Spotřebováno | květen, červen 2021

Ahojte! Doufám, že se máte dobře, užíváte si léto a doháníte všechno to, co jste zameškali během lockdownu - stejně tak jako já. Se zařizováním svatby je toho na mě moc, a proto jsem ani v červenci nestihla napsat víc než jeden článek a na srpen raději nic neslibuju. Určitě chci sepsat pokračování svatebních příprav, ale možná to nakonec bude až zpětně, uvidím. Nicméně dnes využívám toho, že máme konečně volnější víkend, a mám tu pro vás spotřebovanou kosmetiku za květen a červen. Tak pojďme na to!

Uriage Bariéderm Cica-Cream

Tento hutný krém na obličej jsem si kupovala v lékárně společně s čisticím gelem, který se mi také podařilo dopotřebovat a jeho recenzi najdete níže v tomto článku. Doporučila mi to paní lékárnice, že jí tato kombinace pomohla na akné a nedá na ni dopustit. Byl to můj předposlední pokus zbavit se akné, před tím, než jsem vyzkoušela The Ordinary. Jak jste se mohli dočíst v obsáhlé recenzi TO produktů, přesně ta kosmetika mi na akné nakonec pomohla. Uriage bohužel vůbec ne.

Krém byl extrémně hutný, trochu zabarvený do žluta - dal se využívat jako opalovák na obličej, s ochranou SPF 50+ ideálka. V zimě jsem ho používala jako denní krém, jakmile se začalo oteplovat, už se mi nestíhal do obličeje ráno vstřebávat, tak jsem ho odsunula na večer a využívala jako noční krém. Pro extrémně vysušenou pleť nebo právě jako opalovák na obličej je super, ale mě zas tak neoslovil a nepotřebuju ho znovu.

Manufaktura Viola balzám na rty

Balzámek na rty z nějaké jarní limitky od Manufaktury, tuhle fialkovou jsem měla hodně ráda. Balzám na rty je mým vděčným společníkem v kosmetické taštičce, jen teď přes coronu jak člověk nikam nechodil, tak jsem neměla šanci ho tak rychle spotřebovat - na doma mám jiné balzámy. Ale podařilo se! Balzámy od Manufaktury mám ráda, stejně jako krémy na ruce. Teď mám v taštičce ten z jejich vinné řady, co není v tyčince, ale v tubičce. Tuhé mám radši (pokud to není Carmex), tak se potom zase ráda vrátím k těm tyčinkovým a koupím si nějaký voňavý právě v Manufaktuře.

Rimmel SuperGel topcoat na nehty

Super topcoat, který patří do řady SuperGel od Rimmelu, nejlépe tedy funguje s barevnými laky z této řady. Používala jsem ho jako topcoat na všechno a byl spolehlivý. Jen se už poslední dobou táhl, začínal tuhnout, a tak mi ve výsledku manikúru spíš zničil než vylepšil - čas mu dát sbohem. Nový topcoat jsem si koupila od Sally Hansen - Insta-dri, který jsem měla oblíbený několik let zpátky a vrátila jsem se k němu.

Dermacol Express odlakovač na nehty

Můj oblíbený odlakovač, také už mám několikáté balení. Nesmrdí (aspoň ne tolik jako jiné odlakovače), nehty nevysušuje a odlakovává spolehlivě všechny laky. Jedině u červených / vínových odstínů je potřeba dávat pozor a většinou pak na konci vzít nový tamponek a odlakovat nehtovou kůžičku od barvy. Ale to je obecně úděl takto barevných laků.

Miss Sporty Nail Expert 5v1 basecoat

Tento podkladový lak od Miss Sporty kupuju pravidelně, vždy mi dlouho vydrží, nezaschne, takže jsem schopná ho spotřebovat až do dna. Jako basecoat funguje hezky, takže nemám důvod ho měnit.

NYX HD Finishing Powder

Moje už druhé balení tohoto pudru od značky NYX a opět jsem byla spokojená. Jen mi přijde vždycky škoda, že ho je v balení tak málo - pouhých 6 gramů, přičemž třeba takový transparentní pudr od Avonu má 15 gramů a taky mi fungoval hezky, dokonce měl lépe řešené balení s uzavíratelnými dírkami. Ale i přes tu nižší hmotnost vydrží fakt dlouho, ráda se k němu budu vracet.

Gaia Magic Touch

Tohle není jen tak obyčejný kosmetický produkt, jedná se o čisticí prášek na menstruační kalíšek. Když jsem si kalíšek před pár lety objednávala z Econea.cz, zvolila jsem značku Gaia a balení, které obsahovalo i jednu pratelnou vložku a vzoreček čisticího prášku. Prášek se mi na vyváření osvědčil, tak jsem si koupila plné balení a teď mám dokonce ještě další dvě do zásoby. Po skončení menstruace si kalíšek vždy vyvařím v rendlíku s vodou, přidám do ní jednu lžičku tohoto prášku a jednu lžičku kyseliny citrónové (pro ještě lepší "vybělení", respektive odstranění zabarvení lékařského silikonu). Tahle péče mi kalíšek udržuje ve skvělém stavu, i po třech letech pravidelného používání vypadá skoro jako nový. A jak se o kalíšek staráte vy?

Manufaktura Rebarbora & divoká třešeň tělové mléko

Juchů, spotřebovala jsem tělové mléko! Kdo mě sledujete dlouho, tak víte, že já na to mazání nejsem. Takže moje zásoba tělových mlék a krémů se tenčí jen velmi pomalým tempem :D Konečně jsem se podívala na dno tomuto rebarborovému / višňovému od Manufaktury z jejich jarní limitky. Vůně super, konzistence super, mám ráda i ten obal a způsob dávkování. I tělová mléka z Manufaktury stojí za to.

Uriage Bariéderm Cica-Gel

Čisticí gel ze stejné řady jako krém na obličej výše. Jedná se o velmi jemný, neparfémovaný, modře zbarvený gel s obsahem mědi a zinku. Velice dobře pění, takže ho stačí opravdu málo, s trochou vody jsem ho napěnila v dlaních, vyčistila si obličej a opláchla vlažnou vodou. Pleť vyčistil skvěle. Párkrát jsem s ním i prala štětce a i ty krásně vyčistil. Na rozdíl od krému, který mi moc nevyhovoval, tento čisticí gel bych si klidně pořídila znovu.

L'Occitane Verbena EdT

Toaletní voda se svěží vůní verbeny, doplněná citrusovými tóny. Kombinace vůní, která je docela netypická a nemusí vonět každému. I já se ze začátku zdráhala přijít jí na chuť, přeci jen miluju květinové a ovocné (tedy spíše sladké) vůně. Ale musím říct, že na léto jsem si ji zamilovala a sahala jsem po ní vždy, když už jsem měla svých klasických vůní dost a chtěla jsem změnu. Mám ještě její miniaturku, kterou využívám na cestování, a měla jsem i sprchový gel s touto vůní. Jedna z mých nejoblíbenějších řad od L'Occitane, stálice v jejich nabídce, kterou občas rádi ozvláštňují - teď například mají letní limitku Verbena & Kaktus.

A to už bude z dnešního článku vše. Dejte mi vědět, jakou zkušenost máte se značkami, případně konkrétními produkty z této edice "spotřebováno". Jako vždy se budu na vaše komentáře moc těšit. Mějte se krásně a pokud vám moje články chybí, sledujte aspoň moje stories na Instagramu - tam přispívám přeci jen častěji než sem na blog :)

13 komentářů

  1. Milá Ani, tak Loccitane a jejich verbenová řada je snad celá skvělá. Toaletní vodu jsem však neměla. Krásné léto přeji. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, celá verbenová řada je top. Určitě doporučuju i tu toaletku, tak třeba zkusíš příští léto :) Teď už to spíš vypadá na podzim... Měj se krásně!

      Vymazat
  2. Tak na ten HD púder od Nyxu mám už dlhšiu dobu zálusk, takže ďakujem za zdieľanie tvojho názoru :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Za mě je fajn, jen ta gramáž není v porovnání s jinými tak vysoká. Ale zase je ho potřeba fakt malinko na to zafixování, takže vydrží docela dlouho i tak. Zkus a uvidíš :)

      Vymazat
  3. Já mám ten Uriage gel a micelárku a termální volbu a jsem s tím spokojená, pěkně čistí, nepálí, neštípe. Micelárka pěkně odličuje. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že jsi spokojená! Jako ten gel byl super, tak věřím, že i micelárka z té stejné řady je fajn :)

      Vymazat
  4. great post!Like your blog, thank you for sharing.

    toupee for men luxhairshop homecoming

    These contents have greatly helped me.

    OdpovědětVymazat

  5. great post!Like your blog, thank you for sharing.
    short beautiful straight human hair

    These contents have greatly helped me.

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to na skvělé produkty a je fajn, že jsi s nimi byla spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S většinou opravdu ano a některé jsou moje stálice :) Díky za komentář Pavli!

      Vymazat
  7. Sounds like a really interesting book! I love reading. It's a wonderful way to learn things and expand the mind.

    OdpovědětVymazat
  8. Instyle jackets provide best Bomber women quality provider provides best leather jackets and new designs. We make new designs and custom designs for our customers to fulfill their requirements. visit to our website to get the best quality.

    OdpovědětVymazat
  9.  I am working as a senior writer at law essay service, which is popular among people because of its perfect assignment. It is one of the best assignment writing services that you can find in today’s writing world.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)