Nespresso Variations | vánoční limitka 2016


Od konce října potkáte v buticích Nespresso novou vánoční kolekci káv Variations. Tato řada obsahuje kávy s příchutí vanilka, karamel a čokoláda, a Nespresso se letos o Vánocích rozhodlo dočasně kolekci doplnit o další 3 kávy. Inspirovalo se v nedaleké Vídni, její kavárenskou tradicí, elegancí a šarmem, a hlavně třemi nejznámějšími dezerty - Sacher dortem, jablečným štrůdlem a lineckým koláčem. Všechny tři varianty mají společný základ kávy Livanto, přičemž přichuť Sachertorte je obohacena tóny čokolády a meruňkové marmelády, Apfelstrudel zavoní tóny těsta, jablek a skořice, Linzer torte se vyznačuje chutí červených bobulí a aromatem koláčového těsta. Zní to skvěle, tak nějak... vánočně, nemyslíte?
Nespresso si opět dalo záležet i na designu svých kapslí, přizvalo si italského ilustrátora Lorenza Petrantoniho, který vytvořil nejen design kapslí a vánočního balení produktů, ale ozdobil i doplňky ke kávě, tedy všechny druhy hrníčků, cestovní hrnek, sklenice na lungo a zásobník na kapsle. Pokud to ještě nevíte, Nespresso vyrábí i drobné pochoutky ke kávě, mezi nimi i čokoládky. Do vánoční kolekce Variations patří i dvě nové bonboniéry, z nichž každá obsahuje 40 čtverečků čokolády. Můžete ochutnat dvě příchutě - hořkou čokoládu s křupavými kousky malin nebo mléčnou čokoládu s křupavými kousky kukuřice a solí. Vskutku nevšední, sváteční kombinace, co myslíte?
Líbí se mi i výzdoba butiků ve stylu atrakcí z vídeňského Pratru, všechno to spolu nádherně ladí :)

A jak mi kávy chutnají? Zkoušela jsem připravit si je jako klasické espresso, ale bohužel jsme s Tomem konstatovali, že jen v tom Linzertorte cítíme opravdu příchuť lineckého koláče. Tato varianta i nádherně po tom lesním ovoci voní, malinko mi to připomnělo vůni tabáku do vodní dýmky. Ostatní dvě varianty chutnají jako normální káva, nedokázali jsme je od sebe v ničem odlišit.
Zkusila jsem tedy kávu připravit malinko jinak - Sachertorte jsem udělala jako cappuccino, říkala jsem si, že mléko by mohlo ty čokoládové tóny vytáhnout. A docela ano, mohu konstatovat, že v této podobě vůně i chuť čokolády vynikne o mnoho více než v espressu. A Apfelstrudl jsem zkusila jako affogato, tzn. espresso s kopečkem (no, u mě spíš hroudou :D) zmrzliny, zvolila jsem vanilkovou, protože i jablečný štrůdl bývá zvykem podávat právě s kopečkem vanilkové zmrzliny. Tady ale kouzlo nezafungovalo, protože jsem cítila jen zmrzlinu, žádná chuť jablečného štrůdlu se opět nekonala. Když to shrnu, doporučuju rozhodně linecký koláč, pak sacher dort na cappuccino a latté macchiato, ale jablečný štrůdl si klidně můžete odpustit.

Co se týká čokoládek, kupodivu mě víc oslovila hořká s malinami, ta je vskutku výborná. Ta mléčná s kukuřicí je chuťově dobrá, ale ta zrníčka kukuřice jsou v ní zvláštní a mají tendenci zalézat do zubů. Kdybyste tedy chtěli někoho potěšit luxusní bonboniérou, doporučuju tu malinovou :)

Vánoční kolekce Variations bude dostupná po dobu svátků do vyprodání zásob a tubus s 10 kapslemi stojí 114 Kč. Můžete si koupit i trojbalení nebo sixpack. Bonboniéry stojí každá 200 Kč. Jak se vám vánoční Nespresso kolekce zamlouvá? Půjdete ji do butiku v Brně nebo v Praze omrknout? Těším se na vaše názory v komentářích!

9 komentářů

  1. Teď jsi mi tedy nahnala dobrý chutě! :D Nespresso kávovar je moje (hlavně teda přítelovo) must have do našeho budoucího společnýho bydlení, no už se toho nemůžu dočkat! :D :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Vzpomínám si před lety, když začali variations v té klasické vanilka, karamel a čokoláda, měli ty nejkrásnější reklamy, na které jsem se dívala hned několikrát a káva mi hrozně chtnala, protože to bylo nové a dobré. Pak začalo nespresso experimentovat s jablky a malinami a vánoční limitky už byly jen navoněný blaf. Když nám letos kolega v práci říkal o těch štrůdlových vůních, spíš se mi zvedal kufr :D Shodli jsme se ale na tom, že je to vlastně dietní varianta, protože je to kafe i koláč v jednom. Za mě klasická trojka vanilka-karamel-čokoláda vítězí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, s tím souhlasím, vanilka, karamel a čokoláda jsou boží a jsou z nich nejlepší cappuccina ;)

      Vymazat
  3. mňam, hneď mám chuť na dobrú kávičku :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. v plánu to nemám, bohužel nic na přípravu této kávy doma nemáme. Ale podle názvů bych to hned ochutnala:) a čokoláda by mě asi taky chutnala ta hořká, obzvlášť, když hořkou zbožňuji:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se někdy zastav v Nespresso butiku v Brně, tam ti kávičku dají ochutnat hned :)

      Vymazat
  5. Nespressso kávovar ještě nemáme, ale teď zvažuji jeho koupi, dva roky jsem si kávu dělala v kávovaru Tassimo ale nějak mi už nestačí a kapsle jsou sami o sobě dost drahý. Myslím, že kapsle Nespreso vyjdou levněji a když se dívám třeba na Áju z Beautylife, když dělá latté, tak mi přijde ta pěna daleko lepší než so dělá můj kávovar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě mi přijde, že ty Nespresso kapsle nejsou vůbec drahý, pokud si kupuješ ty "obyčejný", tak ty jsou za stovku. A ten přístroj na pěnu bohužel nemám, používám na našlehání úplně obyč ruční mixérek z Ikei :D Ale stačí mi to, zas tak často si cappuccino doma nedělám, latté už vůbec ne.
      Tak snad si nějaký kávovar vyberete a bude dobře sloužit :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)