20/8/2016

Ahoj! Včera večer jsme se s Tomem vrátili z Prahy, kam jsme ve čtvrtek jeli na koncert Disclosure, #pokusdruhý. Komplikace nás sice neminuly (nějaký defekt na autobuse půl hodiny před Prahou), ale všechno dobře dopadlo. Co vám budu povídat, koncert byl naprosto skvělý, protancovala a prozpívala jsem ho celý. Prostory Fóra Karlín jsou teda taky super, tam to mělo být už v tom únoru... My pak v Praze zůstávali, přespali jsme u kamaráda a v pátek jsme si na oběd zajeli do Sapy, což byl taky mimořádný zážitek. Měli jsme kachní a vepřové Bun Cha a bylo to tak dobré, že jsem ani nestihla cvaknout fotku :) Ale dnes tady uvidíte fotek spoustu, tak jdeme na to, další random fotky jsou tu!


Ještě dlouhovlasá vs. čerstvě ostříhaná a vysmátá s mým malým vlastníkem Šimonkem <3
Malá cuketka, vůbec nevystačila na cuketovou buchtu a další asi tři jídla. / Peggynka alias netopýr a šedivej fous :D
Som vypěstovala! Na to, že já na kytky vůbec nejsem, tak u nás v Brně na parapetu v kuchyni se daří naprosto všemu. / Když jde blogerka do drogerky a zkouší novinky - na ruce linky od Dermacolu a swatche z konturovací paletky od Gabrielly Salvete, která vypadá fakt skvěle. Plus mini nákup potřebného gelu na obočí.
Kaše s lesním ovocem, asi moje nejoblíbenější. / Ráda čerpám inspiraci z Albert magazínů, to už asi víte. A díky kurzu na vimvic.cz jsem dostala ještě tuhle knížku od Jana Markela, tak uvidíme, co se v ní dozvím :)
Promoční oběd v La Strada - medailonky z vepřové panenky obalené ve slaninové krustě, houbová omáčka a steakové hranolky. / Fejkový tetovačky ze Zootu mě baví, hlavně v létě!
Z návštěvy kavárny Růžová slepička, která se nejspíš časem objeví v rubrice Places in Brno. Ty prostory jsou úžasné, kavárna na dvoře pavlačového domu je sen.
A protože ve Slepičce zrovna neměli žádné dezerty, skočily jsme si s kamarádkou ještě do Momenty. Skvělá volba, tam mají fakt super dezerty :) / Víkendová grilovačka u Toma doma a rozehřívání grilu fénem. No, umíme si s kamarády poradit :D
Burger na Scéně v Kroměříži. Jako jo, nebyl špatný, ty hranolky byly super, ale zabít to tím hnusným plátkovým sýrem, který se prodává zvlášť zabalený... Škoda. / Dobroty z All-In Fresh na České - domácí melounová zmrzka a ledový čaj. Super osvěžení!
Když jsme šli trochu oslavit Tomovy narozeniny a prošli jsme jak Na Brno dobrý, tak Blokk. Oba to jsou letní pop-up bary a oba stojí za to! Díky Na Brno dobrý skvěle ožil Svoboďák :)
Na Instagramu už vás je přes tisícovku, díky! / Po dlouhé době v Šesté větvi, napřed koktejl z ginu a pak třešňová limča.
Na cestě do Lednice, Mr. Black & Ms. White :) / Burger v Burger Clubu v Lednici nás příjemně překvapil. Pokud tam pojedete na výlet, stavte se k nim na oběd, fakt to stojí za to!
Na konec Anička Brejlounek - nechala jsem si udělat brýle, abych je mohla střídat s čočkami, protože jsem cítila, že za poslední dobu si moje oči potřebují odpočinout od čoček. Zatím to dělám tak, že si brýle dám ráno a pak většinou když přijdu z práce, tak sundám čočky, odlíčím se a večer už jsem jenom s brýlemi. Zatím jsem spokojená :) / Sobotní válení se v posteli s knížkou, čtu pořád třetí díl Milénia od Stiega Larssona, už je to sakra napínavý, taky strana 504 ze skoro 750.

Co jste v poslední době snědli a vypili dobrého vy? Byli jste někde na výletě nebo na dovolené? A co čtete za knížku? Budu se těšit na vaše komentáře :)

9 komentářů

  1. Pekný random článek:) snědla/ vypila nic extra :). Na výletě jsem byla s kamarádkama v Šiklandu a pak s našima v Jaroměřicích na zámku. Jinak se chystám nejspíš do Chorvatska. Knížku teď od Hoega Příběhy jedné noci. Zatím se nemůžu začíst:D.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. skvelé fotky, najmä všetko to jedlo a pitie :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Nové brýle Ti to moc sluší, taky bych si časem chtěla pořídit nový. Fotky jsou moc pěkný, zase spoustu dobrot, nerada čtu tento článek takto navečer :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle články mám od tebe hrozně ráda :-) .. Já jsem měla teď přes léto malý odpočinek od kavárenského života. Do centra skoro nejezdím, spíš se uchyluji k přírodě.. Však ono to zase začne od září :)) .. Před týdnem jsem se ale byla podívat v Coffee corner, což je moc pěkná kavárna a až budete zase někdy v Praze, tak ji určitě nevynechejte ;) ... O prázdninách zatím jezdíme po Česku, je tu krásně a v sobotu jsme byli v bavorských Alpách.. Na září/říjen přemýšlíme o Budapešti. Chtěla bych i do Drážďan, trochu si doplnit šatník na podzim, tak uvidím, čemu dáme přednost. Nevím, jestli není lepší nechat Budapešť na jaro.
    A teď ještě ke knize - začala jsem číst Harryho Pottera, přelouskala jsem jedničku, ale další díly asi znovu číst nebudu. Sice mě to baví hrozně moc, ale 6 bych jich do vydání dalšího dílu stejně nestihla, a tak dám přednost jiným knihám v pořadníku. Čeká mi tu na poličce Alchymista od Paula Coelha, je to trochu žánr, který jsem nikdy nemusela, ale přesto se těším :)

    Měj se hezky a ty brýle určitě nos, moc ti sluší!!
    http://skills-of-art.blogspot.cz/2016/08/207-berchtesgaden-orli-hnizdo.html#more

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Coffee Corner nám kamarádka, se kterou jsme se v Praze potkali, taky moc doporučovala, nakonec byl blíž Super Tramp. Tak příště vím, kam jít a co objevovat :) Bavorské Alpy zní skvěle, my taky zmákli pár výletů po Česku a není to vůbec špatné. Celkově si myslím, že bychom neměli tíhnout jen k cestování po zahraničí a už vůbec ne jezdit jen na západ. Nás poslední dobou baví jezdit na východ a cestovat po naší krásné zemičce :) Budapešť je skvělá, na jaře určitě bude nádherná. My byli na Valentýna a jo, byla trochu zima, ale nic hrozného. Rozhodně se tam vrátíme znovu, to město nás nadchlo.
      Harryho jsem vždycky chtěla přečíst v angličtině, snad se k tomu někdy dostanu. Taky se měj hezky, Hani :)

      Vymazat
    2. S tím cestováním nemůžu nesouhlasit. Zrovna o víkendu jsme vezli příbuzné na letiště, kde jsem zase chytla slinu někam vycestovat a hned odpoledne jsem projela ceny letenek. Jako super, takhle po Evropě je to teď za pár stovek, ale potom jsem se nad tím zamyslela, že jsou za skvělé ceny hlavně ty největší turistické uzly (Londýn, Paříž)... Kdybych ta města neviděla, tak bych toho rozhodně využila (a vidět je někdy ještě chci), ale jsou to ty notoricky známé cíle. A přitom je toho určitě ještě tolik! Takže radši šetřím na ty trochu odlehlejší destinace. Věřím, že východ není špatná volba (hlavně co do přírody a stylu života) a rozhodně mě láká i sever :-) Tak jsem zvědavá, kam nás to zanese :-)

      Vymazat
  5. To je super že jsi fanynka disclosure :) to jsem nevěděla haha :D ty brýle ti moc sluší mimochodem! hele a doporučuju indonézskou kuchyni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si před koncertem ani neuvědomila, kolik toho od nich znám! Jako Caracal je úplně našlapané album <3 Líbí se mi ten jejich "face", ta show okolo byla taky boží, jen jsme s přítelem konstatovali, že by i mohli vozit aspoň pár vokalistů. Přeci jen když jdeš na live koncert a oni mají většinu písniček featuring s někým, bylo by fajn mít vokalisty, co to zazpívají. Jako to měli třeba Clean Bandit loni na Colours, to bylo skvělý :)
      Díky za tip, indonéskou kuchyni popravdě vůbec prozkoumanou nemám!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)