Španělské delikatesy

Kdo by si během vánočních svátků nedopřál něco lepšího na jídlo či pití? Něco, co si během roku nedáte vůbec nebo jen výjimečně, když je příležitost? A nebo si, podobně jako my s Tomem, dopřáváte dobrůtky tak nějak pořád, protože prostě gastro milujete a žijete podle motta YOLO? :) Ať už to máte jakkoliv, španělské dobroty z eshopu edelikatesy.cz vás jistě zaujmou.


Já měla tu možnost si spolupráci s tímto eshopem zopakovat a tentokrát si nechat doručit tzv. "balíček pro ni", který je krásně laděný do červené barvy a tedy dost vánoční. Ale samozřejmě špatně neuděláte, ani když si na delikatesách smlsnete až na Silvestra nebo si to rozdělíte - něco na Vánoce a něco na Silvestra :)


A co že balíček obsahuje? Co se týče pití, najdete v něm španělské šumivé víno, cava Mont Marcal. Z tekutých zástupců je to extra panenský olivový olej Almaoliva Arbequina, který posbíral několik ocenění za svou kvalitu a chuť.

Co by to bylo za balíček španělských dobrot bez klobásky chorizo? Tu my s Tomem milujeme, na tapas je to ideální uzenina. Co původní balíček neobsahuje a dostala jsem navíc, je další typická španělská uzenina - fuet. Ta opět nesmí chybět na servírovacím prkénku s tapas. K uzeninám se samozřejmě hodí sýry, třeba kravský Mahon Semicurado. Já opět měla v balíčku ještě jeden sýr navíc, Manchego Semicurado, ten je ovčí.


My Češi to moc neděláme, že bychom párovali sýry s něčím sladkým, ale Španělé, Francouzi či jiné národy se toho nebojí a fakt je to dobrota. Zkuste to příště třeba s marmeládou z lesního ovoce. Ta z balíčku je od značky Las Doñas, pro Španělsko typická asi jako pro Francii marmelády Bonne Maman. Pokud k tapas přeci jen preferujete olivy nebo sušená, respektive konfitovaná rajčata, oboje v balíčku taktéž najdete.


Posledními dobrotami jsou koření sladká paprika, dva čaje od značky Sans & Sans a pár fíků v belgické čokoládě s brandy. Balíček stojí 1699 Kč a za sebe můžu říct, že mě obsah moc potěšil a využití jsem našla pro všechno. Pokud byste spíš než cavu ocenili červené víno, místo papriky sůl a pepř, zelené olivy místo černých či paté z jelena místo marmelády, zkustě mrknout na "balíček pro něj". A nebo na ostatní dárkové balíčky, které edelikatesy.cz nabízí.


Pokud jste z Prahy, můžete navštívit i jejich kamenný obchod v centru města. A tím pádem ještě do pátku stíháte vánoční dárek na poslední chvíli! Pro zbytek ČR je tu eshop a doručení Messengerem, se kterým jsem byla vždy moc spokojená.

Zastoupení Edelikatesy moc děkuji za opětovnou milou spolupráci a vám všem za přečtení článku. Jo a ty fotky se mnou neberte moc vážně, snažila jsem se tomu tentokrát dát osobnější punc a udělat si trochu srandu u focení. Mějte se krásně a do konce roku se těšte ještě na jeden článek!

6 komentářů

  1. Tak takový balíček by udělal radost na Vánoce snad každému, moc se mi líbí jeho obsah a španělské dobroty určitě nejsou špatné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že musí potěšit každého, aspoň teda nás masožrouty :) Díky za komentář, Pavli, přeju krásné Vánoce!

      Vymazat
  2. Vyzerá super. :) Mňa by asi najviac potešil ten oliváč.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten se moc těším, jsem zvědavá, jestli pocítím velký rozdíl oproti těm ze supermarketu. Jinak uzeniny, sýry, cava, půlka oliv i čaje a fíky v čokoládě už jsou pryč, všechno výborné :)

      Vymazat
  3. Skvělý balíček, miluji ochutnávání jídla a pití :) Určitě potěšilo. Edilakatesy sleduji na instáči a zatím tedy jen obdivuji... :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. obchodě najdete pestrobarevné plavky s proužky, květinami, monogramy, logy, ale i zcela hladké verze v tlumených a šťavnatých barvách.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)