Rok 2018

Ahoj! Jako každý rok vás v tento den vítám u tradičního shrnujícího článku celého uplynulého roku. Chvíle, kdy listuju diářem a vzpomínám si na to všechno dobré a občas i zlé, co se letos stalo, je tady. Vždycky mě to hrozně baví a nejvíc oceňuju to, že jsem zvyklá si vést diář tak podrobně, abych měla vždy na co vzpomínat. Tak pojďte se mnou po jednotlivých měsících mrknout na to, jaký pro mě rok 2018 byl :)
Leden - Jako již tradičně jsme v lednu s Tomem oslavili výročí, už je to 8 let, co jsme spolu <3 Ještě mi na chvilku odjel do Porta, dodělat zkoušky, a pak už se mi vrátil zpátky. Taky jsme volili prezidenta, ale bohužel se nepovedlo prosadit změnu... A na konci ledna mě ještě čekal workshop stáží, kde jsme se spolužáky prezentovali zážitky z našeho pobytu ve Francii mladším studentům.
Únor - V Brně vznikl při příležitosti olympiády sportovní park, což bylo super zpestření takové akce. Na Valentýna jsme se rozhodli, že prdíme na nějaké dárky nebo večeři, zůstali jsme doma a poprvé jsme si zkusili uvařit bun bo nam bo. Od té doby jsme ho dělali asi třikrát a pořád ho zdokonalujeme! Zažila jsem si dvě blogerské akce v Praze s Kačkou a na konci února jsme s partou kamarádů odjeli na lyžovačku do Alp do Itálie.
Březen - Naskytla se mi super příležitost pracovat pro svou fakultu a spravovat jim sociální sítě, tvořit grafiku apod. Věděla jsem, že je to něco, co chci zkusit, tak jsem si na to musela ve svém nabitém programu udělat místo. Podařilo se a pak od dubna jsem nastoupila jako stážista na oddělení marketingu :) Taky mě čekalo první trhání osmiček, které jsem si docela protrpěla, ale zvládla jsem to!
Duben - Brno se začalo probouzet a kulturně zase rozkvetlo. Zúčastnila jsem se akce Open House, festivalu Bonjour Brno, Ochutnej Vietnam a s Tomem jsme zvládli dva víkendové výlety - na Koniklecovou louku a na Bílou horu. Blog oslavil neskutečné 7. narozeniny a Tom na konci měsíce úspěšně odevzdal diplomku.
Květen - Oslavila jsem 24. narozeniny a od spolužaček dostala poukázku do zverimexu, abych si tedy konečně koupila toho králíčka, kterého tak moc chci. Doposud k tomu nedošlo, neměla bych na něj čas, ale plánuju to někdy na březen 2019, králíčka koupím od chovatele a ve zverimexu jen příslušenství :) K narozeninám jsem si "nadělila" druhou část trhání osmiček a tentokrát už jsem to zvládla dost v pohodě, byla jsem připravená. Poprvé jsme byli na Muzejní noci a taky jsem začala psát svoji diplomku a učit se na francouzské státnice.
Červen - Tom zvládl obhajobu a státnice a zakončil tak svá studijní léta. Mě čekala francouzská část státnic o týden později a taky jsem to úspěšně zvládla :) I přes to učení jsem stihla dva ohňostroje na přehradě a taky jsem poprvé šla na masáž do Infinitu, což byl dárek od Toma k narozeninám. S mými spolužačkami jsme konečně zrealizovaly výlet do mé rodné Kroměříže, což bylo fakt super.
Červenec - To už jsme najisto věděli, že se budeme koncem měsíce stěhovat, tak jsme začali zařizovat všechno okolo a nakonec se s pomocí rodičů nás obou úspěšně přestěhovali do "svého". V červenci jsme zvládli i letošní dovolenou do Rakouska a Tom odpromoval.
Srpen - První měsíc v novém bytě, s tím spojená dvě kola kolaudace, premiéra naší party na festivalu Grape, který byl nejvíc super. No a hlavně konec mého působení v Brand Brothers a nečekaně brzké výběrko do PPG a první zkušenost s assessment centrem. Srpen byl zkrátka plný změn :)


















































Září - Hned první víkend nás čekala svatba mého bratrance na Vysočině, Tom konečně poznal chalupu, kde jsem v dětství trávila skoro každé prázdniny s babičkou, a viděl Telč. Taky jsem se zapsala do autoškoly a začala si plnit teorie a jízdy, abych se naučila řídit. A na konci měsíce jsme s holkama odjely na týden na dovolenou do Francie, zpátky na místa, kde jsme byly před rokem. Pro mě to byla první dovolená bez Toma, jen s kamarádkama, a bylo to úplně jiný a taky super!
Říjen - Nastoupila jsem do nové práce a čekal mě šílený měsíc, kdy jsem se pomalu nezastavila a volného času měla, že by se za nehet vešel. Mamce se v komunálních volbách podařilo dostat se do zastupitelstva. S Tomem jsme zorganizovali první kávový dýchánek u nás doma a bylo to tak super nedělní odpoledne, že to chceme praktikovat pravidelně.
Listopad - Konečně jsem uvařila hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon), v podstatě jsem dopsala svoji diplomku, s Tomem jsme si dopřáli párovou masáž a já jsem bohužel neúspěšně absolvovala závěrečnou zkoušku v autoškole, takže jsem si jízdy musela zopakovat.
Prosinec - Autoškola mi vyšla na podruhé a dokonce mi stihli řidičák vyhotovit v pátek před Vánoci, tak jsem si nadělila ten nejlepší dárek. Moje stáž na fakultě se nachýlila ke konci, od ledna už budu potřebovat každou volnou chvíli na učení na státnice, tak jsem tuhle příležitost pustila. Nicméně to bylo skvělého 3/4 roku, co mi dalo spoustu zkušeností, kontaktů a zážitků :) Díky dvěma pracím mě čekaly dva firemní vánoční večírky a oba jsem si moc užila, stejně tak jako nádherné vánoční trhy v Brně, které se letos zas povedly ještě o kus víc než loni.

Co se týče mých cílů a plánů, které si každý leden stanovuju, podařilo se mi udělat francouzské státnice a víceméně dopsat diplomku (odevzdávám 4. ledna, takže do tisku půjde až 2.), udělala jsem si řidičák, změnila jsem práci a našla si takovou, kde využívám francouzštinu. S Tomem jsme se přestěhovali do "svého" (i když tohle nebyl cíl konkrétně na tento rok, ale v těch dlouhodobých figuroval na prvních místech), konečně jsem si zařídila všechny doktory v Brně a investovala do spravení svých zubů, díky stěhování jsem se zbavila spousty nepotřebných věcí a naučila se obklopovat málem, přičichla jsem k zero-waste způsobu života a hodlám v dalších krůčcích pokračovat i v roce 2019.

Chci vám tímto poděkovat za vaši stálou přízeň, za to, že se pořád najde hodně z vás, které baví číst blogy místo koukání na videa nebo jen projíždění Instastories. Já sama už blogy čtu málokdy, takže chápu, o kolik sledujících se tím, že bloguju a primárně nenatáčím videa, ochuzuju. Ale ani tak mi to nevadí a jsem za každého jednoho z vás, kdo sem občas zavítá, moc vděčná. Napište mi do komentářů, jaký pro vás byl rok 2018 a co plánujete do toho nového roku. Přeji vám, ať se vám daří ve všem, čeho chcete dosáhnout <3

9 komentářů

  1. Krásné, krásné a jednou ještě krásné :-).
    Přeji krásný silvestrovský den a ať se Tobě a Tvému partnerovi v Novém roce jen daří. E.A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! Také přeji spoustu úspěchů v novém roce, ať se daří :)

      Vymazat
  2. Anulko, hezky jsi to shrnula a mela jsi fakt pestry a hodne bohaty rok. Do toho noveho preju, at jsi v nove praci stastna a spokojena, at se vam s Tomem krasne bydli v prvnim spolecnem bydleni a at dopadne diplomka! Krasny novy rok plny smichu, dobre nalady a pohody a stastnych km za volantem. Misa K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Miško za krásné přání ❤ I tobě přeju krásný nový rok, plný splněných přání, zdraví pro vaši rodinku a všeobjímající pohodu :)

      Vymazat
  3. Moc hezké shrnutí tvého roku, Ani :-)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné repete roku 2018 :-). Jde vidět, že sis jej užila plnými doušky. Jinak teda ti to ohromně sluší na všech fotkách. A s těmi "brněnskými" doktory, to je pro mne také taková challenge, co mě čeká a nemine. Ať se ti v novém roce také jen a jen daří :-*.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)