Places in Brno - cafés 5

Ahoj! Dnes mám pro vás po nějaké době pokračování mého seriálu článků Places in Brno, tentokrát opět kavárenská edice. Chci vám představit další tři kavárny, které mě za poslední dobu v Brně zaujaly a kam si myslím, že byste měli zajít, ať už na kávu, limonádu nebo dortíky. Tak pozorně čtěte a snad se inspirujete :)




Le Petit Café
- kde ji najdete? Minská 14
- jaká je obsluha? Byli jsme tam, když se odpoledne zrovna otevíralo, ale paní majitelka byla moc milá. Poradila nám s výběrem limonády a dortíků a chodila se ptát, jestli máme všechno.
- jak vypadá prostředí kavárny? Je takové domácké, útulné. Jak už název napovídá, kavárna se nese ve francouzském duchu, po celou dobu nám jako kulisa hrály písničky od Zaz. Super jsou i toalety, mají tam vtipné nálepky One (wo)man show. Úplně vzadu je hezké posezení s gaučem, přes sezonu mají i zahrádku venku. Dost lidí si tam chodilo na kávu s sebou.
- a co cenová dostupnost? Jedná se o kavárnu mimo centrum, v Žabovřeskách, takže ceny jsou o něco nižší než ve středu Brna. Za kávu zaplatíte klasicky okolo 40-50 Kč, dortíky stojí okolo 60 Kč, limonáda je obrovská půllitrová a stojí okolo 40 Kč. Ceny berte vážně orientačně, už je to déle, co jsme tam byli, a jak se rekonstruovala Minská a Horova, tak jsme tam cestu úplně neměli. Z dortíků jsme chutnali cheesecake a nějaký čoko dort, ale mám doporučený perníkový dort s povidly a šlehačkou, tak ten si dám příště :) Dělají i snídaně, být vámi tam jdu dopoledne na pořádný brunch.
- webová stránka nebo FB? Le Petit Café Brno
Zdroj: vlevo moje fotka, vpravo tady
Punkt.
- kde ji najdete? Bayerova 7
- jaká je obsluha? Slečna, která nás obsluhovala, byla nejspíš nová, tak působila malinko vyděšeně, ale to bylo tak všechno, jinak kávu připravit uměla a byla milá. 
- jak vypadá prostředí kavárny? Minimalisticky, dřevěné stolečky, židle jako ty staré dřevěné ve škole, pár nenápadných květin na ozdobu. A žárovky visící za stropu, jo, to mě bere. Mají nádherné tyrkysově modré hrníčky na kávu, které vypadají skvěle na fotku na Instagram (jak jinak) :) Přes léto funguje zahrádka venku na chodníku a tím, že Punkt. je v ulici, kde jsou obytné domy, to celé působí moc příjemně.
- a co cenová dostupnost? Jste na Veveří, což je jedna z nejkrásnějších brněnských čtvrtí. Není to úplně v centru, což je docela škoda, protože my na tu stranu nemáme skoro nikdy cestu, abychom se tam zastavili. Ceny jsou ale centru odpovídající. Kávu vaří ze zrnek vídeňské kávy Süssmund nebo z brněnského Rebelbeanu a v nabídce mají spoustu dortíků, quiche, atd. Přes léto nechybí cold brew a podobné dobroty. Zdravím Denču, která pro ně občas peče ;)
- webová stránka nebo FB? Punkt.
Zdroj: vlevo moje fotka, vpravo Facebook kavárny
Kult Cafe
- kde ji najdete? Husitská 6
- jaká je obsluha? Obsluhoval nás pán středního věku, což není zrovna obvyklé, tak jsme si na první pohled úplně nebyli jistí, co z toho bude. Ovšem zdání klame, pán naprosto věděl, co dělá, dokázal nám skvěle poradit s výběrem limonády podle našich chutí a potom se ptal, jak nám chutnalo.
- jak vypadá prostředí kavárny? Taky skvěle minimalisticky, pár stolečků a různorodé různobarevné židle, opět visící žárovky / světýlka ze stropu. 
- a co cenová dostupnost? Tím, že nejste v centru, ale v Krpoli, jsou tu ceny o něco nižší. Za limču okolo 40 Kč, kávu jsme si tady zatím nedávali, ale měli by mít z pražírny Del Saggio v Brně (to je mimochodem další kavárna, kterou už dlouho plánujeme navštívit) a dortíky podle jejich Facebooku vypdají skvěle a nejsou tak drahé, kolo 50-60 Kč. Jelikož Husitskou máme dost blízko, určitě tam budeme chodit častěji. Pokud budete mít cestu kolem, stavte se :)
- webová stránka nebo FB? KultCafe

Zdroj: Facebook kavárny, svou fotku bohužel nemám, dávali jsme si jen limonády a nefotila jsem to


Tak co, znáte některou z těchto tří kaváren? Jak vidíte, tentokrát jsou všechny tři docela mimo centrum, tam už to máme totiž skoro všechno objevené :) Těším se na vaše komentáře a případná další doporučení na fajn brněnské kavárny.

7 komentářů

  1. Na Kult Café jsem koukala, ale ještě jsem tam nebyla :) Jinak na tu Minskou si ráda zajdu!

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za tipy, Punkt. určitě vyzkouším. :) Já bych ti na oplátku doporučila Marinada Store. Věřím, že nebudeš zklamaná. :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Punkt. rozhodně stojí za to, kdybych to neměla tak z ruky, tak tam chodím častěji, ale i tak je mi jasné, že se ta kavárna zařadila mezi jednu z nej :) O Marinada store už vím nějakou dobu, pořád jsem se nedostala k tomu to navštívit. Díky za připomenutí!

      Vymazat
  3. Ani jednu z kaváren neznám, ale jsem ráda, že jsem narazila na někoho, kdo píše o kavárnách v Brně a ne v Praze :) i když na jakékoliv jídlo se hezky dívá :D ať už je to tam či tam.:) Hezký článek:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se mrkni i na předešlé 4 díly této mé série, tam jsou další skvělé kavárny, některé jsou zkrátka moje srdcovky - V Melounovém cukru, SKOG a Šestou větev mám asi nejradši :) Určitě, já taky ráda koukám na fotky a články o jídle a kavárnách, ať už je to kdekoliv!

      Vymazat
  4. Ani, děkuji za tipy. Když dáš něco na blog, mám jisto, že to bude stát zato ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)