Novinky v domácnosti z Bonami

Zdravím vás všechny z domova, místa, kde jsem za poslední téměř rok strávila daleko víc času, než bych kdy chtěla a představovala si. Tím, že oba dva s Tomem stále pracujeme z domu, jsme si i v té naší malé garsonce několik nových věcí do domácnosti pořídili, s některými se naopak rozloučili a jiné uzpůsobili, zkrášlili, předělali. 

Takže pracovní stůl, který od té doby, kdy jsem před dvěma lety odstátnicovala, zůstával nevyužitý, našel opět využití jako Tomovo pracovní místo. Místo kuchyňských dřevěných židlí, které nám kvůli práci z domova začaly být nepohodlné, jsme si pořídili kancelářská křesla. Dovybavili jsme si kuchyň a našimi posledními dvěma přírůstky do domácnosti se stalo božské žehlicí prkno s plameňáky a mramorový hmoždíř. 



I když nijak často nežehlím - přijde mi to skutečně nutné jen u těch věcí, které by jinak vypadaly jen jako kus hadru (utěrky, ručníky, košile a některé mačkavé topy a kalhoty) - po novém žehlicím prknu jsem pokukovala už dlouho. Doposud jsme měli takové hodně staré, které se nedalo dost dobře nastavit do ideální výšky, takže jsem se u žehlení hrbila. Navíc ani ta žehlicí plocha nebyla moc široká a molitan obsažený v potahu už pamatoval lepší časy. 




Díky spolupráci s Bonami, což je eshop, který vám asi nemusím představovat, jsem si nové prkno konečně mohla pořídit. A když už nové, tak i s krásným, veselým potahem. Do oka mi padlo prkno od značky Addis s motivem plameňáků. No a musím říct, že se mi hned žehlí o poznání lépe! Na to, jak je robustní, tak je překvapivě lehké. Snadno se s ním manipuluje a disponuje 7 nastavitelnými výškovými polohami - mně nejvíc sedí ta nejvyšší. Má i pevnou odkládací plochu na žehličku, což ve srovnání s tím starým, kde byl jen jakýsi zkroucený drát, který se nebezpečně prohnul pod tíhou žehličky, je opravdu sto a jedna. 



Co vy a žehlení? Je to jedna z vašich spíše oblíbených domácích činností nebo naopak se jí vyhýbáte, jak jen to jde? Já žehlím sice sporadicky, ale docela ráda. Většinou si k tomu pustím nějaké video na YouTube nebo krátký seriál a kopu krásně vyžehleného prádla mám brzy nachystanou na uložení do skříně.

Hmoždíř. Taková docela starobylá pomůcka do kuchyně, na kterou se ale naštěstí nezapomnělo. Ne vždy jde totiž použití hmoždíře něčím nahradit. Jasně, že když ho nemáte, tak si nějak poradíte. Ale jakmile ho začnete používat, už nechcete nic jiného. My jej zatím několikrát využili na rozmělnění arašídů do asijských jídel; doposud jsme je museli drtit válečkem v sáčku nebo se na to prostě vykašlat a nasypat je tam vcelku. 

Dalším využitím může být nadrcení vlastní směsi koření nebo klidně i rozmělnění jednoho druhu koření. Dokážu si představit nadrtit v něm kuličky pepře na menší kousky do pepřové omáčky. Hmoždíř je super i na výrobu vlastního pesta nebo bylinkové směsi, jak vidíte na fotkách. Často si děláme lososa pečeného v alobalu v troubě s bylinkami. Tentokrát jsme si směs připravili rovnou v hmoždíři smícháním čerstvého tymiánu, rozmarýnu a olivového oleje. Bylinky se díky tloučku pěkně rozvoní a smíchají s olejem, který chytne bylinkové aroma. 

Tento mramorový hmoždíř od značky Westmark je navíc pěkně stylový - já cokoliv s mramorovým vzorem miluju! Má jen 10cm průměr, takže v něm neuděláte kvanta pesta, ale nám to úplně vyhovuje. V kuchyni nezabírá tolik místa a pro použití pro dva lidi úplně stačí. Máte doma hmoždíř? Pokud ano, na co ho nejčastěji využíváte? 

Já tímto mockrát děkuji Bonami za možnost doplnění chybějících nezbytností v naší domácnosti a vám všem za přečtení článku. Doufám, že se vám líbil a třeba vás inspiroval ke koupi něčeho, co vám zpříjemní nebo vylepší čas strávený doma. Mějte se krásně a pokud slavíte dnešního Valentýna, užijte si to :)

13 komentářů

  1. Super príspevok. Takýto drtič na korenie či bylinky si chcem už dlho kúpiť. Okrem toho, že je to podľa mňa super vec do kuchyne, tak to vyzerá aj dosť cool a veľmi profesionálne.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Alex! Já s tím úplně souhlasím, je to super pomocník a navrch vypadá cool a dost profesionálně. Tak věřím, že si ho taky časem pořídíš :)

      Vymazat
  2. Hmoždiř - teraz premýšlam ako sa to povie po slovensky :-D
    Ale ano, jeden doma mám a dlho dlho som ho vobec nevyuživala, až raz som potrebovala pomlieť mak - Ide to aj tyčovým mixerom - tak som to aj urobila - no nie uplne dokonale a tak som to práve do dokonalosti doviedla mažiarikom - ano tak sa povie slovensky - teraz ma to napadlo.
    Takže ano aj mak sa dá s tým pomliet :-) myslim, že aj bez použitia tyčového mixera by to šlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeej tak to je další boží slovenské slovo, co si musím zapamatovat :D A děkuju mockrát za dost super tip, mlýnek na mák se mi nikdy nechtělo kupovat, použili bychom to tak nanejvýš jednou za rok na šúlance s mákem. Ale nápad "pomlít" mák v hmoždíři se mi dost zamlouvá, určitě to vyzkouším!

      Vymazat
  3. My sme takisto stále s priateľom doma, ja z domu študujem a on pracuje. A tak isto sme si kúpili stolíky, stoličky a celé to upravujeme, keďže sme tu takmer 100 percent času, hh. No ja žehliacu dosku nemám, stále žehlím na gauči alebo na posteli, nemusím pri tom stáť. Ale je pravda, že to nie je najlepšie pre matrace ani pre m§j chrbát, haha. Ale ja osobne nežehlím takmer nič, utierky vôbec, žehlím len košele a oblečenie, ktoré je inak pokrčené. Ale teraz, keď nikam nechodíme, tak ani to netreba. Ale ten mažiarik by som tiež chcela, to vyzerá skvele! Čerstvé bylinky sú úplne najlepšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto ti rozumím, teď jak člověk nikam téměř nechodí, tak se ta četnost žehlení ještě víc snížila :D Ale doporučuju ti sehnat si prkno, jak píšeš, to žehlení na posteli není dobré pro matrace ani pro tvoje záda... Mažiarik je fakt super, tak ti přeju, aby sis taky nějaký časem pořídila :) My většinou míváme bylinky v mrazáku a vždycky je jen vytáhneme a dáváme skoro jako čerstvé do jídel. Fakt čerstvé v květináči míváme většinou jen přes jaro a léto, ale ani to nám doma moc nevydrží, nějak se tady té zeleni nedaří. Tak ten mrazák je nejschůdnější alternativa :D

      Vymazat
  4. Taky žehlím jen utěrky, kapesníky a hlavně povlečení. :) Ale skvělé prkno.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Stále bydlím s rodiči a žehlím já nebo mamka. Mamka spíše sporadicky, když se prádlo nakupí, tím myslím košile. :) Já žehlím, když něco potřebuji a vytáhnu to ze skříně zmačkané. Žehlící prkno jsme kdysi mívali a mamka ho dost využívala, ale v našem bytě jsme pro něj nenašli místo a tak probíhá žehlení na zemi. :) Ten hmoždíř se mi líbí a dokonce jsem i uvažovala, že si ho někde koupím, ale asi až někdy do vlastního.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, Kači. Já taky vždycky čekám, až se mi to trochu nakupí, jinak to nemá cenu rozpalovat tu žehličku :D Jasně, u rodičů asi hmoždíř nemá cenu, pokud by se tak nevyužil. Tak třeba jednou do vlastního si ho pořídíš!

      Vymazat
  6. Chci se zeptat, jak se to tak povede, že máš spolupráci s Bonami? To musí být super :) Prkno určitě je super s ním by mě možná i to žehlení bavilo o to více. Jinak mě žehlení nevadí přesně, jak si psala pustím si k tomu nějaký film a ono to rychle uteče ale dlouho opravdu dlouho se do žehlení dokopávám :D :/ na to jsem děsná. A teda co ještě musím napsat tak doufám že u žehlení vypadám taky tak dobře jako ty :D :) ♥
    Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně mě to potěšilo :) A kontaktovali mě sami jako u všech spoluprací, s paní z PR jsem teda ale komunikovala už dřív, když pracovala v agentuře.
      Jo tak já si to taky nechám nakupit, až je toho víc, a kolikrát to odkládám. Ale pak když už se do toho pustím, tak mi to nevadí a uteče to. A teda mockrát děkuju! Určitě taky vypadáš dobře ;)

      Vymazat
  7. Ta drtička koření je super praktická věc, ať ti slouží! :) Jinak Bonami mám také moc ráda, mám tam vyhlídnutých spoustu věcí do nového bytu. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)