Ecocera přírodní pudry

Zdravím vás u kosmetické recenze na přírodní pudry značky Ecocera, což je polská značka přírodní kosmetiky, kterou nedávno začali prodávat na parfemy-elnino.cz. Ecocera pracuje s přírodními ingrediencemi a uvědomuje si schopnost naší pokožky absorbovat látky, které s ní přijdou do styku. Proto ve svých produktech nepoužívají buď vůbec nic syntetického nebo pouze minimální množství přidaných látek. Na Elninu zatím mají tyto čtyři pudry, které jsem testovala, a nedávno přidali i pleťové masky. Jinak má Ecocera v sortimentu přírodní oleje, soli a kvítky růží, které zřejmě slouží jako vůně do domu.
Ke mně se tedy dostaly celkem čtyři pudry, z toho jsou tři sypké - bambusový, rýžový a banánový - a jeden presovaný kompaktní, taktéž rýžový. Banánový a rýžový pudr mají 15 gramů, bambusový 8 g a ten kompaktní 10 g. Všechny stojí okolo 100 Kč, jedná se tedy o levnou polskou kosmetiku, něco jako Ziaja, akorát dekorativka :)

Ecocera Pressed Rice Matte Powder

Začnu kompaktním pudrem, který vám ale jen představím, jinak jsem ho nepoužívala a nechám vám ho do chystané valentýnské soutěže. Už tak mi bude trvat tak dva roky, než ty pudry budu schopná spotřebovat!
Pudr Ecocera Pressed Rice Matte Powder okamžitě zmatňuje pleť. Složení s obsahem rýžových výtažků pohlcuje přebytečný maz a odhaluje svěží a jemnou pleť. Mějte svěží pleť bez lesku a nedokonalostí po celý den. Jeho kompaktní balení je vhodné na rychlou aplikaci během dne, když potřebujete pleť upravit. Pudr je transparentní a perfektně se přizpůsobí barvě vaší pleti. Nezpůsobuje žádné podráždění ani pleť nevysušuje. V balení máte i velké zrcátko a labutěnku.
Na Elninu stojí 93 Kč a najdete ho TADY.

Ecocera Rice Powder Fixer

Pudr Ecocera Rice Powder Fixer fixuje makeup až po dobu 16 hodin. Složení s výtažky z rýže pomáhá absorbovat přebytečný maz. Jemný pudr neucpává póry a nezatěžuje pleť. Zároveň pokožce dodává hebkost a jemnost. Zanechává pleť svěží, bez lesku a dalších nedokonalostí dokonce i ve vlhkém prostředí. Neobsahuje parabeny a je ze 100 % složen z přírodních ingerdiencí.
V balení je opět labutěnka, jinak se pudr sype do víčka a odtud se nanáší na pleť. Ze všech těch pudrů tento jako jediný lehce voní. 
Na Elninu stojí 127 Kč a seženete ho TADY.

Ecocera Banana Powder

Pudr Ecocera Banana perfektně fixuje makeup. Jemný pudr se snadno nanáší, neucpává póry a zmatňuje pleť. Po použití bude Vaše pleť svěží a bez lesku. Pudr lze použít i jako bronzer pro konturování obličeje. Tento pudr je doporučen pro snědou, olivovou pleť, kterou přirozeně rozzáří. Na světlou pleť se dá použít také, klidně na celý obličej nebo na konturování jako bronzer. To v případě, že nemáte rády hnědé výrazné kontury, ale chcete jen něco přirozeného na zvýraznění lícních kostí. Pudr obsahuje výtažky z rýže a kukuřice, je poloprůhledný, hypoalergenní a bez parabenů.
Tohle je pro mě osobně nejzajímavější z těch všech pudrů, jak svou barvou, tak svým použitím. Bohužel mi přišel ve špatném balení, takže ta část s dírkami na sypání pudru mi nedoléhá a vypadává. Pudr se tak nedá sypat do víčka, jinak by mohlo dojít k celému jeho vysypání :D Ale já si poradím, nebojte. Jinak je super, zkoušela jsem ho na celý obličej i jako jemnou konturu a obličej s ním vypadá fakt skvěle.
Na Elninu stojí taktéž 127 Kč a seženete ho TADY.

Ecocera Bamboo Powder Absorbent Sebum

Pudr Ecocera Bamboo Powder Absorbent Sebum pomáhá pleť zmatňovat a odstraňovat přebytečný maz. Složení obohacené o bambusové výhonky pomáhá bojovat proti nedokonalostem a lesklé pleti. Zároveň pleť optimálně hydratuje a vyživuje. Odolné složení prodlužuje dokonalý vzhled makeupu a zároveň neucpává póry a nezatěžuje pleť. Mějte sametově hebkou a jemnou pleť bez lesku a dalších nedokonalostí.
Tento bambusový pudr mi přijde ještě jemněji namletý než ty ostatní. Měl by pleť zmatňovat ze všech úplně nejúčinněji díky svému složení.
Opět stojí 127 Kč a na Elninu jej najdete TADY.
Na závěr bych chtěla podotknout, že mezi rýžovým a bambusovým pudrem nevidím žádný rozdíl, oba pleť krásně zmatní (v mém případě opravdu na celý den, se svou normální až sušší pletí s tím nemám problém) a zafixují makeup. Ten banánový mě baví fakt nejvíc :) Trochu mě mrzí, že ty otvory, kterými se pudr sype, se nedají nijak zavřít, takže praktičnost těch pudrů není nejoptimálnější, ale na domácí použití to rozhodně stačí. Navíc ty pudry stojí pár korun a za ty peníze odvádí fakt skvělou službu! Můžu vám je jedině doporučit a věřím, že jste si díky této recenzi rozšířili kosmetické obzory o novou zajímavou značku. Elninu děkuji za zaslání pudrů k testování. Dejte mi vědět, jestli jste někdy zkoušeli nějaký zajímavý pudr nebo jestli se držíte klasiky? A nanášíte pudr labutěnkou nebo štětcem? Těším se na vaše komentáře!

6 komentářů

  1. o prírodných pudroch som už čítala, ale ešte som nemala šancu ich vyskúšať ;) veľmi pekne spracovaný článok

    OdpovědětVymazat
  2. Rýžový pudr jsem už zkoušela. Byl od jiné značky, ale počítám, že složení a míra namletí bude obdobná. Podobně jako ty jsem "dojela" na tu složitou manipulaci a přesypávání do víčka. Mám doma černý toaletní stolek a ten bílý poprašek byl pak prostě VŠUDE. :D Taky mi přišel na mou pleť hodně světlý, používala jsem ho jen v zimě. Pro bledule ale bude úžasný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to věřím, že na černém toaletním stolku ten binec okolo sypkého pudru nechceš pořád uklízet :D Já už jsem na tu manipulaci zvyklá, měla jsem sypký pudr od Avonu, ale ten byl právě praktičtější v tom, že se ty dírky daly zavřít a byly menší, takže se to tolik nesypalo. Tady u těch to víčko po použití zavřu, pudru tam ještě je nasypaného dost a pak se to samozřejmě práší všude okolo. Škoda no, jinak bych si je oblíbila daleko víc :) A barevně mi sedí hezky, ten banánový vidím pak na léto.

      Vymazat
  3. Přírodní kosmetiku jsem si oblíbila, ale spíš tu pečující. Přírodní dekorativce se stále z nějakého důvodu vyhýbám.. asi se obávám, že by neplnila svůj úkol tak jako ta ,,chemická". Tohle mě ale dost zaujalo a určitě nějaký objednám.. mám dost ucpané póry a věřím, že je to z těch všech pudrů a makeupů, které několik let používám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já díky těmto pudrům také poprvé pořádně "přičichla" k přírodní dekorativce, když nepočítám rtěnku a řasenku od Frais Monde. Je to možné, že příčina těch ucpaných pórů je v kosmetice, kterou používáš, mně ty póry taky docela trápí. Chtěla bych vyzkoušet minerální makeup od Annabelle Minerals, jak by mi seděl. Tak jsem ráda, že tě tento článek třeba nakopl k tomu nějakou tu přírodní dekorativku zkusit :)

      Vymazat
    2. Tak jsem si jeden pudr objednala.. jsem zvědavá :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)