Nespresso Cafezinho do Brasil

Nespresso představilo na konci srpna novou limitovanou edici kapslí, kterou nazvalo Cafezinho do Brasil. Cafezinho do Brasil bylo namícháno tak, aby odráželo co nejlépe aromatické vlastnosti typického brazilského nápoje cafezinho. Nespresso tým pracoval s místními obyvateli, aby co nejlépe vystihl aroma a emoce, kterými se ideální cafezinho pyšní. Novou směs tak odborníci Nespresso vystavěli na základě preferencí lokálních obyvatel a hlubokých znalostí Brazilců o jejich národním nápoji. Výsledkem je silná směs, která zachycuje podstatu cafezinho v espresso šálku.

Příjemně nahořklá směs vybraných káv Arabica z jižní Brazílie je doplněna zrny nasládlé odrůdy Bourbon. Sametová textura v šálku odhaluje nečekané tóny vlašských ořechů a santalového dřeva spolu s nezvyklými tóny bylin, které připomínají tymián či rozmarýn. Káva se vyznačuje intenzitou 9 (na škále do 12) a sama musím uznat, že dřevité i ořechové tóny v šálku espressa jednoznačně cítím.
Velice kladně hodnotím i design této kávy. Kdo Nespresso trochu znáte, víte, že jejich obaly jsou vždy matně černé a kapsle jednobarevné. Nespresso si tak zachovává eleganci, ovšem u Cafezinho do Brasil se pořádně odvázalo a představilo bílý obal se žlutými a zelenými prvky. Tyto barvy mají i kapsle. Je to svěží, hravé, a evokuje to konec léta.
Cafezinho si nejraději vychutnávám ve formě espressa, výborné je ale i cappuccino, ve kterém se spojuje sladké mléko s hořkými tóny kávy vzniklými pražením. Pokud byste si chtěli kapsle koupit, tak si pospěšte, jedná se o limitovanou edici, což znamená, že v prodeji bude jen cca 2 měsíce od jejího uvedení, tzn. do konce října. Balení 10 kapslí stojí 124 Kč. Vím, že se článkem přicházím poněkud pozdě, ale v první půlce září na horkou kávu ještě moc nebylo pomyšlení :)
Doporučuju vám taky mrknout na stránky Nespressa, konkrétně SEM, je to taková interaktivní stránka, kde se dozvíte úplně všechno o této limitce. Od jejího pěstování až k tipům, jak si Cafezinho co nejlépe vychutnat. Mají to udělané moc hezky!

Máte doma Nespresso kávovar? A koupili jste si na zkoušku tuto limitku? Jak vám chutná? Těším se na vaše komentáře :)

2 komentářů

  1. Nie som kávičkár, ale toto vyzerá fakt skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kávu miluji. Bohužel nemáme doma tento kávovar, takže si o takové kávě můžu nechat zdát... Každopádně článek je dobře napsaný :)

    Narozeninová soutěž o paletku Fortune Favours The Brave MUR

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)