Series-o-holic #6

Ahojte! Tak jsem přemýšlela, jaký článek bych pro vás mohla sepsat, a napadlo mě další pokračování mých oblíbených seriálů. To si myslím, že v současné situaci bude inspirativní pro hodně z vás :) My se teda snažíme netrávit sledováním Netflixu o tolik víc času než normálně, ale některé z těchto seriálů jsme viděli už před karanténou, takže se nám to docela daří. Tak pojďme na to, tentokrát tu mám 4 seriály!

La Casa de Papel / Money Heist

Začnu subjektivně podle mě tím nejlepším, co tu mám. Španělský seriál se jen tak nevidí a tento se tedy mimořádně vyvedl. První díl začíná plánováním přepadení a vykradení národní mincovny a divák se poprvé potkává s Profesorem, inspektorkou Murillo a bandou osmi kriminálníků, kteří na tento úkol byli najati. Kdo by si myslel, že k samotnému přepadení dojde až v dalších dílech, je na omylu. První díl tím končí a celé tohle šílené dobrodružství teprve začíná. I když je to krimi / thriller, seriál mě dokázal v mnoha momentech neskutečně rozbrečet a v ještě víc momentech hodně překvapit. Tento týden vychází na Netflixu třetí série a asi je vám jasné, že se s Tomem nemůžeme dočkat. Tohle je velká závislost a La Casa de Papel se zařadil na přední příčky mých oblíbených seriálů. Ostatně song Ciao Bella si zpíváme hodně často :)

Sex Education / Sexuální výchova

Na Sex Education jsme se začali dívat nedávno, až v karanténě, na základě četných doporučení našich kamarádů. Po prvním díle nás to úplně nepřesvědčilo, měli jsme z toho pocit, že jsme na takový typ seriálu asi už moc staří. Ale dali jsme tomu ještě šanci a nakonec nás to úplně pohltilo. Už jsme skoro v půlce druhé série a netrpělivě budeme vyhlížet třetí. Přirovnala bych to k taktéž britským seriálům Skins (sex, drogy, alkohol) a The End of the Fucking World (vizuálně prostředí, kostýmy, hudba). Hlavní postavou je Otis, jež sice sám nemá žádné sexuální zkušenosti, ale jeho matka je sexuální terapeutka, takže teoreticky toho zná hodně. Maeve, která neustále shání zdroj příjmů, aby mohla zaplatit své výdaje, se jeho schopností rozhodne využít a začít na jejich střední škole se sexuální poradnou. Po dlouhé době to je oddechovka a seriál, u kterého se fakt nasmějeme :)

Mindhunter / Lovci myšlenek

Opět Netflix a opět krimi / thriller. Seriál se odehrává v roce 1979, kdy dvojice FBI agentů Holden a Bill rozjíždí sérii rozhovorů s masovými vrahy s cílem pochopit, co se v jejich myslích odehrává a proč udělali to, co udělali. Tady nám trvalo zhruba 4-5 dílů, než jsme seriálu přišli na chuť a chtěli jsme vědět, co bude dál. Ale jakmile si člověk zvykne na prostředí, hlavní postavy a neobvyklý děj, potřebuje vidět všechno. Skvělé je, že se v seriálu mluví o skutečných sériových vrazích. Do toho je super sledovat odlišné osobnosti Holdena a Billa, z nichž každý přistupuje k práci a svému osobnímu životu jinak. Tento kousek je rozhodně pro náročnějšího diváka a není to žádná oddechovka, zároveň nečekejte ani žádné extra napětí a velké zvraty. Ale pokud máte rádi krimi a zajímá vás psychologie, bude vás to hodně bavit.

The New Pope / Nový papež

A na konec tu mám takový staronový kousek z produkce HBO. O Mladém papeži jsem vám už psala v jednom z předchozích článků, Nový papež je druhá série tohoto seriálu, akorát se jmenuje jinak. Mladý papež (Lenny) totiž na konci 1. série upadl do kómatu a nevypadá to, že by se z něj probral. Tak bylo potřeba zvolit nového papeže. John Brannox na první pohled sice vypadá schopně, ale pod rádoby dokonalou fasádou skrývá mnohé neduhy. Nejen kardinál Voiello musí řešit vršící se problémy... A pokud vám ve druhé sérii ze začátku bude chybět sexy Jude Law, nebojte ;) On se vrátí. Dějově tohle pokračování není tak dobré jako Mladý papež, ale já jsem se upřímně zamilovala do úvodního songu Good Time Girl a jeptišek tančících okolo krucifixu :D To je prostě top strop!

Který z těchto seriálů už jste viděli? A na co v karanténě koukáte vy, dáte mi nějaké další tipy? Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte se v rámci možností krásně a brzy ahoj u dalšího článku :)

5 komentářů

  1. Ani jeden jsem neviděla, koukám na jiné seriály. :) Miluji Riverdale, teď se dívám na What IF a taky koukám na Virgin River a plno dalších :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Ja na seriály moc nie som, ale sex education som videla a hrozne som sa nasmiala. Pozerala som asi aj polovicu minduntera a veľmi ma to bavilo. Neviem prečo som to nedopozerala. Ak si nebudeš mať čo pozrieť tak skús POSE alebo ak máš rada jedlo, majú tam skvelé série s jedlom. Napríklad Streetfood, Ugly Delicious, The Chef show..
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  3. Sex education je vážně skvělý seriál! Původně jsme si myslela, že mě něco z prostředí středoškoláků už moc nebude bavit, ale vážně mě to mile překvapilo. Já koukám aktuálně na The Crown, což je o životě královny Alžběty II. Nejsem moc na historii, ale tohle je teda parádně natočený. :) A taky mě teď šíleně začal bavit Lucifer na Netflixu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sex Education je topka, chcem ďalšie časti :D

    OdpovědětVymazat
  5. Neznám nic z toho, i když ten papež vypadá zajímavě a že to má málo řad je plus, vždycky mě odradí od koukání na něco, když už to má třeba tři řady. Jinak mně teď skončilo The Plot Against America, čekám až začnou Agenti SHIELDu, ale na to koukám spíš proto, že jsem na to ráda koukala dřív, te´d už nic moc, bohužel i Ray Donovan mi skončil, tak snad brzy natočí další Castle Rock a po pěti strašných řadách AHS i nějakou pořádnou. Nejvíc ze všeho jsem se teď ale vrhla na minisérie, čím míň dílů, tím spíš na to kouknu, protože mě neodradí, že u toho strávím spoustu času.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)