(Pod)zimní wishlist & vánoční dárky

Ahoj! Léto se nám přechýlilo spíš rovnou do zimy než že bychom si užili nějakého podzimu, a já jsem zjistila, že potřebuju doplnit šatník o spoustu teplých kousků právě na zimu. Společně s tím se blíží Vánoce, ať už si to chceme přiznat nebo ne, a tak jsem se rozhodla, že si opět sestavím wishlist. Zahrnula jsem do něj jak kousky, které si plánuju pořídit sama, tak i pár tipů na vánoční dárky, které by mi určitě udělaly radost :)

Wishlist

1. Teplý kabát: Moc se mi zalíbily kabáty v županovém střihu a nejlépe v šedé barvě. Ovšem sehnat kabát podle svých představ, to je vždycky běh na dlouhou trať. Mám jakožto student dost omezený finanční limit, a tak se rozhlížím hlavně po sekáčích a outletech. Když už se mi nějaký kabát líbí, tak mi je malý/velký nebo nemá moc dobré složení. Potřebuju, aby mi v něm fakt bylo teplo. No, snad brzy něco seženu :)
2. Velká šála / deka: Mám už jednu obrovskou šálu, co se klidně dá použít jako pončo nebo deka, a ta je oboustranná. Pak mám dalších několik šál, které jsou různě barevné, ale nevlastním nic univerzálního, tzn. černého. Líbí se mi šály jako ta na obrázku, černé s bílými proužky, které tvoří kostkovaný vzor. Miluju se do takových šál v zimě zachumlat!
3. Černý kardigan: Světe div se, mám hodně svetrů a kardiganů, ale žádný z nich není černý. Asi nemusím vysvětlovat, proč chci právě černý. Hodí se zkrátka ke všemu. A měl by být teplý, ne takový ten tenoučký kardigan. Další basic kousek, co mi v šatníku chybí!
4. Roláky: Trend, co zažil velký návrat loni, mě chytl za srdce a s roláčkem už mám tři topy. Dva letní bez rukávů a jeden teplý, co jste tady už v pár outfitech viděli. Chci si pořídit další roláčky s dlouhými rukávy, určitě by mi neměl chybět černý, proužkovaný a taky šedý. Opět samé dobře kombinovatelné kousky :)
5. Semišové rukavice: Na zimu mám dvoje rukavice, oboje jsou po babičce, kožené a velmi elegantní. Jedny hnědé a jedny černé, jen mám s nimi ten problém, že nemají gumičku okolo zápěstí a nedoléhají úplně na kůži. No a když se chceme s Tomem chytnout za ruku, tak mi rukavice klouže z rukou :D Proto bych chtěla nějaké semišové rukavice, které mi budou hezky sedět na mou úzkou ručku. Jak jinak než v černé barvě, ale tmavěmodrá by byla taky super, mám takový kabát i parku.
6. Kuchyňská zástěra: Ať uzavřu tu část s oblečením - přála bych si mít kuchyňskou zástěru. Už kolikrát jsem si říkala, když něco peču nebo vařím, že by se mi zástěra hodila. Jsem hrozné čuňátko, a tak bych aspoň neměla zašpiněné domácí oblečení. Líbila by se mi nějaká zástěra s puntíky, proužky nebo jednobarevná s vtipným tématickým nápisem :)
7. ACOS diář: Už když holky oznámily, že budou mít diář, byla jsem nahlodaná. Když odhalily jeho obsah a já si ho pak i prohlédla naživo v knihkupectví, bylo jasno. Tohle bude můj diář na rok 2017. Lucka s Nikol mají 9. listopadu autogramiádu v Brně, takže do té doby ho chci mít koupený. Chystáte se tam někdo taky? A máte jejich diář někdo už koupený?
8. Kniha Minimalismus: Opět podobný příběh, Martinku sleduju od dávných dob, poznala jsem ji i osobně a je pro mě neuvěřitelné sledovat vývoj její osobnosti. Cesta, kterou si prošla, vývoj jejích názorů, to je něco. Takže když oznámila, že vydává knihu, věděla jsem, že ji musím mít. Trochu mě mrzí, že se neuskutečnil avizovaný piknik v Brně, ale já si Minimalismus koupím i tak. Nebo ho třeba najdu pod stromečkem? :)
9. Čtečka knih: Čtečka je věc, na kterou neustále narážím a stále nevím, jestli ji chci nebo ne. Jsem ve vztahu ke knihám poněkud ze staré školy, miluju čtení (věděli jste, že do knihovny chodím od svých 3,5 let?) a miluju to, že mohu knihu držet a listovat v ní. Proto si myslím, že čtečka není nic pro mě, na druhou stranu je to tak praktická věc. Znáte to, čtečka váží pár gramů a nacpete do ní klidně tisíce knih, můžete si ji vzít všude s sebou a mohla bych si tam dávat i dokumenty do školy. Proto mě zajímá váš názor - je tu někdo, kdo čtečku má? Jak jste s ní spokojení? Doporučili byste mi ji?
10. The Manizer sisters: Kosmetiky mám plno. Fakt jo, dobrovolně to uznávám. Ale té dekorativní jsem ještě stále nenasycená a pořád jsou produkty, které rozhodně chci zkusit. Něco od The Balm mám na dlouhodobém seznamu přání, a zrovna paletka Manizer sisters by mi padla do noty. Rozjasňovač, konturovací pudr a bronzer, všechno naprosté stálice The Balm. To chceš!

Co máte na svém wishlistu na zimu vy? A už jste přemýšleli nad tím, co si budete přát k Vánocům? Podělte se se mnou dole v komentářích, moc ráda si je čtu :)

17 komentářů

  1. Také sháním nějaký kabát a neějaký cardigan :) Jinak ještě sháním boty, ale v obchodech se mi nedaří žádné pěkné najít :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak boty jsou další velikánský problém. Všude je teď plno chelsea boots, ale žádné, co by byly teplounké i na zimu, nemůžeš najít. Já nevím, jsem v tomhle praktický člověk a fakt potřebuju něco, v čem neumrzu, v zimě si na módu fakt nepotrpím. Snad obě něco seženem ;)

      Vymazat
  2. Tak přesně takový kabát bych také chtěla a mám stejný problém :D Také bych měla do sekáčů zavítat, snad se poštěstí.. kdybys někde objevila super výběr, určitě dej vědět! :D:)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  3. kabát by som brala aj ja a kľudne ten, ktorý si vybrala do koláže :) diár ACOS by som si hneď kúpila, keby som už jeden nemala doma... tak snáď zase o rok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo kabát.... To je momentálně i můj problém číslo jedna! Jinak pěkný a praktický wishlist ;)
    PS: Cokoliv od the Balm doporučuji. Trochu víc stojí, ale ta práce a výdrž jsou nevycislitelne.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Světle šedý kabát v tomto střihu jsem si kupovala v Orsay (cena myslím 1500,-) a maxi šály seženes super v HM, já si teď teď kupovala už třetí :) Tak jen taková menší rada ;)

    Jinak WISHLIST je moc povedený a krásný <3

    http://littlethingsforem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, do Orsay normálně vůbec nechodím a ta cena je teda skvělá! Na šály se určitě chystám do H&M a Reservedu, na ty obchody vsázím :) Děkuju.

      Vymazat
  6. To je perfektní wishlist! Každou jednu věc bych brala taky (teda asi až na tu zástěru a knížku Minimalismus - tu už několik měsíců mám hezky doma :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se máš, určitě je skvělá, že jo? Těším se, až ji taky budu držet v rukou a číst si :)

      Vymazat
  7. Teplé šály, roláky a pořádně teplý kabát by se hodilo i mě do wishlistu. Přeji ti ať si z toho, co nejvíce věci splníš.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Taky už pomalu přemýšlím nad wishlistem. Já bych zase chtěla nějaké kalhoty. Zjistila jsem, že jich moc nemám. Jinak pěkný wishlist a držím palce ať se ti splní. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kalhoty jsi mi teď nasadila brouka do hlavy, uvědomila jsem si, že ty bych vlastně taky potřebovala! Minimálně jedny khaki a druhé vínové, ty bych využila naplno :) Tak ať se nám oběma aspoň něco splní!

      Vymazat
  9. Moc se mi tvůj wishlist líbí! Teplý, nejlépe vlněný, županový kabát už sháním druhou sezónu, buď nesedí střihově, nebo je z nějaké nepříjemné směsi. Asi bych si vybrala, ale musela bych zdesetinásobit rozpočet a to se mi moc nechce :) Trio rozjasňovačů je parádní, všechny tři mám už roky a nemůžu si je vynachválit! :)

    Na mém wishlistu je spousta věcí, ani nevím co dřív. Ale na prvním místě je zrovna u mě kosmetika všeho druhu. Oblečení si prostě kupuji, když ho potřebuji :) Vánoční wishlist už píšu zhruba měsíc na dejmidárek :D Všichni z mého okolí už mají link, aby se to všechno stihlo, že :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Luci, s těmi kabáty je to vážně boj! Tomu naprosto rozumím, jenže já se za poslední rok, možná půlrok, s tou dekorativkou rozjela jako nikdy jindy. Zatím mi to stačí a zase postupně budu sbírku rozšiřovat, ale šatník potřebuju nutně doplnit, hlavně ten zimní, což jsou daleko vyšší investice, žejo. To je super nápad to řešit takto. Já si ždycky sestavím podobný wishlist a rozešlu ho na mail všem mým "Ježíškům" :)

      Vymazat
  10. Šedý kabátek a svetry by se mi také hodily :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kdybys chtěla tip, kde si nechat v Brně ušít vlněný kabátek na míru, dej vědět. Je to pravda vyšší investice, vlněné látky jsou drahé samy o sobě. Na druhou stranu, podobný kabát vydrží při správné údržbě snad celý život, knoflíky se dají případně přešít. :)

    Co se čtečky týká, měla jsem to podobně. Nakonec jsem dostala čtečku loni na Vánoce a jsem za ni hodně ráda. Doma sice taky čtu z papírových knih, ale na cestování a do MHD, případně jako četba na zahradu nebo dovolenou, je čtečka úplně ideální. O knížky jsem měla navíc vždy strach, že je při cestování zničím nebo umažu (pár jsem jich už pomačkala/polila v kufru nebo kabelce), o čtečku se tolik nebojím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, až budu vydělávat něco pořádnýho, tak určitě takový tip uvítám :D Ale moc díky za postřehy ohledně té čtečky, já si teda knížky pujčuju, málokterou si koupím, ale i tak se o ně samozřejmě bojím. Jak říkáš, na cestování a do MHD to bude fakt super :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)