Places in Brno - cafés 7

Ahoj! S dalším pokračováním své série Places in Brno jsem si dala opět načas. Víte, ono tady sice pořád přibývá kaváren, bister, cukráren a restaurací rychlým tempem, ale to je úplně začarovaný kruh. Navštívíte jednu novou kavárnu a během toho se otevřou další tři. A vy chcete objevit všechno, takže pak trvá, než si zajdete do té stejné kavárny podruhé, abyste se tam vrátili. Já totiž nerada recenzuji cokoliv jen na základě jedné zkušenosti, proto se tyhle články nevyskytují na blogu tak často. Ale já věřím, že vy si na ně rádi počkáte a dnes vám zase předám tipy na tři skvělé kavárny, jdeme na to :)


Kavárna POLE
- kde ji najdete? Černopolní / Durďákova 5 (naproti Dětské nemocnice)
- jaká je obsluha? Z mých dvou návštěv musím říct, že obsluha v Poli je velmi příjemná. Obdivuji je za to, že pobíhají po tom velkém dvoupatrovém prostoru, a přitom nikdo dlouho nečeká na svou objednávku. 
- jak vypadá prostředí kavárny? To je největší highlight Pole! Ten prostor, ve kterém se kavárna nachází, je naprosto unikátní. Prostředí mi dost připomíná Vilu Tugendhat, je ve stejném stylu. Spodní patro se pyšní jednou zakřivenou zdí s uměleckou instalací (vidíte na fotce), která ladí s lustrem. Nechybí mramorová podlaha a stará křesla, která jsou u každého stolu trochu jiná. Nahoře u baru jsou potom klasické dřevěné stoly. No a celá jedna "stěna" je prosklená, takže prostor je nádherně prosvětlený. Přes sezónu mají i zahrádku venku, tam si taky jednou posedím. Tohle prostě musíte zažít, pak pochopíte, o čem tady píšu :)
- a co cenová dostupnost a výběr? Na výběr mají v Poli opravdu nepřeberné množství nápojů i jídla. Kávu mají od Coffee Source, můžete si dát ale i cascaru nebo vietnamskou kávu. A to jsem ještě nikde v Brně neviděla! Teď přes léto mají různé ovocné spritzy, na jídlo sendviče, plněné bagetky, ale samozřejmě i sladké zákusky a dortíky. Všechno za dost příjemné ceny, ani student se nemusí bát, že by tam utratil majlant.
- webová stránka nebo FB? Kavárna POLE

zdroj: moje fotky
POST - Cafe & Bakery
- kde ji najdete? Poštovská 3
- jaká je obsluha? Příjemné slečny a paní, které nemají problém ani s placením zvlášť ani s vracením drobných nazpět, i když jich po celém dni už moc nemají :)
- jak vypadá prostředí kavárny? Minimalismus a hodně dřeva plus pověšené kolo na zdi. Když do kavárny vcházíte, jdete po schodech a po stranách jsou dřevěné bedýnky a vystavené pečivo, které v Postu můžete také koupit. Funguje totiž jako kavárna a pekárna zároveň. Teda, funguje, spíš fungoval... 1. června totiž na své FB stránce oznámili, že Post se dočasně zavírá :( Já moc doufám, že se najde někdo, kdo se tohoto prostoru ujme a bude v tom pokračovat, byla by škoda takové místo pustit! 
- a co cenová dostupnost a výběr? Co se týče kávy, od té toho moc nečekejte, ta je taková průměrná, nic výběrového. Ale ten výběr jídla, ten stojí za to. Já jsem si zamilovala jejich pistáciové financiers a jak vidíte i z fotky, ke kávě dostanete mini muffin. Taky mívali přes oběd polévkové menu a pestrý výběr snídaní. Ceny byly na centrum taky docela příznivé. Ach jo, mrzí mě, že jsem Post nestihla zrecenzovat, ještě když fungoval, ale doufám, že v jeho provozu někdo bude pokračovat a vám tahle moje recenze přijde vhod :) 
- webová stránka nebo FB? POST Cafe & Bakery
zdroj: vlevo moje fotka, vpravo FB kavárny
Monogram Espresso Bar
- kde ji najdete? Kapucínské náměstí 12
- jaká je obsluha? No, takhle. Monogram je splněný sen jednoho z nejlepších baristů v ČR - Adama Neubauera, takže vás obsluhuje přímo on. Už jenom proto tam stojí za to jít.
- jak vypadá prostředí kavárny? Tahle kavárna je malinká, jedná se o prostor, kde je bar, tři barové stoličky a jeden velký stůl s místy pro max. 8 lidí. Plus si někdo může sednout ještě do výklenku výlohy. I proto mi trvalo tak dlouho, než jsem se tam dostala, většinou totiž bývá plno. Jinak bych prostředí shrnula jako minimalismus, dřevo a barvičky.
- a co cenová dostupnost a výběr? Jste v centru center, káva, co Adam připravuje, je výběrová (mají Has Bean a Rebelbean), takže tomu odpovídají i ceny. Co je ale super, tak mají kartičky, na které sbíráte razítka za každou vypitou kávu. A protože Monogram není žádný mainstream, tak máte zdarma už 9. kávu, a ne desátou jako obvykle :) A pokud jste kávoví nadšenci, Adam často pořádá i baristické kurzy a cuppingy - proto kavárna není otevřená o víkendu, jen přes týden.
- webová stránka nebo FB? Monogram Espresso Bar; web
 zdroj: vlevo moje fotka, vpravo FB kavárny

Která z kaváren vás tentokrát zaujala nejvíc? Byli jste už v některé z nich, kdo jste z Brna? Opět se těším na vaše komentáře a případná doporučení dalších kaváren. Pořád mám v merku Del Saggio, jen je to sakra z ruky :D Mějte fajn víkend!

3 komentářů

  1. Kavárna POLE je jedna z mých nejoblíbenějších :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, POLE je taky má oblíbená :-) Společně s na konci zmíněnou Del Saggio :-) Z ruky mám obě, ale vždycky jejich návštěvu spojím s procházkou s pejskem buď na Kraví horu nebo do Lužánek a pak už je to po procházce kousek :-) Ivet

    OdpovědětVymazat
  3. Tie vyzerajú perfektne, ďakujem za tipy :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)