Každodenní karanténní radosti a strasti

Ahojte! Ještě na začátku března jsem si myslela, že měsíc práce na home officu přece nemůžu zvládnout. No a teď už to bude měsíc na HO a zároveň měsíc v karanténě, a zatím dobrý, žiju a jakž takž to zvládám. Jak jste na tom vy? Já si uvědomuju, že mám velké štěstí, že mám takovou práci, která fungování na HO umožňuje v plném rozsahu. A že zároveň pracuju ve velké nadnárodní firmě, která už toho přečkala tolik, že ani koronavirus ji určitě nepoloží na lopatky. Takže i když si občas povzdechnu, že se nemůžu vidět s kamarády, nemůžu rozvíjet svůj oblíbený koníček a la kavárenská povalečka, že jsme museli zrušit dovolenou a další plánované výlety, tak jsem stejně vděčná, že na tom jsem zatím dobře.

Už na začátku karantény mě napadlo, že si každý den budu vést nějaké zápisky, abych věděla, co všechno jsem (ne)dělala. A že tím zároveň třeba mnohé z vás inspiruju v činnostech, které byste taky doma mohli dělat. Proto každý den přidávám fotku nebo video na Instastories, tak mě na Instagramu určitě sledujte. Tyhle moje zápisky mě vedly ke článku, který právě čtete. Rozhodla jsem se tentokrát udělat článek s random fotkami netradiční formou právě zápisků z karantény. A když se na to zpětně podívám, rozhodně nemůžu říct, že bych dělala každý den to samé a nějak extrémně se nudila :)

Den 1 - Hrajeme karty. Nejradši mám amerického žolíka nebo prší / sedmu. Jaké karetní hry máte rádi vy?
Den 2 - Koukáme na Netflix (moje nejnovější tipy na seriály zde), dáváme si víno a výborné quinoa chipsy z Lidlu (doporučuju ty s příchutí rajče a česnek).
Den 3 - Oliverkovi se hodně začíná líbit, že jsme s ním pořád doma a může si běhat po bytě na volno. Na stůl teda samozřejmě nesmí a ani tam neskáče, jen jsem tuhle fotku posílala do naší soutěže ve firmě :) Proto mám i firemní Colorful Communities tričko!
Den 4 - To jsme ještě neměli roušky, a tak jsme ze začátku improvizovali s lyžařskou kuklou. Musím říct, že i když byla tehdy ještě dost zima, dost jsem se v tom zadýchávala a vůbec mi to nedrželo na uších.
Den 5 - V pátek po práci jsme nabrali kamarádku a společně vyrazili na procházku na Koniklecovou louku. Jako každý rok touto dobou tam totiž rozkvétá největší vegetace konikleců. Na víc fotek můžete mrknout sem.
Den 6 - Jela jsem na otočku do Kroměříže za rodiči, nakoupit jim nějaké ty zásoby jídla a pomoct jim s úklidem. To je tak, když mamka má nohu v ortéze a taťka opět bojuje s nějakým bacilem na průduškách (a koronavirus to není). Tak jsem jediná, kdo jim může pomoct :)
Den 7 a 8 nemám zaznamenaný, nicméně jsem po večerech volala s kamarádkami přes video cally. Aneb když se nemůžeme vidět, musíme ten kontakt alespoň nějak udržovat.
Den 9 - Tentokrát film, cidre a naše oblíbené Lay's Stix.
Den 10 - Pořádně se začítám do knihy Nejlepší víkend od Patrika Hartla. Momentálně už ji mám dočtenou a byla fajn. Taková oddechovka, která neurazí, ale ani nijak extrémně nenadchne. Jinou knihu od stejného autora už bych asi nepotřebovala číst.
Den 11 - Nuda. Mrkněte na video zívajícího Oliverka do výběru z karantény :D
Den 12 - Opět pátek, opět výlet do přírody na procházku, tentokrát na Stránskou skálu.
Den 13 - Vařila jsem kari / butter chicken a začali jsme se dívat na Sex Education na Netflixu.
Den 14 - Další výlet, tentokrát už jen s Tomem, na dost dlouhou procházku do Obory Holedná. Zrovna jsme měli štěstí na malá selátka divočáků dost blízko od plotu :)
Den 15 - Pekla jsem pastel de nata. Pokud tuhle portugalskou dobrotu neznáte, rychle to napravte! Já si z nějakého důvodu myslela, že nebude nejjednodušší si to doma upéct, ale byla jsem příjemně překvapená. A chuťově je to taky dost dobrý.
Den 16 a 17 - Procházky po Starém Lískovci, #nomakeup a #rouskyvsem. Tuhle puntíkatou mám od babičky a je moje nejnošenější.
Den 18 - Bylo potřeba doplnit zásoby kafe, které se za ty skoro 3 týdny dost ztenčily. Využili jsme tedy rozvozu Večerky a rovnou si objednali i karamelizovaný bůček na sladkokyselo. A káva z berlínské pražírny The Barn byla výborná! Momentálně už je bohužel taky vypitá a nahradil ji Rebelbean :)
Den 19 - Zpříjemňujeme si to maximálně. Třeba i domácími burgery. Stačí jen rozmrazit domácí housky, koupit maso, udělat karamelizovanou cibulku, doplnit slaninkou, sýrem, kyselým okurkem a omáčkou z kečupu a majonézy. Lahoda!
Den 20 - Opět na otočku v Kroměříži za rodiči.
Den 21 - Zase zpátky v Brně a zase další výlet. Tentokrát do Dolních Kounic, kde jsme se prošli po křížové cestě na kopec s kaplí sv. Antonína (je to pěknej krpál, s rouškou se to nedá moc elegantně vyjít a udýchat...). Výhled na město i na nedaleké pálavské kopce stojí za to. Pak jsme se šli mrknout i ke klášteru Rosa Coeli a k hradu - oboje samozřejmě zavřené, ale i tak to byl super výlet, navíc jen 25 minut od Brna.
Den 22 - Můj výborný nápad projet se na pennyboardu do Lidlu dopadl tak, že jsem si pořídila silniční vyrážku a na pár dní oteklý loket, takže některé pohyby s levou rukou dost bolely. No ale naštěstí dobré, doteď zůstaly modřiny okolo, ale jinak fajn.
Den 23 - Opět procházka po Starém Lískovci, okolo říčky Leskavy.
Den 24 - Dokoukali jsme 4. sérii La Casa de Papel. Čtyři večery po dvou dílech a bylo. Líbilo se nám to MOC a nemůžeme se dočkat další série, která ovšem bude kdovíkdy...
Den 25 - Větrám roušku se zavazováním na šňůrky, protože mám culík. Jinak mi nedrží, preferuju tu s gumičkama. Máte radši roušky na gumičkách nebo na šňůrkách?
Den 26 - Velký pátek a my letos poprvé venčíme Oliverka. Našli jsme si hezkou loučku kousek od domu, kam nesmí psi, takže značka ideál. Oliverek byl samozřejmě ze začátku vylekaný, ale nakonec si i trochu poběhal, snědl nějaké ty pampelišky, sedmikrásky a travičku, a mohlo se zase jít domů.
Den 27 a 28 - Na Velikonoce opět v Kroměříži u rodičů. Jela jsem poprvé se svým autem do myčky a pasuju to na jeden z nej zážitků z karantény :D Pak jsem si spontánně koupila hru Dobble, takže jsme hráli s rodiči a potom na Velikonoční pondělí i s Tomem.
Den 29 - Velikonoce nikdy extra neslavíme, nikdo k nám nechodí, takže to pro mě nebyla žádná změna. Už třetím rokem jsem upekla výborné linecké sušenky s lemon curd náplní a užívala si čas strávený s rodiči.

Určitě mi napište, jak karanténu zvládáte vy a jakými činnostmi se zabavujete. Můžete pracovat úplně z domu nebo chodíte normálně do práce? Budu se na vaše komentáře moc těšit. Díky za přečtení článku a zase brzy u dalšího ahoj :)

3 komentářů

  1. Já pracuju převážně z domu a musím říci, že práce mi zabere většinu dne. Přes poledne se jdu projít, někdy nakoupím a donesu nákup mámě nebo sousedce. Večer koukneme na film nebo mrknu na blogy a je den pryč. O víkendech jsme byli na chalupě - odzimovat a trochu se projít bez roušky (v lese tam široko daleko nikdo není :))

    OdpovědětVymazat
  2. pekné fotky, ja aktuálne z mojej hlavnej prace som doma, nakolko nemožeme pracovať, ale môj vedlajši uväzok frčí, takže makám čo to ide, takže sa moc nestíham ani nudiť :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ja začínam už 3. mesiac na homeoffice a tiež som mala zozačiatku také pocity, že homeoofice ja nezvládnem - ešte aj popri dieťati. No čuduj sa svete, asi po 3 prvých týždnoch doma mi to začalo tak vyhovovat, že zrazu si neviem predstavit, že zase mám ist do prace normálne. Sice ešte neviem, kedy to bude, ale raz určite...

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)