Spotřebováno | leden, únor 2020

Ahojte! Dnešní článek bude po 2 měsících opět věnován spotřebovaným produktům. Asi jste si všimli, že kromě těchto pravidelných článků už se tady kosmetika vůbec neobjevuje. V podstatě jsem stopla všechny své spolupráce a snažím se spotřebovat nasyslené zásoby. O víkendu jsem třídila svou kosmetickou skříň a podařilo se mi zredukovat tři krabice! Kosmetika už mě tolik nebere, ale spotřebováno si určitě ještě nějakou dobu budu držet. Podle mě to jsou nejlepší recenze, když už se člověk podívá na dno produktu, tak zkrátka ví, jestli je dobrý nebo ne. Tak pojďme na to, je tu toho opět požehnaně :)

Catrice HD Liquid coverage make-up

Poté, co jsem na pleť používala téměř výhradně BB krémy a jen výjimečně make-up, přišlo období, kdy jsem chtěla vyzkoušet docela chválený HD make-up od Catrice. BBčka už mi nestačila, bohužel budu mít skoro 3 roky od vysazení antikoncepce a pleť se mi stále nedala do pořádku, spíš naopak... Make-up se dávkuje kapátkem, což mi přijde super praktické a hlavně hygienické. Roztírat jej prsty nebo štětcem se mi neosvědčilo, tak nějak už jsem dlouho zvyklá na houbičku. Make-upu stačí docela málo, na mě je dost krycí, ale rozhodně existují i daleko víc krycí produkty. Na pleti vytvoří vyloženě "second skin", drží mi krásně celý den, společně s Catrice Liquid Camouflage korektorem a pudrem vydrží fakt hezky. Koupila jsem si druhé balení, takže za mě spokojenost a můžu doporučit. Pokud hledáte dobrý drogerkový make-up, který vypadá přirozeně, ale zároveň dobře kryje, zkuste ho.

NYX HD Studio photogenic finishing powder

Tento pudr od NYXu už jsem měla v merku poměrně dlouho. Takže když mi došly moje skoro železné zásoby pudrů od Ecocera, šla jsem si ho koupit. Na to, že ho je 6 gramů, tak je teda dost drahý (mám ten dojem, že stojí okolo 250-300 Kč). První věc, která mě zklamala, když jsem ho otevřela, bylo jeho dávkování. Na rozdíl od mnou oblíbeného pudru od Avonu nemá to spodní patro, které zabrání tomu, že se pudr celý rozsype do víčka, když s ním cestujete nebo si ho jednoduše chcete jen trochu vyklepnout. Pudr je až neuvěřitelně jemně namletý a podle mě dost práší, když se nanáší. Na zafixování pleti je ho potřeba malinko. Make-up hezky udrží na pleti celý den. Bohužel na to, že se mi zdálo, že je ho potřeba docela málo, mi nevydržel nijak dlouho, přeci jen 6 gramů bylo rychle pryč. Nebyla jsem z něj odvařená, podle mě převažují spíš mínusy než plusy, takže už si ho znovu nekoupím.

Essence Make me brow gel na obočí

Naprostá stálice, už používám další balení. Odteď už ho ani nebudu dávat do spotřebováno, je tady trapně často :)

Rimmel Rita Ora řasenka

Tato řasenka byla moc fajn! Pamatuju si, že byla součástí nějaké valentýnské limitky, měla tlustý umělý kartáček a dělala mi fajn řasy. Už nebude k sehnání, ale Rimmel řasenky mi obecně vyhovují a skoro všechny mi sedí.

Dermacol Aroma ritual krém na ruce

Tento krém na ruce dostal Tom k nějakému nákupu u Bati, ale samozřejmě jsem ho používala já. Řadu Aroma ritual od Dermacolu mám obecně hodně ráda a tento krém nebyl výjimkou. Krásně se hodil na zimu a vánoční období, voněl totiž po jablkách a skořici. Měj to být hřejivý krém na ruce, ale kdo by čekal, že díky nějaké technologii ruce prohřeje, ten je na omylu. Zkrátka příjemně voňavý a výživný krém. Byl moc fajn, můžu doporučit.

Victoria's Secret body mist Love Spell

Bože, tohle mi tady leželo neskutečně dlouho! Tyhle tělové spreje od VS byly pár let zpátky velkým hitem a chtěla je každá holka. Ke mně se dostala vůně Love Spell, hodně květinová a ovocná záležitost. Ráda jsem ho používala v létě a poslední dobou jen tak na doma, protože samozřejmě nedokáže vonět tolik, jako toaletka nebo parfém. Byl fajn, ale na mě to bylo obrovské balení, kdy už od méně než půlky mi ta vůně zas tak nevoněla... Já to potřebuju hodně střídat, takže už bych si ho znovu nekoupila. Ale neříkám, že byl špatný :)

Manufaktura toaletní voda Lípa

Když už jsme u těch vůní, tentokrát se mi tady sešly dokonce tři. Ta, kterou vidíte na fotce uprostřed a na které není žádná etiketa, je lipová od Manufaktury. Byla to jejich první toaletní voda v rámci limitované edice, na flakonku nebyla žádná etiketa. Mám od nich rebarboru a třešeň a u té už je flakonek moc hezký :) No nicméně na kvalitě to téhle lipové neubralo. Byla to moc zajímavá vůně, podobnou jsem ještě nikdy neměla. Hodila se mi spíš na podzim a na zimu, přes jaro a léto raději používám květinové a ovocné. Bohužel už není v nabídce, ale Manufaktura má nějakou novou limitku stále - teď nejnovější je jahoda a bezový květ - nebo má i několik toaletek ve stálé nabídce. Za sebe můžu doporučit.

Avon Planet Spa krém na ruce

Tohle byl fajn krém na ruce, velikostně ideální do kabelky. Byl hezky hutný, ale dobře se roztíral a vsakoval. Vůni měl hodně jemnou, nevtíravou, bylo v něm cítit bambucké máslo a arganový olej, které obsahuje. Planet Spa je v Avonu docela oblíbená řada, co tak vím. Klidně bych si krém koupila znovu.

BVLGARI toaletní voda Omnia Amethyste

Do třetice tady mám toaletku od italské značky Bvlgari. V řadě Omnia jich mají několik typů, všechny mají nádherné flakonky - jak ty větší, tak tyto 25ml toaletky. Je to květinová a ovocná vůně, takže podle mého gusta. Byla moc příjemná, klidně bych do ní šla znovu. Jen musíte počítat s tím, že flakonek nestojí, je potřeba ho uchovávat položený.

Yves Rocher sprchový gel Coffee beans

Došel mi můj nejoblíbenější sprchový gel na zimu! Na příští rok budu muset pořídit nové balení, protože tohle je prostě boží vůně. Máte rádi vůni kafe a do toho hodně sladkou vůni? Tak to taky bude něco pro vaše čichové buňky. Já se do této vůně zamilovala na první dobrou a ani po spotřebování 200ml a 400ml balení mě to nepřešlo. Kdyby náhodou někdo někdy nevěděl, čím mi udělá radost, this is it <3

Manufaktura balzám na rty Rebarbora & třešňový květ

Po hodně dlouhé době jsem dopotřebovala balzám na rty, jupí! Ty od Manufaktury jsou moc fajn, na takové to běžně denní "přejetí" po rtech úplně ideál - vyživí a hezky voní. Na noc mám jiné favority, ale na den jsou tyto balzámky fajn, můžu doporučit.

Diptyque tělový scrub / peeling

Tohle byl hodně zvláštní produkt! Sadu od Diptyque jsem si dlouho šetřila, byla to pro mě vzpomínka na Francii a na 3 měsíce strávené na stáži v Nantes. Teď už mi zbývá jen krém na ruce a tělové mléko. Sprcháč už je pryč a teď i tento tělový scrub / peeling. Nevím, jak to nazvat, ale není to ani jedno - ani scrub, ani peeling. V angličtině to nese název "smoothing body polish", ve francouzštině "pommade exfoliante pour le corps". Což odpovídá. Já jsem si ze začátku používání říkala, že se ta konzistence asi nějak pokazila, tím, jak jsem si to šetřila "na potom". Ale ne, byla to vážně taková lepkavá pomáda s jemnými zrníčky, která tělo umyla, trochu vydrhla a naleštila :) A božsky voněla, stejně tak jako celá tahle řada <3 V ČR Diptyque moc neseženete a když, tak je to pěkně drahá kosmetika. Ale jako suvenýr z Francie ideál!

L'Occitane tělové mléko grapefruit & rebarbora Pierre Hermes edice

Tělové mléko spotřebuju tak max. jedno za zimu, v létě se skoro nemažu a přes zimu se sice snažím, ale jsem na to lenoch a většinou si na to vzpomenu jedině po vaně. Tohle grepové od L'Occitanu mi tu leželo hodně dlouho, je to nějaká dávná vánoční limitka. Grep moc nemusím, ani jako ovoce ani jako vůni. Ale v kombinaci s rebarborou a ve formě tělového mléka mi to zas tak nevadilo. Mléko bylo spíše lehčí, pro někoho, kdo je zvyklý se mazat každý den, by stačilo asi jen v létě. Pro mě dobrý kdykoliv, ale skrz tu vůni bych ho nepotřebovala znovu :)

No a to by bylo z dnešního článku úplně všechno. Dejte mi vědět, zda s nějakým z produktů máte osobní zkušenost a jestli se shoduje s tou mou. Případně který z produktů vás zaujal nejvíc a chtěli byste ho vyzkoušet. Budu se na vaše komentáře moc těšit a zase brzy u nového článku, mějte se krásně!

7 komentářů

  1. Kávový sprcháč od YR mám zrovna rozdělaný. Rovnou jsem si do zásoby koupila větší balení, vůně je opravdu úžasná. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oukej tak ten produkt od essence na obočí budu muset rozhodně vyzkoušet, když píšeš, že je tu už po několikáté :D stále se snažím najít něco vyhovující, co nebude stát šílenou raketu, tak třeba konečně padne ruka na správný produkt :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Catrice make-up je fakt super. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Já docela přemýšlím nad tím Makeupem od Catrice, mám sice jeden svůj oblíbený, ale rádám zkouším i nové věci.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Gél na obočie od essence je asi jeden z naj produktov z drogérie na obočie. Milujem ho a kupujem stále dookola.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  6. Krém na ruce od Dermacolu z řady Rituals jsem měla s vůní irské kávy - nebyl špatný a hezky voněl. A určitě bych sáhla po krému na ruce od Avonu.
    Hezká den

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)