NYX Soft matte lipcream Prague & Milan

Ahoj! Už na eventu s NYXem jsem se zamilovala do jejich Soft matte lipcreamů, konkrétně do odstínu Prague. Dostala mě ta nádherná malinovo-ostružinová barva a to, že mi rtěnka na ruce zaschla do matna během pár vteřin. Praha tedy ke mně putovala nedlouho potom, co se v Douglasu ve Vaňkovce objevil NYX stojan. Po několika týdnech používání tohoto lipcreamu jsem se rozhodla, že si pořídím další odstín. Tentokrát mě nejvíc oslovil Milan, což je taková starorůžová. Ten jsem objednávala spolu s dalšími produkty na eshopu douglas.cz, takže se těšte ještě na jednu NYX recenzi. Dokud si teda nekoupím něco dalšího, protože to se rozhodně stane.
Recenzi začnu obalem - je jednoduchý, šroubovací část je matně černá, což odpovídá struktuře rtěnky, zbytek barevně koresponduje s daným odstínem lipcreamu. Po otevření vás překvapí i jemná vůně, kterou klasicky neumím popsat. Bude znít divně, když napíšu, že mi to lehce připomíná kandované ovoce, nejvíc asi třešně? Jo, přesně takto ty lipcreamy voní, nádhera.
Nahoře na víčku najdete zkratku SMLC (=soft matte lip cream) a číslo odstínu, 18 Prague a 11 Milan. Celkově těch odstínů mají požehnaně a všechny jsou pojmenované po světových městech. To se mi mimochodem taky moc zamlouvá a přiznám se, že mě dost láká tmavá fialová Copenhagen, jen nevím, jestli bych ji i reálně nosila.
Aplikátor je víceméně klasický jako u jiných matných rtěnek, má zkosenou plošku, se kterou se produkt na rty nanáší jedna báseň. Nádherně kryje v jedné tenké vrstvě, na rtech neflekatí, nepruhuje, zkrátka nanesete jednolitou krásnou vrstvu. Barva nezalézá do vrásek a nezvýrazňuje nedokonalosti rtů, suchá místa, apod. Na rtech zaschne do pár vteřin, nikam se neobtiskává, nestalo se mi, že bych měla rtěnku na zubech. A co výdrž? Velmi obstojná. Pití a lehké jídlo zvládne v pohodě, vydrží i letmé polibky (a partner to ocení, protože nikde nic nemá obtištěného), testovala jsem i pizzu a barva se vytratila akorát z prostředku rtů. Dá s vámi v pohodě celý večer, nutno podotknout, že po pár hodinách začíná rty vysušovat, takže já to dělám tak, že si je přetřu balzámem, obtisknu do kapesníčku a nanesu ještě jednu vrstvu lipcreamu. Pak je to v pohodě :)
Tady vidíte swatche na ruce a na další fotkách i přímo na rtech. Soft matte lipcreamy od NYXu stojí 179 Kč, mají 8 ml a vážně za to stojí mít aspoň jeden ve sbírce. No, kdyby jeden, z těch odstínů si vyberete minimálně tři, které musíte mít :) Za mě ano, oba odstíny se staly mými velmi oblíbenými a sahám po nich velice často.
Zajímalo by vás i nějaké líčení s těmito produkty? Mám natočit tutorial nebo spíš nafotit líčení sem na blog? Těším se na vaše komentáře :)

12 komentářů

  1. Vyzerajú krásne. Akurát mám v pláne kúpiť si nejaké matné rúže.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  2. mňa by potešilo ak by si nafotila líčenie na blog :) ale aj video rovnako :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Už je chci taky a chci je vyzkoušet, musím si už nějaký pořídit. :) Prague mě teda dostal dost. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné odstíny :) Hlavně Prague :O :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám Rome a je to láááska <3 Určitě si plánuji pořídit i další odstíny.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné odstíny, určitě tyto matné rtěnky mám v plánu vyzkoušet :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám doma Prague a Cannes. Oba odstíny mám moc ráda :) Praha je strašně krásný odstín. A Cannes je super nude odstín, oblíbila si ho i mamka :)

    Bomb Cosmetics | Tělový scrub Limetka & Brusinka

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný fotky a krásný odstíny :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já si včera koupila odstín Cannes a brousím si zoubky i na Prahu :)
    asi budu potřebovat spoustu odstínů :)

    Tips by Petra

    OdpovědětVymazat
  10. Tyjo já jsem si je také zamilovala, mám jeden odstín a chci určitě další!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)