci :) Dnes si tedy formou fotek shrneme můj leden. Začnu hned zkraje naší oslavou výročí s Tomem. Zašli jsme si do Havany v Líšni na výborné mojito a poprvé ochutnat paellu. Dali jsme si paellu pro 2 osoby, snědli jsme z toho obrovského plata ani ne půlku, takže jsme si odnášeli ještě domů na oběd. Klidně by to vystačilo pro 4 osoby a všichni by byli přecpaní, nicméně to bylo výborné, vevnitř spousta krevetek, chobotniček, krabích tyčinek a zeleniny, za ty necelé 400 Kč fakt paráda. Havanu můžeme doporučit, je to sice hodně z ruky, ale stojí to za vyzkoušení :)
Recenzi na tekuté matné rtěnky od Rimmelu už jste mohli vidět TADY. Ta černá se mi fakt zalíbila, i když mi někteří z vás psali, že se jim to nelíbí. / Ve 4Pokojích jsme měli rozlučku s kolegyní z práce a bylo to opět fajn, ale příště dám přednost Super Pandě nebo přímo Baru, který neexistuje, pokojů mám na nějakou dobu už dost :D
Na doporučení kamarádky jsme zašli do Suzie's na obědové menu a musím říct, že je to paráda. Za stovku máte polévku a hlavní jídlo, vždy je na výběr pizza, nějaké těstoviny a nějaký steak s přílohou. A ta malinová limča je taky výborná :) / Ten den jsme zrovna "vychytali" hrozně deštivé počasí, tak jsem po dlouhé době vytáhla svoje gumáčky.
A ze Suzie's jsme si zašli ještě do Sorry, pečeme jinak na kafe a dortík. Jako ten interiér?! Origami labutě visící z obřího lustru (ty si mimochodem můžete poskládat z těch barevných papírů, co leží na každém stole i s návodem) a vše laděno do světlých barev, trochu na styl Provence. A ty dortíky, leč stojí 89 Kč, stojí za hřích. Já jsem měla mechový se cvrčkem nahoře (ou yes, nekecám) a kamarádka osvědčený čokoládový. Více si nechám do dalšího dílu Places in Brno :)
Kavárenský povaleč úřaduje dál, tentokrát v Poli a v tom jejich úžasném funkcionalistickém interiéru. / Jedna z těch mála zdravých večeří, miluju okurek a mrkev s hummusem z Lidlu <3 Ten s rajčaty a bazalkou je nejlepší!
K žehlení si teď pouštím Black Mirror, hodně dobrý seriál na zamyšlení nad touhle technologickou dobou... / Z oslavy narozenin kamarádky Peti v Panksy, proto to P na dortu. To byl mimochodem makový dort s krémem z mascarpone, do toho citron a ještě nějaká marmeláda. Řeknu vám, lepší dortík jsem dlouho nejedla!
Byla jsem na přednášce o Zero waste life a rozšířila jsem si obzory o takovém způsobu života. Není mi to jedno, a tak chci do svého životního stylu postupně zapojit některé prvky zero waste. No a začala jsem rovnou tím, že jsem si z e-shopu econea.cz objednala menstruační kalíšek (a ještě šampon od Urtekram, abych měla poštovné zdarma). Přemýšlela jsem nad tím už nějakou dobu, pak mě nakoplo video od Hanky B. a přesvědčila mě právě tahle přednáška. Chtěli byste postupem času nějaký článek nebo video na toto téma nebo už vám přijde, že je toho na internetu moc?
Leden byl hlavně ve znamení učení na zkoušky, k tomu nikdy nesmělo chybět kafe od Nespressa a něco dobrého na zub. / A když už jsme u těch dobrot, konečně jsem ochutnala i donuty z Kafe a kobliha - burákový a s javorovým sirupem a slaninkou. Oba mňamózní! No a jelikož už tam zavírali, vzaly jsme si je s kamarádkou do vinárny a odstartovaly jsme tím velmi zajímavý večer, kdy nám donuty málem snědli tři psi, co kolem nás začali zničehonic běhat. A pak jsme byly vystrnaděny partou trampů, co chtěli zpívat a tančit okolo klavíru ve vinárně :D
Tom si z Porta dovezl jako suvenýr mimo jiné ponožky s francesinhou, typickým jídlem pro Porto. Jakože, co je víc než mít ponožky s francesinhou?! / Víte o tom, že v Brně vedle Melounového cukru nám vyrostl první public share point? Můžete tam donést jídlo do ledničky, co není zkažené, ale vy už ho nestíháte spotřebovat, nebo oblečení, které ještě může posloužit někomu dalšímu. Moc se mi ta myšlenka líbí :)
A na konec tip na novou vietnamskou restauraci, co vyrostla na Bayerové naproti Punktu - Zo Brno. Slouží primárně jako all you can eat, ale dáte si tam i pho bo a bun bo nam bo (jako my). Za nás doporučujeme, phočko zatím za 99 Kč, bun bo za 120 Kč a oboje moc dobré. Sice u nás pořád vedou Vietnamské bagety, ale pokud máte blíž Veveří, proč ne :) A ta moudra okolo vietnamských jídel jsou fakt vtipně udělaná.

Tak, to byl můj leden. Zase plno kafe, jídla a tipů na dobré podniky v Brně. Jaký jste měli první měsíc v roce vy? Už se opět moc těším na vaše komentáře, mějte se hezky :)

2 komentářů

  1. Fotografie jídla jsou nejlepší fotky, které můžeme na blogy dát :D dostala jsem hroznou chuť

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Kalíšek je pecka! Používám Ladycup už asi rok a nevedl mě k tomu zero waste, ale vlastní pohodlí. Komfort je to nesrovnatelný, zvlášť třeba při cestování. Zpočátku to ale chce dost trpělivosti a zkoušení, než se s kalíškem člověk sžije. Mně třeba dost pomohlo odstřihnout tu stopku. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)