Čím zaháním podzimní chmury? | podzimní radosti

Ahoj! Patříte k těm, kterým přechod k podzimu nedělá dvakrát dobře? Začínáte v tomto období pociťovat horší náladu nebo dokonce kloužete ke splínu? Já o sobě tvrdím, že jsem optimistický člověk a opravdu v 95 % případů si snažím udržovat dobrou náladu. Jen tak něco mě nerozhází, počasí si může být jaké chce, ale já se snažím pořád myslet pozitivně. I na mě ale občas přijdou nějaké chmury, kdy mám pocit, že nic nestíhám, nic se mi nedaří, teče mi do bot a v dohlednu není nic, na co bych se mohla těšit a k čemu bych se mohla upnout. V takových chvílích přichází na řadu malí nenápadní pomocníci, kteří mi zaručeně zvednou náladu a zase mě "nakopnou" zpátky.

Knížky

Jak asi víte, ráda čtu. Ne vždy na to mám čas a prostor, ale snažím se číst alespoň při cestě MHD do / ze školy / práce a v autobuse, když jedu domů k rodičům. Moc ráda si čtu i ve vaně, to je také má oblíbená forma relaxu a zahánění podzimních splínů :) Všechny tři knížky, co jsou na fotkách, vám mohu vřele doporučit. Ani jedna tedy není vyloženě oddechová, všechny vás donutí přemýšlet, ale to já ráda. Takové ty románky bez většího děje nevyhledávám, 15 už mi bylo :)

Káva, kakao, čaje

Horké nápoje k podzimu a zimě bezesporu patří a já si jich patřičně užívám. Miluju čaj, nejraději mám čistý zelený, pak také mátový, bylinkové a černé také piju s chutí. Čaj si nesladím, odnaučila jsem se to, a o to stejné se snažím i u kávy. Doma mám kávovar Nespresso, nejčastěji si z kapslí dělám espresso, které si ještě malinko sladím. Když si udělám cappuccino nebo flat white, tak už nesladím vůbec, díky mléku. Jak to máte se slazením vy?
Když mám chuť na něco sladšího, tak volím kakao, horkou variantu džusů nebo jsem si oblíbila sirupy od Manufaktury. Tento je jablečný a když si ho zaliju horkou vodou a přidám si do hrnku celou skořici, tak je to lahoda!

Sladkosti, dortíky, karamelky

Ano, já vím, tento bod nepatří ke zdravému životnímu stylu a vím, že bych se měla snažit sladkosti omezovat. Když ono to prostě nejde a já si to nedokážu odepřít O:-) Baví mě péct, a tak třeba minulý týden jsme si s Tomem užívali chutí dýňového cheesecaku a tento týden jsem zase upekla mrkvové cupcakes s tvarohovým krémem a vlašskými ořechy. Müsli srdíčka mám jako svačinku moc ráda, kupuju si v podstatě pouze tyhle kokosovo-čokoládové z Lidlu. A potom tu jsou nové Mentosky ve formě sladkých karamelek. Varianta s bílou čokoládou mi chutná o něco více než klasická mléčná čokoláda, ale oboje jsou výborné. Když dlouho sedím ve škole, vytáhnu Mentosky z kabelky a hned to poslouchání a zapisování jde lépe :)

Výrazné rtěnky

Poslední radost, která mi zlepšuje náladu, je nošení výrazných rtěnek. Na podzim si opravdu užívám tmavé odstíny, hlavně rudou, vínovou, tmavě fialovou, tmavě růžovou a nově zkouším rtěnku Mattalics od Milani. Výrazné rtěnky v ulicích pořád nejsou standardem a já si při jejich nošení připadám tak nějak výjimečně. Nevadí mi, když na mě lidé koukají, naopak si to do určité míry užívám. A vždy, když jdu kolem nějaké výlohy nebo zrcadla, tak se na sebe usměju a hned mi to zlepší náladu!

To by byli ve zkratce mí pomocníčci, kterými zaháním špatnou náladu. Ještě bych k tomu přidala pálení svíček, voňavou aromalampu, zmíněnou horkou vanu a taky občasné masáže od přítele. Ty totiž po celém dni stráveném sezením na dřevěné židli ve škole opravdu "bodnou" :) Čím si náladu zlepšujete vy? Máme něco společného? A co jiného mi doporučíte? Těším se na vaše komentáře!

6 komentářů

  1. Kakao si teď dělám každý den a čaj vlastně taky :D.
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu i na IG najdeš soutěž :).

    OdpovědětVymazat
  2. tie musli srdiečka z Lidla milujem, sú raňajkové must-haves :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Já bez čaje a zapálené vonné svíčky nedám ani ránu. Jsou to dvě věci, které dokážou zahnat mé podzimní chmury.

    Village Candle

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné aranžmá fotek, Ani :) Já jsem na podzim jednoznačně svíčková a čajová a venku bych se neobešla bez huňaté šály a čepky ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Máme to podobně, dobrá kniha, čaj - když mi tedy dá syn na půl hodiny pokoj :))) Čaj piji jenom zelený a mátový, obvykle si dám do velkého hrnku sáček mátové a sáček zeleného najednou, trochu exesivní, ale super! Dortíky a sladké se spíš snažím nejíst než jíst, ale protože často peču pro rodinu, sem tam nějaká makronka, věneček, dort... :) Rozhodně zahřeje na těle i na duši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý nápad, namixovat zelený i mátový čaj, to musím zkusit, díky za tip! To já zas sladké můžu, i přítel, tak peču taky poměrně často a pořád zkouším nové věci :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)