Series-o-holic #4


Ahoj! Přemýšlela jsem, čím zajímavým proložit kosmetické recenze, a napadlo mě, že tu dlouho nebyly tipy na mé oblíbené seriály. Přitom už to je rok, kdy jsem naposledy publikovala tento typ příspěvku, na předchozí edice můžete mrknout sem, tady a tu. Dnes si dáme zase pětici seriálů, které mě bavily a které stojí za to zkouknout. Opět to jsou různé žánry, takže si tu každý najde to svoje :)



1. Půlnoční slunce / Midnight Sun

Začnu seriálem, který jsme s Tomem dokoukali před pár dny. Jedná se o seriál od producentů Mostu (Bron), který patří k mým úplně nejoblíbenějším, takže když jsme na něj narazili, bylo jasné, že se na něj hned musíme začít dívat. Tentokrát se seriál odehrává ve Švédsku ve městě Kiruna, na severu za polárním kruhem. Dojde k odhalení první, nutno podotknout, že velmi bizarní, vraždy, kdy její obět je Francouz. Případ tedy do Kiruny přijede vyšetřovat policistka z Francie, takže pokud se budete dívat v původním znění, mluví se tam švédsky, francouzsky i anglicky. Postupně dojde k odhalení dalších vražd, které spolu souvisí, a dvojice vyšetřovatelů Anders a Kahina má co dělat, aby jim přišla na kloub. Do toho ty úžasné scenérie drsné polární přírody, osobní příběhy postav, sámská mytologie a typický spád severského díla. Seriál má zatím dokončenou jen jednu sérii po osmi dílech, takže to máte zkouklé za chvíli. A nám se to ohromně líbilo, doporučujeme!


2. The end of the f***ing world

Teď něco z úplně jiného soudku. Tento seriál je nejspíš určený pro mladší věkovou kategorii, ale pokud hledáte něco na oddych, u čeho nemusíte přemýšlet, tak by vás to mohlo bavit. Popsala bych to jako takovou komedii v hlavní roli s jedním psychopatem (James) a jednou sprostou holkou, co ráda porušuje pravidla (Alyssa). Oba dva spojuje nelehké dospívání a potřeba utéct z všední reality. Z dost odlišných důvodů spolu začnou chodit a utečou z domu, pak se ten příběh dále vyvíjí dost bizarním směrem. Opět jen jedna série, 8 epizod, produkce Netflixu a super soundtrack. Neříkám, že to bude bavit každého, ale pokud vás to podle popisu zaujalo, zkuste :)


3. Černé zrcadlo / Black Mirror

Black Mirror asi není potřeba dlouze představovat, je to hodně známý a oblíbený seriál. Já jsem se o něm dozvěděla od Toma, který se na něj začal dívat v Portu. Když za mnou přijel na návštěvu, mrkli jsme se na dva díly a mě to svým způsobem zaujalo. Na tomto seriálu je super, že ty díly na sebe nijak nenavazují. Každá epizoda má v sobě jiný příběh, takže ani nemusíte seriál sledovat postupně. Venku jsou zatím 4 série, mě asi nejvíc bavila ta třetí. Epizoda White Christmas je asi nejlepší, ta mě fakt dostala. Jinak se seriál dotýká blízké budoucnosti a zamýšlí se nad důsledky rozvoje technologií, které by mohly nastat. Vlastně to pro někoho může být dost děsivé, protože některé aspekty toho seriálu jsou už teď až moc reálné. Nečekejte šťastné konce, ty mají z celého seriálu možná tak tři epizody. Určitě to není lehký seriál, donutí vás přemýšlet a možná vás lehce uvrhne do deprese. Doporučuju se na něj dívat třeba u žehlení, rozhodně když máte dobrou náladu, pak tu myšlenku dokážete ocenit a bude se vám to svým způsobem líbit :)


4. Dark

Německý seriál, to tu ještě nebylo! Taky produkce Netflixu, mnohými přirovnávaná ke Stranger things. Tyhle dva seriály ale mají společné možná tak to časové období, kdy se to odehrává (osmdesátky), a tu mysteriózní atmosféru, jinak je Dark úplně odlišný seriál. Všechno začíná zmizením dítěte v malém městečku v Německu a potom nastupuje sled událostí, do kterého se přidává cestováním časem. Většinu času moc nevíte, v jaké časové ose se ten děj zrovna odehrává, je to hodně zamotané, doporučuju se na to nedívat v němčině, ale když už, tak anglicky nebo rovnou česky, pokud nejste zvyklí na titulky. Nicméně časem to celé začne dávat smysl, do toho je tam perfektní hudební podkres, taková surová německá atmosféra, dobří herci. Jo, tohle se soudruhům moc povedlo!


5. Mladý papež / The Young Pope

A jako poslední si dáme něco z produkce HBO. Tento seriál vypráví příběh o tom, jaké by to bylo, kdyby se dalším papežem stal na vatikánské poměry dost mladý duchovní, a ještě k tomu Američan. Lenny se jako papež chová velmi kontroverzně, což samozřejmě vyvolává vlnu odporu z řad vatikánských duchovních, ale mladý papež si důsledky svého počínání nepřipouští. Místy jsou ty situace hodně vtipné, jindy si zase říkáte, že ten papež vlastně ví, co dělá, a chce pomáhat potřebným. Jedná se o velmi netypický seriál, v hlavní roli s Judem Lawem v prostředí krásného Vatikánu. Určitě stojí za vyzkoušení :)


Viděli jste některý z těchto seriálů? Jaký na něj máte názor, shodneme se nebo ne? A jaké další seriály, které jste nedávno viděli, byste mi doporučili? Budu se moc těšit na vaše komentáře :)

5 komentářů

  1. Na Black Mirror bych se chtěla někdy určitě začít dívat, ale teď mám rozkoukaných asi pět seriálů a nejdřív je chci dokoukat:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by lákal ten mladý papež. :) Ale momentálně kromě rozkoukaného seriálu, nemám na jiné čas skrz blížící se státnice a zkoušky :) Jinak dívám se na Bylo nebylo, mám v plánu West world a dívám se ještě občas na Life sentence s Lucy Hail z PLL.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. z týchto poznám len The End a ten je super :) tiež si myslím, že jeho soundtrack je pecka! a počula som aj o Young Pope, to už chválili viaceré blogerky, tak niekedy kuknem ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. už se těším, až budu mít po povinnostech do školy a začnu se koukat na Black Mirror! na ten jsem slyšela jen chválu ! :) kamarádka dokonce říkala, že má od té doby, co se kouká na tenhle seriál, z moderních technologií "strach" :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ani jeden neznám a ani mě celkem nic nezaujalo.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)