Nespresso LE Selection Vintage 2014

Nespresso v novém roce nezahálí a přišlo s novou limitovanou edicí Selection Vintage 2014. Už ten název zní luxusně, o co se tedy jedná? Tato káva je výjimečná v tom, že po několik let zrála za přísně regulovaných podmínek. Vyzrálá káva? No ano, stejně jako sýry nebo maso může zrát i káva. Během procesu zrání se v kávě rozvinou zcela nová aromata a dají tak vzniknout jemnému a lahodně sametovýmu kávovému nápoji. V Nespressu vytvořili metodu zrání, která vyžadovala regulaci času, kyslíku, vlhkosti vzduchu, světla a tlaku. Pytle s kávou se také postupně otáčely, aby celý proces proběhl rovnoměrně. Selection Vintage je vyzrálá stoprocentní arabica z úbočí kolumbijských hor.
Nespresso Selection Vintage 2014 si díky pečlivě řízenému tříletému procesu zrání vyvinula elegantní chuť, v níž se jemně ovocné a dřevité tóny objevují v mimořádně jemné struktuře nabízející lahodný a jedinečný požitek z kávy. Intenzita této kávy je na stupni 7 (z 12), připravuje se z ní espresso a nejlépe chutná černá. Musím se přiznat, že když mi slečna v butiku říkala, že Selection Vintage chutná jako káva Rosabaya, ale má tóny jako Roma nebo Volluto, malinko jsem se toho bála. Rosabaya je totiž hodně ovocná, kyselkavá, a to já moc nemusím. Naštěstí to ale v této limitce necítím a chutná mi spíše jako Roma nebo Volluto, mé nejoblíbenější Nespresso Grand Cru kávy.
Selection Vintage je k dostání v buticích a na e-shopu od 16. ledna po omezenou dobu, přičemž za balení 10 kapslí zaplatíte 138 Kč. Je malinko dražší než jiné Grand Crus, ale také co byste chtěli, když s tím bylo takové práce. K limitce byla speciálně vytvořena i sada degustačních sklenic, které se prodávají v dárkovém tubusu za 850 Kč a když si v butiku pořádáte o ochutnávku, dají vám vaše espresso právě do této sklenice (viz má fotka na Instagramu). Mně je tato limitka moc sympatická a jsem ráda, že Nespresso pořád přichází s něčím novým a své zákazníky překvapuje.
A když už jsme u těch novinek, Nespresso zavedlo novou službu recyklace kapslí. Jak asi víte, kapsle se vyrábí z hliníku, a při recyklaci se využije jak tohoto materiálu, tak i použité kávy. Nejprve se káva oddělí od hliníkové kapsle, hliník se pak roztaví a je znovu použit. Je to nenáročný proces, při němž nedochází k žádným ztrátám hmotnosti či kvality. Káva se dá využít jako hnojivo nebo ekologický zdroj energie.
V buticích dostanete recyklační pytel (který je opravdu veliký, to než ho naplním...), který můžete po naplnění buď přinést do butiku zpátky nebo pokud si objednáváte kapsle přes DPD, odvezou vám pytel oni. Tato služba je zcela zdarma a moje sympatie vůči Nespressu se díky ní zase o něco zvýšily. A to už jsem si říkala, že snad ani není možné :)

Zaregistrovali jste novou limitku a službu recyklace kapslí Nespresso? Jak se vám to líbí? Budu se opět těšit na vaše komentáře a doufám, že jste si k tomuto článku třeba dali dobrou kávu :)

4 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)