Pečená & grilovaná zelenina s bylinkovým dipem

Ahoj! Tak mám po dnešku za sebou přijímačky na navazující magisterské, ale dobrý pocit z nich opravdu nemám. Bylo to těžší, než bych čekala, tak zbývá doufat, že to nějak vyjde. Snad bych výsledek měla vědět už v pondělí. Po přijímačkách jsem se vypravila ještě do Douglasu ve Vaňkovce, kde dnes probíhalo slavnostní uvedení NYXu. Primárně jsem se chtěla potkat s Lou, ale když jsem viděla tu frontu malých holčiček... Byla jsem moc ráda, že jsem tam potkala i Markétku Venenou a taky Káju, pěkně jsme si popovídaly :)
Dnes tu mám pro vás recept na velice jednoduché jídlo, který ocení i vegetariáni a vegani (bez dipu). Je to totiž samá zelenina! Tak pojďme na to, inspiraci na víkend máte jasnou ;)

Budete potřebovat: batáty, cuketu, papriku, ...
koření (provensálské bylinky, grilovací koření, sušený česnek, sůl, pepř), čerstvou pažitku, česnek, bílý jogurt, olivový olej, ...
... žampiony, cherry rajčátka.
 Batáty si oškrábeme a nakrájíme na menší kousky, papriku také rozkrájíme. Vyložíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivový olejem, osolíme a nakořeníme. Dáme péct do horkovdušné trouby na 180-200 °C na zhruba 30 minut, dokud batáty nebudou měkké.
Mezitím si umyjeme cuketu a cherry rajčátka, oloupeme žampiony a všechno nakrájíme. Okořeníme a ogrilujeme buď na gril pánvi nebo rovnou na grilu. Nám osobně chutná cuketa víc na grilu než pečená v troubě, schválně, jestli to tak máte také?
Dip si připravíme tak, že smícháme bílý jogurt, prolisovaný stroužek česneku, pažitku nasekanou najemno, provensálské bylinky, sůl a pepř. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného sýra, aby byl dip hustější.
No a teď už stačí všechno hezky naservírovat a vychutnat si zeleninový lehký oběd nebo večeři, která hraje všemi barvami, je zdravá a chutná vážně skvěle. Také tak milujete, když je jídlo krásné na pohled a hodně barevné?
Doufám, že tento recept-nerecept vyzkoušíte, můžete si v podstatě ugrilovat nebo upéct jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi. Dokážu si představit lilek nebo třeba mrkev a obyčejné brambory :)

7 komentářů

  1. vypadá to móóc dobře. Necháváš cuketu ,,opotit,,?

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! Nenechávám, popravdě jsem doteď netušila, že se to může dělat, je to kvůli vodě že? Chutná mi ogrilovaná hned jak ji nakrájím, osolená a s provensálským kořením :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tý jo tak na tohle jsem dostala hned chut! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že jsem měla zkoušku, jinak bych do Brna zajela taky :). Mňam, dobrůtka
    Zrovna dnes budeme taky grilovat

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá to krásne :) a určite to aj super chutilo

    OdpovědětVymazat
  6. presne toto sú super tipy na letný obed! a ten dip určite vyskúšam :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)