Workshop adventních věnců v IAVE studio

Ahoj! Ještě když jsem byla ve Francii, přišla mi na Instagramu zpráva od holek z IAVE studio, které bylo nedávno založeno v Brně, jestli bych se k nim nechtěla přidat na chystaný workshop výroby adventních věnců a napsat vám o tom. Ta myšlenka se mi moc líbila, termín workshopu mi vyhovoval a adventní věnec bych jinak letos ani neměla, takže jsem nadšeně souhlasila a začala se těšit na dvě hodinky kretivního tvoření :)
IAVE studio se nachází v Mosilana hubu v Brně na ulici Křenová a založily si ho Mia (Míša) a Verča. Verča se věnuje hlavně focení, Mia zase ráda maluje, ale holky toho dělají mnohem více. Za tímto účelem si založily umělecké studio, které má sloužit nejen pro jejich umělecké účely, ale i jako místo setkávání kreativních duší. Holky o sobě píšou následující:
IAVE studio je prostor věnovaný kreativnímu tvoření. Je místem pro všechny, kteří by chtěli začít kreativně trávit volný čas, experimentovat s materiálem a různými technikami, ale chybí jim ten správný impuls.
Já teda musím říct, že už samotný prostor studia vybízí ke kreativitě. Moc se mi líbí, jak je prostor zařízený, naprosto miluju tu větev, která slouží jako štendr na oblečení (to si můžete v IAVE rovnou koupit, holky prostor využily i jako bazárek) a zamilovala jsem se i do tohoto řetězu se žárovkami.
Samotný workshop výroby adventních věnců probíhal minulý čtvrtek od 17 do 19 hod a kromě mě se ho účastnily další slečny. Osazenstvo nebylo úplně početné, ale ta komorní atmosféra se mi vlastně líbila víc než kdyby se nás tam mačkalo deset :) Věnec jste si mohli vyrobit úplně podle sebe, buď klasický na stůl se svíčkami nebo na zavěšení na dveře, buď pomocí slaměného věnce nebo jen tak z tlusté vrstvy větviček. Materiálu jsme měly k dispozici opravdu hodně, bylo z čeho vybírat a pro nerozhodné lidi jako já to vůbec nebylo lehké!
Na věnec jsme si mohly dát různé vánoční ozdůbky v několika barvách, pokud se nám barvy nelíbily, tak jsme si mohly cokoliv i přestříkat barevnými spreji. Kromě klasických větví z jehličnanů jsme si mohly věnce ozdobit i jinými okrasnými větvičkami s bobulemi, listy, drobnými kvítky nebo třeba břečťanem.

Já jsem zvolila právě břečťan, trochu pichlavější jehličnan a do toho jsem nasázela červené bobulky a drobné bílé kvítky. A protože jsem chtěla použít ještě ty lístky, které vidíte uprostřed věnce a nevím, jak se jmenujou, po poradě s Miou jsem je umístila právě do středu věnce. Pak jsem ještě přidala malou šišku na jednu stranu, malou stříbrnou baňku na druhou a pak už zbývalo jen umístit podporu pro svíčky. Zvolila jsem umístění svíček vedle sebe, líbí se mi to víc než klasicky do kříže. A vtipné je, že ty stříbrné věci jsou vlastně formičky na pracny a my je použily jako základ pro svíčky :)
S připevněním svíček tavnou pistolí jsme měly ze začátku trochu problém, ale nakonec jim stačilo jen trochu uřezat nožíkem spodek a pak už držely jako přibité. A experimentálně jsme zjistily, že pokud trochu ořízneme čajové svíčky, budou do formiček sedět taky a taky to vypadá moc dobře. Tuhle metodu nakonec zvolila Verča, kterou jsem na workshopu poznala a která mimochodem taky bloguje - pokud rádi čtěte, mrkněte SEM ;)
Ty dvě hodinky uběhly jako nic a já jsem si užila velmi příjemný kreativní večer a seznámila jsem se s novými sympatickými slečnami. Přijde mi, že i cena za workshop (kterou já jsem tedy neplatila, protože jsme se domluvily na spolupráci) 200-250 Kč (podle základu věnce) je naprosto adekvátní, spíš mě až překvapilo, že je cena tak příznivá :) Jsem moc ráda za takovou zkušenost a vám všem workshopy v IAVE studio doporučuju! Sledujte je na Facebooku a Instagramu, ať vám neunikne jejich další událost. A nebo se rovnou zaklikněte na události příštího workshopu balení vánočních dárků, který proběhne 23. prosince od 17 do 19 hod. Cena za něj je symbolických 100 Kč.

Brňáci, znali jste IAVE studio? A jak se vám líbí nápad různých tématických workshopů? A co říkáte na mnou vyrobený adventní věnec? Moc se těším na vaše komentáře a u příštího článku zase na viděnou :)

13 komentářů

  1. věnec je vážně krásný, taky jsem se letos držela přírodních tónů :) na workshop bych určitě šla, něco takového jsem si vždycky přála vyzkoušet! :) jenom škoda, že 23. už nejspíš nebudu v Brně :( - kdyby to bylo v týdnu, 100 % bych šla...doufám, že budou dělat taky nějaké jarní workshopy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Mě taky mrzí, že to je takhle pozdě, taky už v Brně nebudu. Ale na jaře určitě budou něco mít, upletla bych si věneček z lučního kvítí :)

      Vymazat
  2. Věnec se ti povedl a studio je super. Bylo by fajn, kdybych měla něco podobného ve svém okolí. Určitě bych se taky zúčastnila, kreativní tvoření mám moc ráda. A cena je opravdu nízká, čekala jsem větší částku. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, tak to je super. Nejen ten věnec, který se ti moc povedl, ale i to studio. Vůbec jsem nevedela, že v Brně něco takového je!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úžasně a muselo to být náramně příjemné, jen ty svíčky na věnci jsou pro mě tak malinko nezvyklé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou nezvyklé, taky jsem zvyklá spíš na ty tlusté a nízké, ale tyhle se vlastně lépe pálí a líbí se mi to s nimi nakonec :)

      Vymazat
  5. Teda to muselo být super, mi motáme doma vždy tři věnce pro mamku, pro nás a pro budoucí tchyni :). Vytvořila si krásný věnec.

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. už naozaj dlhú dobu plánujem navštíviť nejaký kurz..akýkoľvek :) takže by som sa rozhodne dala aj na takýto :) krásne prostredie, museli ste sa cítiť naozaj príjemne :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  7. Krása! Adventní věnec letos nemáme, ale dělala jsem krásné na dveře :) Na stůl jsme si udělali adventní svícen :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Jééj to musela byť zábava. Krásny venček :)
    .
    .
    .
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  9. Děkujeme za spolupráci a těšíme se na další tvoření! :) Nové dílny brzy vypíšeme na našem facebooku. Máte se na co těšit. Přeji krásné svátky!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)