Places in Brno - burgers #2

Ahoj, zdravím vás u dnešního článku, poslední dobou to tady byla pořád samá recenze nebo video, a tak dnes přicházím s něčím jiným, a to pokračováním mého mini seriálu Places in Brno, dnes druhé pokračování s tipy na dobré burgery. Na článek koukejte najezení, jinak hrozí, že dostanete hlad nebo chuť a poběžíte pro něco do kuchyně :)

Pablo Escobar
- kde ho najdete? Minská 88
- jaká je obsluha? Styloví kluci, kteří vědí, co nabízejí. Byli schopni nám doporučit, jak který burger chutná, a tak když si dal Tom jalapeño burger, opravdu nebyl nijak pálivý (což se o tom v Meet&Beer říct nedá, a tam nám taky tvrdili, že tolik nepálí...). 
- jak vypadá prostředí podniku? Escobar je restaurace na dvě patra s masivním dřevěným barem, dřevěnými stoly a židlemi, výzdoba odpovídá kolumbijskému prostředí typickému pro Pabla Escobara. Jo, moc hezké.  Vlaječky v burgeru a ubrousky s logem taky hodnotím velmi kladně.
- a co cenová dostupnost? I když se jedná o restauraci mimo centrum Brna (nachází se v Žabovřeskách, tedy pro nás kousek), ceny jsou poněkud vyšší. Escobar už má své renomé, a tak si to může dovolit. Za burger tu necháte okolo 180 - 200 Kč, každých 14 dní mívají různé limitované speciály, které stojí až 250 Kč. Ale je fajn, že hranolky i dresing jsou v ceně, a hranolek je poměrně dost. S Tomem jsme se shodli na tom, že Escobar se dostal do naší top 3 brněnských burgráren. A mají tam Hoegaardena, to já ráda! Co jsem tak slyšela, za ochutnání stojí i koktejly, ale na ty my moc nejsme.
- webová stránka nebo FB? ESCOBAR, www.pabloescobar.cz


Úvozna
- kde ho najdete? Úvoz 39
- jaká je obsluha? Když jsme tam byli, měli zrovna dost plno, a tak jsme na pivo čekali dlouho. Lidé u vedlejšího stolu asi ještě déle, protože si na "rychlost" obsluhy dost stěžovali. Bohužel, v Úvozně obsluha ničím nevyniká, ale mohli jsme jen mít smůlu. 
- jak vypadá prostředí podniku? Interiér je laděný do americka, všude obrázky New Yorku, Socha svobody, atd. Bohužel nám přišlo, že je to místy docela přeplácané. Jinak bych to popsala jako průměrnou restauraci, nic extra vymazleného. 
- a co cenová dostupnost? Na výběr jsou dvě velikosti burgerů, se 120g a 220g masa, cena se liší o dvacku, 149 a 169 Kč. Což je pecka, pokud sníte ten větší. My si objednali ten menší, k tomu speciální hranolky s "korýtkem" ve tvaru U, na které jde lépe nabírat dresing. Ty nejsou zahrnuté do ceny burgeru a stojí 39Kč, v pohodě stačí dát si jedny napůl, je jich 150g. Dali jsme si ještě BBQ omáčku za 29Kč, opět napůl, bohužel nám ale přišlo, že to s klasickou BBQ omáčkou nemělo nic společného. Ve výsledku tedy za jídlo dáte okolo 200Kč. Co mi přijde super je velký výběr piv, která v Úvozně točí. Nesedli jsme si z toho celkově úplně na zadek, ale burgery byly moc dobré, hranolky výjimečné, takže další docela dobrá burgrárna, co stojí za návštěvu.
- webová stránka nebo FB? Úvozna, www.uvozna.cz

Pivní dveře
- kde ho najdete? Smetanova 4
- jaká je obsluha? Příjemná, slečny se usmívají, obchází stoly často. 
- jak vypadá prostředí podniku? Taková studentská pivnice / restaurace. Pivní dveře najdete na Veveří, kde se to podobnými podniky jen hemží, opět průměrná restaurace, která neurazí a nás studenty potěší. 
- a co cenová dostupnost? Moc dobrá. Burgery tu dělají i jako obědové menu, kdy vás burger s bramborovými dolárky (které jsou mimochodem naprosto výborné a je velká škoda, že vám je neudělají jen tak bez burgeru) vyjde na 90 Kč. Prostě pecka. Ani jinak není drahý, 125 Kč za farmářský a 135 Kč za chilli (ten doporučuju). Za ty peníze nečekejte žádný zázrak, burgery by chtěly ještě doladit, houska se mi tady moc nezamlouvá, maso bývá občas dost propečené, ale jinak fajn. Tohle berte jako cenově přívětivý studentský tip. Asi bych tam nešla vyloženě na večeři na burger, ale když jdete na pivo s kamarády a máte hlad, Pivní dveře jsou ideální volba. 
- webová stránka nebo FB? Pivní dveře




Tak co, už máte plány na víkend, po přečtení tohoto článku? Najdou se v Brně ještě jiné restaurace s burgery v nabídce, které mi doporučíte? Máme s Tomem v plánu ještě Lloyd's a U Starýho Billa. 
P.S.: Fotky burgerů jsou moje, logo nebo fotka prostor jsou z FB stránek podniků.  

18 komentářů

  1. V Pablo Escobaru vypadají tedy řádně luxusně! Škoda, že toho hovězího tolik nesním, ale jednou bych tam ráda zašla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda jeste, že máme tvuj blog, Ani. Vzdycky davas super tipy kam zajit 😍 Ten Pablo Escobar musíme zkusit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Evi, já ráda objevuji super podniky a pak to sdílím s vámi :) Určitě zkuste, nebudete zklamaní!

      Vymazat
  3. doporucuju imigrants jinak escoba patri k jednim z nejlepsich v brne ale ta ulice na ktere je uz by mohla byt opravena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Immigrantovi jsme byli, dokonce ho zmiňuji v předchozím burgerovém článku, ale zas tak moc nám tam nechutnalo. Joo to bude ještě trvat, myslím, že snad až za rok to má být opravené :/ Ty podniky tam tím dost trpí no :(

      Vymazat
  4. V Escobaru jsme teď byli a poprvé v životě jsem měla burger - já jako bezlepková fiflena toho jinak půlku nemůžu :D Naštěstí tam mají i gluten-free housku a maso je fakt maso, ne slepenina z mouky a bůhvíčeho, takže jsem se najedla i já. Jen to ten burger posune do jiné cenové, no :D

    Já jsem koktejlová, takže jsem se spokojeně opíjela)) a můžu říct, že i ty koktejly stojí za to, hlavně jsou obrovské!

    Vedle Lloyd's bydlím, takže tam jsem skoro obden a miluju ten podnik! Burger jsem ale neměla, takže neporeferuju.

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to vím, že mají bezlepkovou housku, tak to je super, že jsi se taky najedla a chutnalo ti :) Tak do Lloyd's určitě mrknem!

      Vymazat
  5. Do Pabla i baru,který neexistuje se chystáme burgery vyzkoušet, tak potěšilo, že jsem v tom výběru :) Za nás jednoznačně zatím vede Veselá vačice s bacon burgerem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, určitě vám bude chutnat! A z naší top 3 doporučuju hlavně Burger Inn :) Veselou Vačici jsem navštívila jen jednou a skoro náhodou, o burgerech vím, že je tam dělají, ale zatím jsem neslyšela žádné ohlasy. Tak třeba si to taky připíšu na seznam!

      Vymazat
  6. Pivní dveře mě teda moc nezaujali, přijde mi, že tam celkově moc lidí ani nechodí, ale burger jsem tam neměla no. Doporučila bych ti vyzkoušet East Village, tam mi chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechodí, já tam byla v rámci Zomato meetupu a měla jsem možnost ochutnat tři burgery, které mi chutnaly, tak jsem tu chtěla doporučit něco studentského, kde mají dobré burgery za dobré ceny :) East Village jsem zkoušela jednou, to už mohou být 4 roky zpátky, a moc mě to nezaujalo. Ale chci tomu dát druhou šanci, přeci jen už to může být úplně někde jinde, tak díky za připomenutí!

      Vymazat
  7. Hell no! Escobar burgery jsou sice super, ale nemůžete opomenout nejlepší burgery v Brně, které dělají kluci v BurgerINN 60200 u Svoboďáku! Nelze, než doporučit.
    Nechápu, co v recenzi dělají Pivní dveře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den přeji, v komentářích si můžete všimnout, že Burger In zmiňuji, navíc tento článek je druhé pokračování série, takže je logické, že existuje i první díl, kde Burger Inn je a pro mě to je zatím brněnská špička rozhodně :) Pivní dveře, jak v článku píšu, jsou tu spíše pro studenty, kterým cenová relace "lepších" burgráren přijde vysoká. Tak jsem chtěla doporučit něco, kde jsou dobré burgery za dobré peníze. Chutnala jsem tam tři různé burgery, tak si myslím, že to mohu posoudit :)

      Vymazat
  8. škoda, že přes blog nelze ochutnat :/ :DD nejvíc se mi zamlouvá ten krasavec z Pabla Escobara, naopak ten poslední na pohled lákavě vůbec nevypadá... s přítelem jsme o víkendu byli v Q Burger Baru v Jablonci nad Nisou a to byl teprve zážitek - ne nadarmo je to jedna z nejlepších burgeráren v republice, fakt porno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sakra škoda! Ten poslední trochu pokulhává za ostatními, bude to tou houskou, která je na mě příliš světlá... A taky bych tam vynechala ten ledový salát, ten do burgerů fakt nepatří :) O tom Q Burger Baru jsem četla včera na Proti šedi, muselo to vážně stát za to. Pokud bych se někdy v Jablonci ocitla, vím, kam jít.

      Vymazat
  9. Podle mě mají nejlepší burgery v Bistro Paragraf u konečné šaliny č. 5 (Štefánikova čtvrť). A pokud chceš zkusit něco netradičního, tak určitě skoč na vege burgery do Junk Food Café na Anenské, já miluji jejich čočkový buger.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo moc děkuju za tipy, ani o jednom jsem doposud neslyšela, to musím omrknout!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)