29/06/2020

Ahojte! Já upřímně vůbec nechápu, kam ten červen uletěl. Tím, jak najednou můžeme už chodit kamkoliv s kýmkoliv, tak se ten život zase rozproudil a čas letí jak splašený. Ani tento měsíc vás nemůžu ochudit o random fotky z mobilu, kterých se nastřádalo požehnaně. Tak jdeme na to!

Jedno z prvních posezení na zahrádce kavárny Momenta. Letos tam mají krásně natřené paletové stolky a lavičky - doufám, že to jsou PPG barvy :D / Bar Terazza na střeše domu pánů z Lipé sice nijak nevyniká svou nabídkou (ledaže máte rádi klasické koktejly a nejlépe v několikalitrové velikosti pro víc lidí), ale pro ten výhled odtamtud si tam někdy musíte zajít, pokud jste to ještě neudělali.

Já už jsem letos zahájila sezónu ledového kafe - pokud je teplota vyšší než 25°C, horkou kávu už nevypiju. Takže espresso / filtr na led nebo espresso tonic to jistí. / Domácí bun bo nam bo jsme si dělali už poněkolikáté a pokaždé se nám podaří o něco lepší. Nedávno jsme si konečně koupili i pěkné misky na servírování, takže to bude vypadat lépe než v této nerezové :D

Poslední květnový víkend jsme si udělali výlet do Znojma, psala jsem o tom více v předchozím článku Výlety po jižní Moravě. Tak tady aspoň pár fotek z kavárny Balance coffee and wine, z hradní vyhlídky směrem na chrám sv. Mikuláše a na radniční věž v centru města.


Slavíte Den dětí, i když už dávno dítětem nejste? Já to beru tak, že pro mamku jsem jejím dítětem navždy, a ona to tak vidí taky, takže mi vždycky nějakou drobnost dá. A protože jsem na sladké, většinou to jsou nějaké dobroty :) / Znáte sálat niçoise? Je to takový hutnější salát z vařených brambor ve slupce, římského salátu, tuňáka, černých oliv, zelených fazolek, (rajčat) a vajíčka na tvrdo. Všechno zalité hořčično-majonézovou omáčkou. Já ho mám hodně ráda, hlavně přes léto na večeři. Někdy ho zkuste, i když ta kombinace na první pohled může znít divně, je to luxusní jídlo, navíc jednoduché jak facka.

První červnový víkend patřil pikniku, který jsme pořádaly s holkami blogerkami z Brno bloguje. Opět jsem ho zmínila v minulém článku, více si o něm můžete přečíst v mém redakčním článku pro BB. Jeho součástí byl i mini workshop focení flatlay fotek, tak tady na těch dvou můžete posoudit, jak se mi to povedlo.

Není nad to si občas vzít v pátek dovolenou a prodloužit si víkend. Díky tomu jsme si mohli po dlouhé době zajít do centra na oběd - zvolili jsme Bucheck a bylo to luxusní. Snad mě nikdo neviděl, jak to jím, protože pusu jsem od toho měla zaliskanou solidně :D / Na kávu a dezert jsme pak pokračovali do nově otevřené provozovny Mlsná holka na Poštovské. Schválně jsme místo donutů, kterými holky začínaly, zkusili spíš éclair a větrníček se slaným karamelem. Oboje top, doporučujeme!

Láska k vietnamské kuchyni a burgerům podruhé. V Ca Phe Co jsme nebyli pěkně dlouho, a tak když se naskytla příležitost vidět se s kamarádkou, díky které bydlíme v současném bytě, byl tento podnik jasnou volbou. Já zvolila restované ploché nudle s krevetami, Tom si dal kachnu a Barča závitky s mořskými plody s nudlemi. / Domácí burgery si děláme ještě častěji než domácí bun bo nam bo. A opět tu platí vzestupná tendence kvality. Jakože tahle konkrétní houska se mi extrémně povedla, ale celkově tahle várka vyšla úžasně. Housky máme v mrazáku vždy několik měsíců a jen je vytahujeme po dvou. Maso teď poslední dobou kupujeme v Albertu - hovězí Angus. Zbytek většinou tvoří sýr, slaninka, nakládaná okurčička, karamelizovaná cibulka a omáčka buď ketchup-mayo nebo teď jsme si díky právě Buchecku oblíbili horčičnou majonézu <3

Další víkendové fotky - z mini výletu na Medlánecké kopce a následného občerstvení tou nejlepší zmrzlinou od Ještě jednu. V podstatě mají každý den jiné příchutě, ale zatím cokoliv, co jsem ochutnala, bylo skvělé.


Oliver s příchodem teplého počasí velice rád tráví čas na balkóně. Většinou byste ho našli pod židlí na polštářku, co tam má, nebo nacpaného v rohu balkonu pouze s linem pod sebou, aby mu nebylo horko. No a když tam v průběhu dne přijdu, rád si vyskočí na mě. Je to zlatíčko :) / Bez toho, aniž bych si koupila půl kila hrášku a snědla ho na posezení, pro mě nezačne léto. Taky tak milujete hrášek?

Po dlouhé době jsme s kamarády navštívili Soul bistro, kde si úplně nejradši dávám fish and chips nebo hovězí sendvič. Jakmile jsem ale v nabídce spatřila udon nudle, bylo jasno. A udělala jsem moc dobře, byly výborné! / Léto na Svoboďáku je super díky Na Brno dobrý a taky díky všemožným akcím se stánky. Zkusila jsem melounový koktejl (gin, Aperol, melounový fresh a citronový sirup) z baru Námořník a musím moc doporučit. Bonusem byla moc příjemná slečna za barem, se kterou jsem si hezky popovídala.

A to už bude z dnešního článku úplně všechno! Dejte mi vědět, jaký červen jste měli vy, co dobrého jste za poslední dobu snědli a vypili. Díky za přečtení článku a budu se moc těšit na vaše komentáře :)

5 komentářů

  1. Tedaa, měla jsi krásný červen :) Já jsem teda byla jen jednou v pizzerii se ségrou a zahájila sezónu točeným pivem :D Jinak jsme zatím nikde nebyli :) Jinak flatlaye máš krásné, mně dávají zabrat, a tak je radši moc nefotím :D Domácí burgery taky milujeme, děláme je dost často, když se sejdeme všichni :) A moc se mi líbí ten drink, i chuťově musel stát fakt za to <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi měla nabitý červen, vůbec se nedivím, že ti tak utekl :) Já kávu teda zvládám pouze ráno a potom si už frčím na vychlazené kokosové vodě :) právě na den dětí jsem ji dostala od mamky do zásoby :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jen pro ty Tvé super (nejen gastro) tipy se musím už konečně na Moravu vypravit. ☺♥ Tvé články mi vždy dodají plno krásy. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že mám Brno z ruky - některé tipy bych klidně vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)