Oblíbenci | květen 2017

Další měsíc utekl jako voda a opět tu mám jeho shrnutí v podobě květnových oblíbenců. Květen se pro mě nesl hlavně ve znamení zkouškového, takže jsem toho nestihla tolik jako obvykle, ale i tak tu mám pár oblíbených věcí z různých kategorií. Tentokrát je tu trochu více kultury než kosmetiky, věřím, že tím určitě někoho potěším, tak pojďme na to :)

Vlasy

Tentokrát tu nemám nic z tělové ani pečující kosmetiky, to bych se jen zbytečně opakovala. Ale baví mě šampuk z Lushe, mám už druhý a vím, že si ho budu kupovat nadále. Tento je citrusový, jmenuje se Montalbano a je určený zejména pro lesk vlasů. Kromě citronů obsahuje i výtažky z oliv a rozmarýn. Mě zkrátka baví celý ten nápad, provedení takového produktu, ty úžasné Lush vůně a hlavně to, že šampuky fakt fungují. Teď v létě tenhle citrusový ocením ještě více, mám díky němu svěží a provoněné vlasy, co mi vydrží klidně 3 dny.

Make-up

Revlon rtěnky už jsem na blogu recenzovala, můžete mrknout SEM. Hodně jsem si je oblíbila pro jejich praktičnost, jsou skladné, na rtech příjemné a hydratační a teď přes léto mi ani nevadí, že tolik nevydrží, člověk stejně pořád něco pije, takže není problém si je aplikovat znovu po pár hodinách. I vás z mojí recenze dost zaujaly, takže si zaslouží mezi oblíbenci být :)

Oblečení / doplňky

Už v new in článku a v posledním outfitovém článku jste mohli zaznamenat baby blue top nebo tílko, které jsem si koupila v Reserved. Naprosto jsem se do něj zamilovala, jak do té jeho barvy, tak do toho střihu a příjemného materiálu. Menší problém mám s podprsenkou, samozřejmě to chce takovou bez ramínek, ale stejně mi zpod tílka v oblasti výstřihu trochu vykukuje. Nedá se nic dělat, bez podprsenky bych asi nevyšla, ale dokážu to tomuto letnímu kousku odpustit :)

Hudba

Moje dánská oblíbenkyně MØ vydala v květnu novou písničku s názvem Nights With You. Já bohužel s každým dalším songem musím konstatovat, že už to není ta stará dobrá MØ, jako bývala ještě za jejího prvního alba No Mythologies To Follow. Už se moc proflákla a na tom stylu hudby to jde poznat, nicméně pořád mi její tvorba přijde chytlavá, líbí se mi a poslouchám ji. Někdy se mi písnička zalíbí hned na první poslech, jindy to trvá, než si k ní najdu cestu - tak to bylo i s Nights With You. Poslechněte si ji na odkaze pod názvem songu :)

Random / událost

Tento měsíc jsem úplně vynechala kategorii seriál / film / kniha, protože bych se jen opakovala s Fargem a Orange is the new black. Místo toho vám tady zmíním dvě super události, které jsme v květnu s Tomem navštívili, obě se konaly během jednoho víkendu. Poprvé jsme objevili kouzlo Pecha Kucha Night, která se po dlouhé době konala v Brně a ještě ke všemu byla na téma gastro. No chápete, museli jsme jít! Ta stovka za lístek opravdu stála za to, poslechli jsme si zajímavé několikaminutové přednášky lidí, co v gastro světě něco znamenají - buď mají úspěšný brand, foodblog, nebo navrhli super stylový podnik, případně se angažují v potravinové pomoci potřebným. Koncept Pecha Kucha rozhodně doporučuju a v tomto závidím Olomoučákům, že tyhle přednášky máte často. Snad zase brzy bude něco v Brně :)
Hned den na to se konala i brněnská Muzejní noc, což znamená, že v sobotu večer jsou otevřená všelijaká muzea a galerie za zvýhodněné vstupné nebo s doprovodným programem. My jsme zvolili výstavu Kmeny 90, o které už jste určitě museli slyšet. Pokud ne, je to výstava, která představuje různé subkultury, které na území ČR (tehdy částečně ještě ČSR) existovaly. A protože Kmeny 90 = devadesátky, kdy jsme se s Tomem narodili, bylo více než jasné, že musíme jít. Na výstavě jsme strávili hodinu a půl a dalo by se tam být klidně ještě déle. Spoustu věcí jsme si ani nemohli pamatovat, ale i tak to byl super zážitek. Doporučuju, zajděte si do Moravské galerie taky!

Jídlo / pití

Tohle bylo hodně těžké vymyslet! Ale nakonec jsem došla k tomu, že jsem v oblíbencích ještě nezmiňovala ta nejlepší kuřecí křídla, která jsme si dělali už několikrát podle receptu od Kačí z My cooking diary. Marináda ze sweet chilli omáčky, sójovky, česneku, kečupu a zázvoru může znít hodně divně, ale věřte, že to funguje. Budete se oblizovat až za ušima :) My už máme v lednici další balení křídel a zase se těšíme na tu luxusní chuť. Už jsem tím nakazila i kamarádku a když jsem o tom vyprávěla tátovi, hned po mě chtěl, abych mu někdy o víkendu křidýlka upekla - tak ho asi tento víkend potěším!

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a potěším vás i zprávou, že teď po zkouškách nejspíš najedu zpátky na režim článek obden, mám toho opět k publikování poměrně dost a stylem jednou za 3-4 dny bych to nestíhala :) Dejte mi vědět, jestli už máte také po zkouškách nebo vás ještě něco čeká? A jaké máte plány na léto? Těším se moc na vaše komentáře, mějte krásný den.

4 komentářů

  1. Šampuk vypadá dost zajímavě a Revlon rtěnky jsem si také oblíbila :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já mám před sebou státnice bakalářské, tvoje články mi zpříjemňují učení :) Děkuju a měj se pěkně! L.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Revlon rtěnky slyším samou chválu, jsou opravdu povedené. :)) Ten top se mi hodně líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten tuhý šampón vyzerá skvelo :) Akurát sa ich trochu bojím, tieto typy šampónov na mňa pôsobia ako vlasy vysušujúce mydlo :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)