Nespresso LE Variations Confetto | Vánoce 2017

 Ať už si to připouštíme nebo ne, Vánoce se zase nezadržitelně blíží. V obchodech už to přetéká více či méně vkusnou ozdobou, čokolády na Mikuláše se prodávají snad už od září a já začínám zase dostávat chuť na zkouknutí Lásky nebeské, už ani nepočítám pokolikáté. Značky přicházejí s vánočními novinkami, limitovanými edicemi, apod. a nejinak je tomu i u Nespressa. Už loni se mi jejich kolekce moc líbila a byla jsem zvědavá, s čím přijdou letos. A už teď vám můžu říct, že to je pecka!
Nespresso se pro Vánoce 2017 spojilo s duem návrhářů Craig & Karl a vytvořilo limitku Variations Confetto, která obsahuje tři druhy speciálních ochucených káv. Jejich kapsle jsou barevné, hravé, a ladí s hrnečky, které designéři také vytvořili.
Inspirací jim byly sladkosti, které nám všem připomínají dětství. Barevné pruhy na kapslích připomínají lízátka a cukrátka, která jsme vždycky chtěli na pouti, a vytváří dojem, že kapsle samotné jsou bonbóny. V edici Variantions Confetto najdeme tři kávy - Snowball s kokosem, Orangetto s pomerančovou kůrou a Liquorice s lékořicí. Všechny kávy mají intenzitu 6 a připravují se jako espresso.
Každá z káv řady Variations je založena na směsi Nespresso Livanto, jež je tvořena zrny odrůd Arabica pocházejících z Jižní a Střední Ameriky. Jde o velmi vyváženou směs, která se vyznačuje praženým a karamelovým aroma, v ústech je velmi kulatá, a to i v dochuti, kdy se projeví její příjemná vyváženost.
Snowball - lahodné espresso kombinující sladké tóny kokosu s dotekem jemné vanilky
Orangette - hořkosladká chuť pomerančové kůry se špetkou čokolády jsou tóny, které rozeznívají toto ochucené espresso
Liquorice - hřejivá kombinace koření a lékořicových bonbónů
Já jsem zatím žádnou z káv nemohla ochutnat, ale zašla jsem se aspoň mrknout do místního butiku, jak to mají vyzdobené a jak to funguje tady ve Francii. Čekala jsem podobný servis jako u nás, tzn. že vám personál nabídne kávičku, ale nikde jsem ani neviděla bar, kde by se něco takového dělo, takže tahle služba tu chybí. Ale musím uznat, že výzdobu mají perfektní! Taky máte rádi lékořicové bonbonky JOJO? Nebo jste odpůrci lékořice? A co pomerančová kůra, chutná vám? Já se musím přiznat, že ji úplně nevyhledávám, tak jsem zvědavá, jak mi bude chutnat káva s takovou příchutí. Očekávám, že nejvíc si zamiluju tu s kokosem :)
Ještě dodám informaci, že tubus s 10 kapslemi se prodává za 124 Kč, hrnečky na espresso (2 v balení) za 500 Kč a na lungo za 570 Kč. Dále je v kolekci přenosný travel mug za 590 Kč a zásobník na 15 kapslí za 500 Kč. Já už se těším, až si do brněnského butiku zajdu pro čerstvou várku kávy na začátku prosince, pak čekejte další článek s kvalitnějšími fotkami už připravených káv. Jak vás tato limitka zaujala? Vyzkoušíte ji, ať už celou nebo třeba jen jednu z příchutí? Budu se těšit na vaše komentáře a mějte se krásně!

2 komentářů

  1. Na tu kokosovou se těším. Pomerančová a lékořicová mě vůbec nelákají :D Mi přišly nejlepší ty první klasické - vanilka, karamel a čokoláda, které jsou teď ve stálé nabídce. Ty měly tak krásné reklamy, jako animovaná pohádka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším nejvíc na kokosovou! V té době, co byly ty první jako limitka, jsem ještě Nespresso neznala, každopádně jsem teda ráda, že je pak dali do stálé nabídky, mám doma ještě zbytek vanilky a čokolády a oboje jsou skvělé. Karamel ještě musím zkusit :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)