Spotřebováno | leden, únor, březen 2022

Ahojte! Víc než měsíc jsem se vám neozvala, nějak nebylo o čem psát a pak se zdálo, že se život po zimě zase pozvolna začíná rozbíhat... A v ten moment jsme po dvou letech dostali covid - ano, ani nám se to nakonec nevyhlo. Takže místo toho, abychom si užívali krásné jarní počasí a zrovna dnes byli v Zoo Lešná s mými rodiči, tvrdneme doma, ale naštěstí s velmi lehkým průběhem. A já mám tak aspoň čas provést jarní úklid a v pauzách vám sepsat minirecenze na spotřebované produkty za uplynulé tři měsíce.

L'Occitane Terre de Lumiere EdT

Do toaletky Terre de Lumiere jsem se zamilovala už v roce 2018, kdy ji L'Occitane poprvé uvedl na trh. Když jsem ji tehdy dopotřebovala, bylo mi to líto, ale měla jsem v zásobě jiné vůně. Ale loni s blížícími se narozeninami a tenčící se zásobou parfémů jsem si o ni řekla Tomovi a zase jsem si ji skoro rok užívala <3 Je to toaletka, takže nevydrží tolik, ale hlavně na jaro ji mám velmi ráda. Určitě ji do budoucna budu chtít znovu. Jo a dokonce jsem na ni naučila i moji nejlepší kamarádku!

Just Vital Just čisticí gel na obličej

Tento čisticí gel od švýcarské značky Just se ke mně dostal jako dárek od babičky - možná už jsem tu někdy zmiňovala, že dělá distributorku produktů této značky. Gel v sobě obsahuje výtažky z protěže alpské, růže stolisté a šípku, přičemž nejvíc jsem z jeho jemné vůně cítila růži. Gel byl velmi jemný, stačilo ho množství hrášku na vyčištění pleti i s větším množstvím makeupu - jen s řasenkou měl občas problém, že zůstávaly černé stopy pod očima. Ale jinak pleť hezky vyčistil a nevysušoval. Neměla jsem od něj velká očekávání, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Měla jsem nějakou menší, 50ml verzi, normální balení má 125ml a stojí 980 Kč.

YSL Mon Paris EdP

Této parfémované vody jsem měla dokonce dva vzorečky, takže z toho docela dokážu posoudit, jaká je a jak mi vyhovovala. Je to moje oblíbená kombinace ovocných a květinových tónů, je to parfémovaná (a ne toaletní) voda, takže s větší koncentrací. Cítila jsem ji ze sebe hodně dlouho, dokonce i na horách po několika hodinách na svahu. Takže za mě skvělá výdrž a nevadilo by mi ji mít ve velkém balení. Má i krásný flakonek :)

Manufaktura Šípek krém na ruce

Šípek byla manufaktuří limitka loni na podzim a já si většinou ze skoro každé limitky pořídím aspoň krém na ruce. Navíc to rozkošné balení se jim tentokrát extrémně vyvedlo! Jak už asi víte, krémy na ruce od Manufaktury a L'Occitane jsou pro mě zárukou kvality, takže ani u tohoto šípkové tomu nebylo jinak. Skvělá vůně na podzim a zimu, až je škoda, že není ve stálé nabídce. Zkoušely jste ze šípkové řady nějaký produkt? Jak vám voněl a vyhovoval?

L'Occitane Mon Amour tělové máslo

Mon Amour byla jarní limitovaná edice od L'Occitane z roku 2019 a bylo v ní uvedeno i toto tělové máslo s 25% obsahem bambuckého másla. Na mě bylo máslo až příliš tuhé, nerozmazávalo se mi na pokožce dobře a dlouho se vstřebávalo. Na tělo zas takovou hydrataci nepotřebuju, stačí mi řidčí tělová mléka. Nicméně pro velmi suchou pokožku si dokážu představit, že to je skvělý pomocník. A miluju tu vůni všech produktů s bambuckým máslem od L'Occitane <3

SebaMed sprchový gel mango a zázvor

Tento sprchový gel jsem si koupila úplně náhodně v DMku, kde ho nejspíš vyprodávali, protože byl ve slevě za pár korun. Byla to nejspíš nějaká letní limitka, ale za mě díky obsahu zázvoru hezky funguje i v zimě - já ty vůně zas tak nerozlišuju na letní a zimní :) SebaMed je spíš lékárenská značka pro citlivou pokožku, takže sprcháč neobsahuje mýdlo a má neutrální pH. Navíc je obal vyrobený z polyethylenu z cukrové třtiny, takže plusové body za udržitelnost. Gel byl dost tuhý a z tuby se ne úplně dobře vymačkával, zejména ke konci, kdy už ho vevnitř nebylo tolik. Ale to je podle mě obecný problém sprcháčů v těchto tubách, nemám to ráda i u Dermacol Aroma Rituals. Jinak za mě moc příjemný sprcháč, klidně bych si ho koupila znovu.

Balea lak na vlasy s keratinem na objem

Dlouho jsem používala lak na vlasy pro objem od Balei ve fialovém balení, ale poslední měsíce měl asi nějaký výpadek, protože jsem ho v DM neviděla. Proto jsem sáhla po tomto, který má na rozdíl od toho fialového laku navíc ještě obsah keratinu. Samozřejmě nejsem naivní, za ty prachy ho tam bude úplně minimálně, no ale na vlastnostech laku to nic nemění. Vyhovoval mi úplně stejně jako ten fialový a vlastně možná i krapet víc díky lepšímu aplikátoru, který se tolik nezanáší. 

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA

Začátečnická kyselina s pouze 5% koncentrací, kterou jsem používala cca rok a půl, ale nutno říct, že jsem ji postupem času začala kombinovat s kyselinou glykolovou. Kdybych ji používala samostatně, odhaduju, že by vydržela necelý rok. Plnohodnotnou recenzi si můžete přečíst tady (společně s ostatními TO produkty). Já už mám doma druhé balení, jen ještě čekám, až dopotřebuju glykolovou, než se pustím do druhé mléčné.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

Na tento TO produkt vám ještě dlužím recenzi, takže jsem ji doplnila do souhrnného článku (odkaz výše). Skvalanový olej mi velmi vyhovoval jako noční mazání a ráda si ho pořídím znovu. Teď ještě dodělávám arganové oleje, co mi tu nějaký ten rok nebo dva ležely ladem, takže na hydrataci pleti olejem místo krému jsem si docela zvykla. Určitě kdo máte normální pleť se suššími místy jako já, tak se olejů nebojte :)

Catrice Liquid Camouflage korektor

Moje naprostá stálice, nekupuji už žádný jiný korektor :) Střídám odstíny 010 (léto) a 005 (zima).

Essence Make Me Brow gel na obočí

Moje další naprostá stálice, za mě nejlepší gel na obočí :) Většinou kupuju odstín 04 Ashy Brows, teď mám omylem 02 Browny Brows, ale taky mi sedí.

Rimmel Extra 3D Lash řasenka

I tahle řasenka je moje stálice, za pár korun udělá skvělou službu a vyhovuje mi víc, než kdejaké dražší řasenky, které jsou většinou ze začátku příliš mokré a pak najednou rychle vyschnou. Tahle krásně konzistentně drží klidně půl roku, než doslouží.

A to už bude z dnešního článku úplně všechno. Dejte mi vědět, jestli máte s některým z mnou zmíněných produktů zkušenosti - jako vždy se na vaše komentáře budu moc těšit. Mějte se krásně a užívejte jaro, já už snad taky brzy budu moct :)

8 komentářů

  1. Ten sprchový gel mango a zázvor musí být boží! Miluji produkty takových kombinací. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já :) Co funguje i normálně v jídle, je prostě skvělý i co se týče vůně kosmetických produktů!

      Vymazat
  2. Milá Ani, na tvé články se vždy těším. ☺♥ Doufám,že se máš dobře. Ty máš pleť moc krásná a nevšimla jsem si, za ty roky, co tě sleduji, že by tomu bylo jinak. ☺♥
    Přeji krásný pondělní den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, měla jsem problémy s pletí několik let po vysazení HA, ale naštěstí nikdy ne nějaké hrozné akné, jen lokálně. No ale od té doby, co používám The Ordinary, vidím konečně velké zlepšení, tak jsem ráda, že jsem našla to, co mně osobně funguje!
      I tobě krásný den :)

      Vymazat
  3. Ahoj, ozkoušené mám pouze věci z řad dekorativní kosmetiky. Catrice Camouflage korektor jsem měla již několikrát, je super jen pod oči za mě není - mě ty oči dost vysušoval. Na obočí jsem si oblíbila spíš Alverde gel, u toho essence mi přijde, že je hrozně hrubý ten kartáček. Řasenka je za mě old school kousek, za svých dob byla suprová, teď už bych si jí nekoupila.

    Měj se hezky,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, děkuju za komentář. Alverde gel na obočí jsem nikdy nezkoušela, ale vím, že je taky dost oblíbený, tak třeba příště v DMku vyjedu z těch svých zajetých kolejí a zkusím ho. Co se týče řasenky, která ti tedy momentálně vyhovuje? Klidně se nechám inspirovat, to je zrovna kousek, který ráda střídám a nelpím jen na této Rimmelácké :)

      I ty se měj hezky!

      Vymazat
  4. Ordinary mám ráda, ale dlouho jsem nic neobjednala. Catrice mám rozhodně mezi top korektory.


    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to vychází, že objednávám tak jednou, max dvakrát za rok, vždycky toho vezmu víc do zásoby plus zkusím přibrat nějaký nový produkt na vyzkoušení. A jsem ráda, že i ty máš CC mezi topkou :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)