New in #74

Ahoj! Tak jak jste si užili vánoční svátky, co jste dostali pod stromeček? Hlavně doufám, že jste to prožili v klidu, nepohádali jste se se svými blízkými a odpočinuli jste si. Já totiž tohle všechno rozhodně splnila, vůbec jsem za ty tři dny nemyslela na diplomku, státnice ani práci :) To, co mi nadělil Ježíšek, vám možná ukážu v nějakém dalším článku nebo to aspoň nafotím na stories, dnes vám chci ale ukázat pár věcí, které jsem si pořídila v průběhu posledních měsíců. Celkově jsem letos moc nenakupovala oblečení nebo doplňky, o kosmetice ani nemluvím, tu spíš rozdávám než nakupuju. Ale i tak se našlo pár věcí, které jsem potřebovala nebo se mi zalíbily natolik, že jsem si je koupila.

Z kosmetiky vám tu ukážu jen svoji objednávku z Notina, i když to asi nebude moc zajímavé. Z větší části jsem tam objednávala dárky pro kamarádky (ty ani na fotce nejsou) a věci na zuby. V tomto roce jsem se péči o zuby začala věnovat fakt naplno, nechala jsem si spravit všechny kazy, vytrhnout osmičky a byla jsem 2x na dentální hygieně. Začala jsem používat mezizubní kartáčky i solo kartáčky na hůře dostupná místa, na hygieně mi doporučili používat i flouridový gel, který mi pomůže v tom, aby se mi zuby tak nekazily, protože je mám na to náchylné. Na Notinu jsem tedy objednala gel od značky GC s melounovou příchutí, konečně zkusím tu bělící pastu od Mediblanc, do zásoby jsem vzala tři solo kartáčky od Tepe a dvoje mezizubní od Curaprox. Taky jsem potřebovala nový hřeben, tak jsem sáhla po Detangleru ve zlaté barvě. Taky jsem konečně chtěla zkusit nějakou tu svíčku od Bath&Body Works, jak jsem psala ve svém wishlistu, vybrala jsem tedy takovou středně velkou s vůní vanilky a skořice. Už jsem ji měla zapálenou dvakrát a teda řeknu vám, je to trefa do černého. Voní mi neskutečně moc a náš mini byt dokáže provonět za pár desítek minut a na několik hodin to vydrží :) K nákupu jsem ještě dostala nějaké vzorečky vůní plus jsem tam ještě Tomovi objednala pár věcí, ty jsem taky ani nefotila.
Teď už se přesunu k oblečení, ale začnu napřed botami. Nějaké podzimní, které se budou dát nosit i teď v zimě, jsem už fakt potřebovala. Chelsea boots, které jsem měla asi 3 roky z Bati, se mi loni ve Francii úplně rozpadly, tak jsem si tam koupila takové provizorní za pár éček. Chelsea boots jako typ bot se mi ale pořád líbí, tak jsem si chtěla pořídit nějaké nové a pořádné. Nakonec jsem vybrala v CCC tyhle kožené s vysokou podrážkou, stály mě 1299 Kč a zatím nemůžu být spokojenější. Snad vydrží taky aspoň ty tři roky jako ty od Bati :)
Na Black Friday byly tyhle dvoje jeggins můj jediný nákup, nějak se těmi výprodeji už vůbec nenechám strhávat. Nicméně nové kalhoty už jsem potřebovala jako sůl, moje oblíbené šedé plísňové z H&M, které jsem nosila jednu dobu neustále, mi v místě kousek nad kolenem praskly a vlastně už v nich byla předtím jedna díra... Tak musely odejít do věčných lovišť a snažila jsem se za ně sehnat náhradu. Navíc jsem potřebovala i černé, znáte to, ať koupíte jak kvalitní černé kalhoty chcete, stejně časem vyblednou a černá už není černá. V H&Mku měli na Black Friday slevu 20 % při nákupu nad 600 Kč, tak jsem si tam vybrala šedé i černé jeggins, které původně stály jedny 349 Kč a s tou slevou mě vyšly na necelé tři stovky, paráda :)
Hodně výhodným kupem byl i tento zimní kabát. Já jsem na lovu kvalitního zimního kabátu, který by měl aspoň 50 % vlny a nestál by 3000 Kč a výš, už asi třetím rokem. No a pořád jsem žádný takový nesehnala. Oběhala jsem všechny obchody, nakonec mě napadlo zajít ještě do outletu a sekáče Charley a tam na mě čekal tento černý kabát z Nextu za - ehm ehm - 290 Kč. Ano, má na rukávech trochu žmolky, ale jinak byste absolutně nepoznali, že není nový! A jako za tu cenu? Řekla jsem si, že i kdyby mě v zimě úplně nezahřál, stejně si ho koupím a pak v lednu zkusím sehnat ještě lepší kabát. Zatím naštěstí nějaké mrazy nebyly, takže dobrý, jsem spokojená. Dá se nosit jak rozeplý, jak vidíte na fotce, s šálou vevnitř, nebo zaplý na cvočky ke krku s šálou omotanou okolo.
Na tyhle vínové šaty z Manga mě zlákala kamarádka, která si je koupila za 150 Kč. Když jsem se tam byla mrknout prvně, měli bohužel jenom Mko, a to mi bylo zbytečně volné. A když jsem šla kolem Manga zanedlouho zase, zkusila jsem tam mrknout a světe div se, měli šaty doplněné a měli i Sko. Tak jsem je vyzkoušela, zhodnotila, že za tu cenu sakra dobrý, a už byly moje :) Nosím je ráda jen tak, ale elegantněji vypadají s páskem v pase. Samozřejmě materiál je skoro 100 % polyester, takže nejsou nějak extra příjemné, ale i tak si myslím, že je dost vynosím.
Svůj příběh má i tento svetrový roláček z Reserved. Zkoušela jsem si ho v Sku ve Vaňkovce a hrozně hezky mi seděl, akorát jsem v kabince přišla na to, že má nějakou vytáhlou nit vzadu a bohužel Sko už bylo poslední. Ale protože se mi fakt hodně líbil a měla jsem potřebu si koupit nový top, nedalo mi to, našla jsem si ho na e-shopu a objednala jsem si ho na prodejnu na České. Stál 299 Kč, takhle zepředu je úplně obyčejný, ale vzadu má moc hezké vykrojení mezi lopatkami, což ho dělá velmi rafinovaným kouskem :)
A poslední výhodný kup je taktéž ze sekáče Charley, je to velice příjemný svetr od značky Yaya, kterou jsem doposud vůbec neznala. Je to holandská značka a původní cena toho svetru byla na cedulce 99 €. To jsem si teda říkala, že snad nemůže být pravda... Ale mrkla jsem na složení a vidím 34 % mohéru a 34 % merino vlny, tak to jo, to už mi začalo dávat smysl. No a cena v Charleym? 150 Kč! Pecka, svetřík jsem vyzkoušela, sedl mi, líbí se mi nezvyklá světle modrá barva a roztomilé bílé okraje rukávů. Akorát jsem ho zatím neprala, musí se pochopitelně ručně, ale chci se vás zeptat na rady. V čem ho oprat, aby se nějak nevytáhl nebo tak? Funguje takový ten dětský šampon na tyhle materiály, máte s tím někdo zkoušenost? A jak ho pak sušit, asi rozložený na ručníku, že? Dejte vědět :)

Tak jo, to byly moje nákupy za poslední dobu. Není toho moc a všechno je to za super ceny, mám z toho radost! Ještě bych potřebovala sehnat nějakou pletenou čelenku na hlavu místo čepice, když nosím culík. Taky už jsem obešla dost obchodů a nikde nic vhodného. Tak na tu čelenku také kdyžtak uvítám tipy :) A budu se moc těšit na vaše komentáře! Mějte se krásně a do konce roku se ještě "sejdeme" u tradičního bilančního článku za uplynulý rok.

2 komentářů

  1. Krásné kousky!! Super objednávka z notina :-) a z kousků do šatníku se mi nejvíce líbí boty, vínové šaty a šedý svetřík.

    Přeji klidné a šťastné svátky :)
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Mňa veľmi zaujala tá sviečka, teraz si na sviečkach doma dosť "ujíždíme". Ten sveter je úžasný! Ale neviem ti vôbec poradiť s praním, tiež s tým mám často problém :( Čelenky sa mi najviac páčili v HMku, pozerala som napríklad aj v Peeku, ale tam ma až tak nezaujali. No tiež sa mi nepodarilo zohnať nejakú, ktorá by ma úplne zaujala.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)