Places in Brno - cafés 8

Ahoj! V dnešním článku bych vám zase po dlouhé době chtěla představit další tři brněnské kavárny, které jsem za poslední dobu otestovala. No, za poslední dobu, spíš na jaře a v létě... Ale k sepsání recenzí jsem se dostala až teď, klasika. Doufám, že další článek z této série na sebe nenechá zas tak dlouho čekat, už mám ozkoušenou jednu fajn kavárnu a v příštím týdnu zkusím další :) Ale dnes se podívám na zoubek Café Le Petit, Fabrik Food Factory a Koffeinu, tak pojďme na to!


zdroj: moje fotky

Café Le Petit
Kde ji najdete? Orlí 20
Jak vypadá prostředí kavárny? Moc hezky udělaný prostor se stoly z kufrů, křesílky a tak podobně ve stylu francouzské Provence s prvky z Malého Prince. Proto taky ten název kavárny - nejprve mě trochu naštvalo, že se tahle kavárna jmenuje dost podobně jako Le Petit Café v Žabovřeskách, o které jsem vám už kdysi psala, ale pak jsem z toho jejich interiéru pochopila proč :) A taky mají sbírku knížek Malý princ v různých jazycích, to mi přijde hodně super!
A co cenová dostupnost a výběr? Ceny na centrum přiměřené (espresso za 42,-), výběr v podstatě stejný jako už dnes všude v kavárnách. Od kafe, domácí limonády a dortíky přes quiche, polévky, sušenky k sendvičům. Na brněnské poměry to není nic specifického, ale vlastně je to taková milá kavárna, když máte náladu na klasiku.
Webová stránka nebo FB? Café Le Petit


zdroj: vlevo FB kavárny, vpravo moje fotka

Fabrik Food Factory
- Kde ji najdete? náměstí 28. října 20
- Jak vypadá prostředí kavárny? Jen tak na úvod, jsem ráda, že i v Černých polích začaly vznikat super podniky, na tuhle stranu toho doposud moc nebylo. Fabrik Food Factory není pravou kavárnou, je to spíš bistro, kde si dáte i pořádného burgera (samotného nebo s erteplema) nebo jiná hodně fancy vypadající jídla. Dokonce už dělají i polední menu. Podnik je hodně malinký, vevnitř se dá v podstatě pouze sedět na baru nebo u zdi na barových stoličkách. V létě měli pidi zahrádku o dvou stolečcích, ale má to své kouzlo. Samozřejmě si všechno můžete odnést s sebou :) No a čekají vás cihlové holé zdi, dřevo, rostlinky a hodně miluju jejich modré hrníčky.
- A co cenová dostupnost a výběr? Výběr mají hodně široký, jak z pití, tak hlavně z jídla. A ceny jsou hodně příjemné, tím, že to není úplně v centru. Za espresso sice dáte 44,-, ale ceny jídla mi přijdou fajn - burger za 139,- a erteple za 45,-. Jinak kávu mají buď Rebelbean nebo Rituale Caffe, na své si tu přijdou milovníci Nemléka.
- Webová stránka nebo FB? Fabrik Food Factory, www.fabrik.cz


zdroj: vlevo FB kavárny, vpravo moje fotka

Koffein
- Kde ji najdete? Gorkého 37
- Jak vypadá prostředí kavárny? Kavárna nahradila Tři ocásky, o té Brňáci stoprocentně slyšeli. V oblasti Veveří je podniků spousta, tak proč byste sem měli zavítat? Bar s bílými kachličkami jako někde v nemocnici, minimalistický interiér, žárovky zavěšené jen tak ze stropu a obrazy na stěnách. Přes léto měli venku fajn zahrádku, která byla obestavěná dřevěnými paletami, takže na vás lidi přes ulici nekoukali, to mi přijde super. Hrozně se mi líbí jejich logo, které představuje chemické znázornění kofeinu a které najdete na jejich hrníčcích :)
- A co cenová dostupnost a výběr? Kávu mají od Nordbeans, tu jsem pila myslím poprvé a moc mi chutnala. Za espresso tu zaplatíte 39,-, takže z mého výběru to cenově vyhrává. Také mají polední menu, snídaně, dortíky, všechny druhy a způsoby přípravy kávy, koktejly, atd. Za mě všechno fajn a kdybych studovala na FF, chodím tam asi často!
- Webová stránka nebo FB? Koffein

Znáte některou z těchto kaváren a navštívili jste ji? Dejte mi vědět do komentářů, samozřejmě uvítám i případné tipy na další nově otevřené kavárny, ale i bistra, restaurace, hospůdky, atd. Mějte se krásně :)

7 komentářů

  1. Fabrik jsme si s Jirkou moc zamilovali. V průběhu podzimu a prosince jsme tam byli minimálně třikrát. Do Koffeinu se chystám taky už dlouho. Díky za tenhle článek, Ani. :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je to trochu mimo lokace, kde se pohybuju, ale je to škoda, ráda bych tam zavítala častěji! Je vždycky mor sledovat ty podniky na FB nebo Insta, hrozně to láká tam chodit furt :D

      Vymazat
  2. ten stejný název Le Petit, mě úplně mate, tu kavárnu v Ža binách miluju, tak jsem nejdřív myslela, že je to jen další pobočka! :( A na FF chodím, ale vubec jsem nevěděla, že je Koffein tak blízko! někdy musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je to matoucí, i když zase dát Le Petit Prince by možná ani nemohli, nevím no.. Tak Koffein určitě objev ;)

      Vymazat
  3. Takovej pocit když bydlíš kousek od Brna, ale půlku z nich neznáš... :D
    Ale pro moji ochranu, já jsem spíš na jinčí lokály, kávu nepiju a na sladký taky moc nejsem, takže pokulhávají možnosti, co na takových místech dělat :D

    Video - Co jsem dostala k Vánocům

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám kamarády, co bydlí přímo v Brně a většinu z podniků, o kterých jim říkám, neznají, takže v klidu :D Kdybys chtěla, mám takového video průvodce Brnem, tam jsou různé typy podniků a své si tam snad najde každý :)

      Vymazat
  4. Fabrik vypadá hezky :) Kaváren si v Brně užíváme hlavně v létě..

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)