Been to lately #2

Ahoj! Jelikož letos cestujeme s Tomem i po Česku, mám tu dnes pro vás druhé pokračování článku Been to lately, tentokrát z výletu na hrad Veveří a ze zámku Lednice. Na Veveří jsme se vydali na začátku července společně se dvěma kamarády, jeli jsme necelou hodinku parníkem po přehradě. Když máte šalinkartu, vyjde vás zpáteční lístek (studentský) na 85 Kč. K hradu se dá dojet i na kole po cyklostezce okolo přehrady nebo samozřejmě autem / autobusem, ale doporučuju ten parník, je to super zážitek.



 To je tak, když vám kamarád vleze do záběru a pak z toho vznikne taková fotka :D

Za 20 Kč jsme si prošli areál hradu, vylezli jsme na hradby, dali si grilovanou kukuřici a kluci klobásky, ochutnali jsme víno v místní vinotéce a bylo nám fajn. Dovnitř jsme nešli, ty prohlídky tam nejsou zase tak často, nechtělo se nám čekat a my s Tomem na ty prohlídky hradů / zámků stejně moc nejsme (ale v Lednici jsme teda byli).
Takže jsme zhruba po 2 hodinkách jeli parníkem zpátky a ještě jsme relaxovali na dece u přehrady. Byl to fajn výlet, určitě kdo jste z Brna a ještě jste na Veveří nebyl, tak si tam zajeďte :)
Lednici jsme měli v plánu už dlouho, já tam byla s rodiči, když jsem byla malé pískle, a vůbec si to nepamatuju. Tom tam nikdy nebyl. Tak jsme se na začátku srpna rozhodli, že v sobotu pojedeme. Na nádraží jsme se paní u okýnka zeptali, jak se nejlevněji dostaneme do Lednice a byl nám doporučen lístek za 150 Kč, který platí pro 2 dospělé a případně 3 děti po celý den v celém Jihomoravském kraji, když máte šalinkartu. Takže jsme jeli Brno-Podivín vlakem a Podivín-Lednice pak autobusem. Cestra trvá zhruba hodinku :)
Koupili jsme si lístek na prohlídku, základní okruh za 125 Kč pro studenty. Provázela nás super sympatická slečna, kterou jsme ještě předtím viděli, jak si hraje v zahradách s pejskem. Poslouchala se moc hezky :) Prohlídka trvala cca 45 minut. Můžete si zaplatit ještě druhý okruh, dětské pokoje společně s muzeem hraček nebo sklepní prostory. Pak se zvlášť platí skleník i minaret, je možné se nechat provést i po zahradách nebo se k minaretu svézt lodičkami / koňským povozem.


Kvůli tomuto dílu do Lednice jezdí spousta lidí, vyřezávané točité schodiště je vážně nádherné. Tom mi při pohledu na tuto fotku řekl, že to vypadá, jako bych jim fotila promo. A tak je docela povedená, co myslíte? :)
Na oběd jsme si na doporučení Denči (zdravím!) zašli do Burger Clubu na co jiného než na burgery. Já si dala jejich Club burger a Tom zvolil Kingslayera se slaninou. Oba jsme si dali menu se steakovými hranolky a pitím, já to měla za 135 a Tom okolo 160, slušné ceny. A oba jsme se shodli, že na Lednici ty burgery byly sakra dobrý, moc jsme si pochutnali. Takže už víte, kam v Lednici na oběd? :)
Po jídle jsme se vrátili zpátky k zámku a prochodili jsme si zahrady, které jsou sakra rozlehlé. Aspoň nám slehlo :)

Pěšky jsme došli až k minaretu, kam jsme napřed měli v plánu vyjít, ale nakonec jsme to vzdali, ještě nás čekala cesta zpátky k zámku a na autobus. Nezdá se to, ale je to fakt daleko. Pokud vám není líto 140 Kč za jednu cestu lodičkou, tak radši zvolte tento způsob. Jinak výšlap na minaret stojí 40 Kč.

Tahle kočka se stala úplnou modelkou, takhle vyvalená tam ležela pěkně dlouho a všichni si ji fotili. Vypadala skoro jako mrtvá, ale hýbala ocáskem. Asi těžký den O:-)

A na konec dvě společné, ta horní je na samospoušť a tu spodní nám vyfotila nějaká šikovná Polka. Já se většinou snažím oslovovat lidi, co mají taky na krku zrcadlovku, protože jinak ty naše společné fotky nedopadají zrovna dobře :D V Lednici se zadařilo. Opět to byl super výlet, já jsem pak po cestě vlakem úplně vytuhla a Tom si se mnou fotil selfíčka :D
A na konec vlog z obou výletů :)
Byli jste na hradě Veveří nebo v Lednici? Jak se vám tam líbilo? A pokud ne, inspirujete se a pojedete tam na výlet? Jaká další místa v okolí Brna / Kroměříže mi doporučíte? Výlety po Česku nás začaly dost bavit :)

4 komentářů

  1. Výlety po Česku jsou stejně nejlepší :) Taky to máme s přítelem v plánu tak snad se nam to podaří :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, krásný fotky, moc Vám to sluší :) Jde vidět, že jste si udělaly parádní výlety. A schodiště je nádherný

    OdpovědětVymazat
  3. Moc vám to sluší, fotografie jsou nádherné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky jsou moc krásné. S Tomem vám to moc sluší :) Já v Lednici nebyla, ale chtěla bych se tam jednou podívat.

    Vyvolej.to | Památka na celý život

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)