12/10/2019

Ahojte! V září už jsem to nestihla, a tak random fotky se shrnutím uplynulých týdnů přichází až teď. Vrátím se ještě na konec srpna, kdy jsme se o víkendu vypravili se známými na výlet do Valtic. My jsme s Tomem byli akorát v Lednici, ale ve Valticích nikdy, tak jsme rádi, že jsme zase poznali nové jihomoravské město.
Udělali jsme si pořádnou procházku ze zámeckých zahrad kolem rozsáhlých vinic až nahoru do příšerného kopce ke kolonádě Retsina. Tam jsme se posilnili deckou vína od velmi nevrlé starší paní, která prodávala i vstup nahoru na kolonádu. Ale náladu nám to nezkazilo :)
Počasí nám ten den přálo, zpátky jsme to vzali druhou stranou kolem silnice a ještě jsme se zastavili ve městě na zmrzlinu a na kafe. Zpátky do Brna jsme se dostali nakonec až k večeru, příjemně unavení a nabytí novými zážitky.

Zmrzlin jsem ke konci léta ještě pár stihla, jednou z nich byla konečně Ještě jednu, kterou jsem ochutnala poprvé. Najdete je v prostorách kavárny Komár kafe hned na zastávce Klusáčkova. Já jsem si ten den dala příchuť okurek, avokádo a jalovec a byla to fakt pecka. Naprosto výborná, jemně krémová, hutná, ale osvěžující zmrzka. Mňam! I když to mám dost z ruky, příští léto si tam musím dělat zajížďky častěji. / Další své poprvé jsem zažila konečně v Bavardu, kavárně / bistru, které je vyhlášené svým snídaňovým menu a hlavně vejci benedikt. S kolegyněmi z bývalého týmu jsme se domluvily, že si zajdeme před prací na snídani, a u mě padla volba právě na vejce benedikt se slaninkou. No co vám budu povídat, porno v hubě! A je to rozhodně spíš na brunch než na snídani, i když jsme jedly okolo půl osmé, ani v jednu jsem ještě neměla hlad. Bavard moc doporučuju a opět, musím tam chodit častěji!
Teď si tak uvědomuju, že vlastně i ve Slasti jsem byla prvně. Další počin kluků z Baru, který neexistuje, funguje na Zelňáku už nějaký ten pátek. Vevnitř jsem pořád ještě nebyla a ani jsem neměla jejich farec (vodárku), ale aspoň jsme jednou po práci zašly s kolegyněma na drink. / V práci jsme se na začátku září rozloučily s kolegyní, která odcházela na mateřskou. Zajistila nám naprosto luxusní cupcakes, měla jsem slaný karamel (top) a ten s Oreem a levandulí, která byla cítit i v krému a těstě.
No a na druhý den jsme to s ní šly oslavit do Divinero baru, který jsem na základě nedávné velmi příjemné zkušenosti holkám z týmu doporučila. Mají tam španělské tapas, kterých si můžete navybírat nespočet druhů. Pak taky luxusní drinky, já už jsem tam měla dvakrát rosemary gimlet a naprosto ho miluju <3 No a v neposlední řadě se dost profláklo jejich blue butterfly cappuccino, které frčí skrz jeho modrou barvu. Divinero bar doporučuju na večerní posezení i na odpolední kafíčko všema deseti, navíc tam nejspíš potkáte roztomilého pejska Alfonse a velice příjemné majitele, u nichž je vidět, že do toho dávají všechno, hlavně lásku.
Na začátku září jsme byli s Tomem pozvaní na svatbu kamarádů. Počasí jim bohužel moc nevyšlo, ale dalo se to, jen obřad byl venku a potom už vše v naprosto nádherně vyzdobené stodole u pivovaru Vraník v Trnavě na Zlínsku. Všechno měli laděné do dřevěných materiálů, všude byla spousta eukalyptu a světýlek. Fakt nádhera!
Součástí programů byla i prohlídka pivovaru nebo taky barmanská show, která končila dokonce ohnivou show. Jen nás (opět) zklamala hudba, DJe dělal nevěsty tatínek a podle toho ten repertoár vypadal. My s Tomem jsme v tomto asi fakt hodně netolerantní, ale prostě nás obecně neberou české písničky a už vůbec ne "starý vály" typu Michal David, Helenka Vondráčková, ani Chinaski nebo Kabát. Opět jsme se utvrdili v tom, že naše svatba (jestli k ní někdy dojde) bude po hudební stránce úplně jiná. Naše :)
Tady bude potřeba trochu uvést kontext. Jak víte, pracuju v PPG (1. října jsem měla roční výročí!), což je jeden z největších celosvětových producentů barev, laků a nátěrů. Jakožto velká globální firma samozřejmě PPG řeší CSR a s tím spojené aktivity. Jednou z nich je iniciativa Colorful Communities, která zaštiťuje projekty, jež vždycky pomáhají nějaké místní komunitě s revitalizací nějakého místa. No a právě další takový projekt se pořádal v Brně v mateřské školce Křenová. Já jsem se takového projektu účastnila poprvé a rozhodně ne naposledy, bylo to super. Změnit na jeden den prostředí kanclu a sedavé práce a místo toho nasadit brýle a rukavice, vzít do ruky štětec nebo váleček a malovat a natírat venku na čerstvém vzduchu. Pomohli jsme dát dokopy venkovní zeď okolo školky, lavičky, ploty, prolézačky, houpačky a další venkovní konstrukce. Teď se tam dětem bude jinak hrát. když to mají konečně pořádně barevné a krásné :) #PPGProud
S Tomem jsme nedávno vyzkoušeli novou brněnskou kavárnu Kafe v rozkladu. Zvláštní název, co? Tak nějak odpovídá tomu, jak je kavárna zařízená, má to myšlenku a důvtip, paráda. Kafe dostanete v retro šálcích po babičce a Tom zkusil i sladký trhanec. Můžete si na něj dát nějakou polevu a různé posypky, Tom zvolil čokoládu a Kinder bueno. Samozřejmě jsem ochutnala a bylo to moc fajn :) / No a minulý týden jsem si sama zašla po dlouhé době do Podniku, na chai latté a na kafe, s knížkou v ruce. Vzala jsem si jen tak dva dny dovolené a volný čas jsem využila tím, že jsem se flákala, chodila si po restauracích a kavárnách, trzích kávy, Brno Design Days, zrelaxovala jsem se v Maximusu a užívala jsem si Oliverka. Bylo to moc fajn, občas doporučuju si tohle naordinovat!

A jaký byl váš uplynulý měsíc? Co dobrého jste snědli, vypili, kam jste se podívali a co vás těšilo? Napište mi to všechno do komentářů, opět se na ně moc těším. Mějte se krásně a zase brzy na viděnou :)

2 komentářů

  1. 👍👍👍
    Tapas vypadá velice lákavě, to je jídlo, které bych mohla jíst pořád.....☺

    OdpovědětVymazat
  2. To mohlo být skvělý, miluji jižní Moravu. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)