Spotřebováno | únor, březen, duben 2019 | 2. část

Ahoj! Podruhé a naposledy se vracím ke spotřebované kosmetice za jarní měsíce. První část recenzí jste si mohli prohlédnout TADY, dnes tu pro vás mám zbytek. Jdeme rovnou na to, je toho hodně, i když většina jsou vzorečky.

Parasoftin exfoliační ponožky

Tohle bylo něco, co kdysi děsně letělo a pomalu každá blogerka to recenzovala. Mně se tehdy ještě jako studentce zdálo vyhodit skoro 200 Kč za něco jednorázového jako zbytečné, tak jsem si exfoliační ponožky přála na Vánoce. Loni jsem kvůli brzkému přechodu v podstatě ze zimy do léta ponožky nestihla použít, a tak si počkaly až do letošního pozvolnějšího jara. Kdo to neznáte, jsou to takové dva igelity na chodidla, do kterých si nalijete takovou vodičku, strčíte do toho chodidla a necháte hodinu a půl působit. Ponožky se dají utěsnit přiloženým lepítkem a je super, když si nohy dáte ještě do tlustých ponožek a jste doma v klidu. Nedoporučuju mít chodidla jinak než svisle, já si s tím zkoušela lehnout do postele s počítačem a samozřejmě mi trochu té vodičky vyteklo :D Po hodině a půl se to sundá, nohy se umyjí a teď nastává čekání na to, až se vám začne odlupovat stará kůže. To se mi dělo mezi druhým a pátým dnem po aplikaci, napřed se začala kůže trošku drolit a pak přišlo i odlupování velkých kusů. Proto doporučuju dělat to, ještě když je počasí na ponožky a uzavřené boty.

Já jsem z toho účinku byla nadšená, dost dlouhou dobu jsem měla nožky jak miminko, teď s nošením sandálků už se to zas trochu vrátilo, hlavně ty tvrdší paty. Ale zase na to netrpím tolik, abych aplikaci musela opakovat. Za mě hodně zajímavý produkt, který funguje. Myslím si, že použít ho jednou za rok před létem není vůbec špatné, pak se o nožky stačí hezky starat a nemusíte se bát je ukazovat v sandálkách :) Samozřejmě ale neručím za to, že to dá dokopy i hodně ztvrdlé a popraskané paty.

Mark. kávový scrub na tělo i obličej

Mark je vlastně podobný případ jako ty ponožky. Bylo mi líto vyhazovat 300 Kč za kávový scrub, tak jsem si o něj řekla na Vánoce. Ze začátku jsem se nemohla nabažit té kávové vůně a hrozně jsem si ho šetřila. Na celé tělo jsem ho použila jednou a potom párkrát na obličej. Postupně se blížil konec jeho trvanlivosti, tak jsem si to v hlavě přehodnotila a začala ho používat víc, i na tělo, abych ho stihla spotřebovat. A řeknu vám to takhle. Podle mě to za to nestojí. Jako ten scrub samotný je super, pěkně hrubý, takže vás vydrhne pořádně, zároveň díky různým olejům nechá pokožku vyživenou a provoněnou od kávy. Ale toho nepořádku z těch zrníček! Celá vana nebo umyvadlo od toho, vždycky mi trvalo to pořádně uklidit... Dám raději přednost Ziaja nebo Dermacol sprchovým scrubům a na obličej takhle hrubý scrub nepotřebuju, stačí jemnější peeling. Už bych nic podobného nechtěla.

L'Oréal Sugar Scrubs Glow peeling

A když už jsme u těch peelingů na obličej, tohle je vzoreček rozjasňujícího peelingu z řady Sugar Scrubs od L'Oréal. Taky to jednu dobu bylo vidět všude na blozích a většinou jsem slyšela dobré ohlasy. Ke mně se dostaly aspoň dva vzorečky z Notina, tak jsem ráda, že jsem si to vyzkoušela. A teď vím, že bych si klidně ty peelingy koupila v plném balení. Moc příjemná záležitost, krásně sladce voní, pleť mi zbaví všeho nepotřebného a díky olejům ji nevysuší. Zkoušela jsem tento a ten kakaový (vyživující), v plném balení bych šla do tohoto rozjasňujícího.

Sephora houbička na make-up

Moje první houbička na make-up, která už se začala trhat a nešla moc dobře vyprat, tak letí do koše. Ale vydržela dlouho a byla jsem s ní moc spokojená. Od té doby, co jsem vyzkoušela houbičky, už bych si jinak make-up nebo BB krém neaplikovala. Teď používám podobnou od Gabriella Salvete a ta mi taky vyhovuje. Tak uvidím, kterou si pořídím příště, každopádně tahle ze Sephory za 250 Kč byla fajn.

Ecocera přírodní rýžový pudr

Podařilo se mi spotřebovat další pudr od polské značky Ecocera, už mi zbývá jenom jeden, který používám teď. Tento byl rýžový, transparentní a měl 15 gramů, takže mi vydržel hodně dlouho. Zatím v těch pudrech nevidím žádný rozdíl, všechny fungují skvěle. Koupila bych si je znovu, jen teda to balení je nešťastné, proto si je přesypávám do balení od pudru z Avonu, líp se mi pak používají. Víc si můžete přečíst v recenzi :)

LR balzám na rty aloe vera

Ehm, vidíte ten oprýskaný obal? Tenhle balzám jsem měla v kabelce v kosmetické taštičce pěkně dlouho a je to na něm vidět. Super balzámek, který nijak nevoněl, rty každopádně hezky zvláčnil a vydržel dlouho. Byl fajn, znovu ho teda nepotřebuju, protože ke značce LR se stejně nedostanu (dostala jsem ho od babičky), ale nebylo na něm nic špatného.

Elisabeth Arden řasenka

Řasenka, kterou jsem srovnávala s dalšími dvěma z Elnina, mrkněte na recenzi. Měla kartáček ohnutý do půlkruhu, silikonové jemné štětinky, pracovalo se mi s ní dobře. Ovšem na to, jak je drahá, tak se mi během dne drolila a opadávala pod oči. Během chladných dnů, když mi slzely oči, navíc i pouštěla barvu a otiskávala se. Takže tuhle řasenku už rozhodně nepotřebuju a vám ji nedoporučuju.

Catrice Camouflage tekutý korektor

Tohle nepotřebuje žádný komentář, momentálně používám už několikáté balení, za mě nejlepší tekutý korektor ever. A ta jeho nízká cena je jen příjemným bonusem!

Avon Mark. tužka na obočí

Co se týče tužek na obočí, nejoblíbenější a za mě nejlepší je mikrotužka od NYXu. Když se ke mně dostala tahle od Avonu z řady dekorativky Mark., vypadala barvou i vlastnostmi fakt slibně. A musím říct, že tomu tak i bylo! Nakonec jsem ji používala moc ráda, krásně mi seděla. A klidně bych si ji pořídila znovu, doporučuju.

L'Occitane vzorečky krémů na ruce

Spotřebovala jsem i dva vzorečky krémů na ruce z adventního kalendáře od L'Occitane, s třešňovými květy a s mandlemi. Oba dva super, jak už jsem na blogu psala několikrát, krémy na ruce od L'Occitanu jsou fakt zárukou kvality. Třešňový bude super na jaro, mandlový zase spíš na podzim/zimu. Moc doporučuju.

Aqua Mineral vzoreček krému na obličej

Tohle byl tak malý vzoreček, že ani nevím, co k němu napsat :D Značku Aqua mineral jsem vůbec neznala a už ani nevím, jak se ke mně jejich vzorečky dostaly. Každopádně je to značka s produkty, jejichž základem je bahno a minerály z Mrtvého moře. Díky tomu ty produkty mají specifickou vůni, která ne každému bude vonět. Mně to nevadí. Krémem jsem si mázla obličej jednou, na víc použití nevystačil. Mám ještě nějaké vzorečky, nicméně to není značka, která by si získala mou pozornost.

YSL Mon Paris vzoreček parfému

A na konec si dáme vzoreček parfému od YSL. Já tyhle malinké odstřiky nosím v kabelce, abych se mohla v případě potřeby navonět. A zatím mi všechny ty vzorečky voněly, ani tento Mon Paris nebyl výjimkou. Ovocno-květinová vůně je u mě zárukou toho, že mi parfém bude vonět :)

Jak se vám druhá část spotřebovanců líbila, našli jste si produkt, který vás zaujal? Zkoušeli jste sami některý z produktů? A co říkáte na ty exfoliační ponožky, šli byste do toho? Moc díky za přečtení článku a těším se na vaše komentáře :)

0 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)