Nespresso z Mexika a Rwandy

Ahoj, dnes už je posledního ledna, to to letí, šílené! Já měla moc fajn pátek i sobotu, v pátek po práci jsme se s kolegy vydali na bowling a společnou večeři a doma jsme pak měli na návštěvě kamarády, takže taková menší party :) V sobotu jsme si pospali (Tom měl konečně zas volno v práci) a po obědě jsme jeli do Vaňkovky a do Ikei. Nakoupil si hlavně Tom, měl štěstí na věci ve slevách, já ukořistila dva krásný náhrdelníky v Pull&Bear. Dnes jsem pracovala akorát na bakalářce a už finišuju první kapitolu, ještě dnes ji chci odevzdat. Nicméně situace s vedoucím je pořád na mrtvém bodě, tak jdu zítra do školy a snad tam něco zjistím a vyřeším, držte palce. Doufám, že jste si užili víkend :)


Těm pozornějším z vás, kteří mě sledují i na Instagramu a Facebooku, určitě neuniklo, že mám doma kávovar od Nespressa. Už v listopadu jsem byla na opening party brněnského butiku, kde jsem se o Nespressu dozvěděla první informace, no a teď si jejich kávu můžu vychutnávat doma. Jak asi víte, kávovary fungují na kapsle Nespresso, které obsahují mletou kávu. Schválně jsem zkoušela jednu kapsli rozkuchat :) Nespresso v pondělí 25.1. začalo prodávat limitovanou edici, která obsahuje 2 kávy, jednu z Rwandy a druhou z Mexika.

 Kávy se hrozně hezky jmenují, tedy ten africký název je hodně krkolomný, ale když jsem si přečetla, že jak slovo "tanim", tak slovo "umutima" znamená srdce, vykouzlilo mi to úsměv na tváři. Podstatou této limitky je totiž podpora místních pěstitelů, tyto kávové oblasti nejsou nijak velké, ale spojuje je oddanost a léta zkušeností. Nespresso zrnka kávy ještě praží dvěma speciálními způsoby, aby se podtrhla a zvýraznila chuť kávy. Ta rwandská chutná po ovoci a mexická po ořeších a pečivu. Rovnou se přiznám, že nejsem kávový odborník, a tak tyto chutě necítím. Poznám jen to, že rwandská je opravdu o něco sladší než mexická. 
Z Umutimy lze připravit jak espresso, tak lungo, Tanim je vhodný spíše pro espresso nebo ristretto. Obě kávy se skvěle doplňují s mlékem. Nejvíc mi asi chutná lungo z Umutimy právě s mlékem. Obě kávy udělají nádhernou bohatou cremu a už je mám z půlky vypotřebované :) Kapsle seženete v pražských a brněnském butiku nebo se dají objednat online, jako všechno z Nespressa.

Brňáci, už jste Nespresso butik navštívili? Nebo preferujete jinou kávu? Doufám, že mi sem nikdo nenapíše nic o Starbucksu, osobně mě otevření třetí pobočky v Brně málem položilo... Těším se na vaše komentáře o kávě, je to téma, na které já slyším a které miluju :)

5 komentářů

  1. Na věcičky okolo přípravy kávy jsem docela ujetá, takže bych nejradši každou chvíli měnila kávovar :-D Jenže to nejde, takže teďka máme doma Dolce Gusto a z toho mi káva opravdu chutná.. :) Je pravda, že ty kapsličky jsou trochu dražší, kdybychom to pili pořád. Navíc mě baví i trocha alchymie, než jen otočit páčkou, na což mi slouží french press nebo moka konvička ... V budoucnu by mě ale lákal nějakej fešák od De Longhi (ten tuším vyrábí právě i kávovary Nespresso) a nebo Aero press :)) ... Jinak když už jsi zmínila Starbucks :D (pardoon) :D Tak mě tam káva upřímně chutná, ale čím víc navštěvuji hezké menší kavárničky, tím víc mi je nesympatičtější.. Myslím, že ten boom okolo něj za chvíli začne upadat. Mnohem víc se mi líbí myšlenka, že podpořím nějakého českého podnikatele (často mladého člověka nebo partu mladých lidí, co si plni svůj sen), přičemž si dám ne-li lepší kávu za poloviční cenu!

    Tak zase příště :) Měj se :o)
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, De Longhi vyrábí kávovary Nespresso a french press nebo aero press by mě taky lákal :) Mně kafe ze Starbucksu nechutná, navíc tam fakt dělají předražené kýble a přesně jak píšeš, ta myšlenka, že podpoříš podnikavého ducha a dáš si výbornou kávu za slušnou cenu, je na tom to nejlepší :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  2. ja mam klasicky pressovac od de longhi, taky ten uplne najlacnejsi. ale raz by som rada nejaky drahsi a kvalitnejsi :)

    OdpovědětVymazat
  3. My si teď jedeme v moka konvičce, zrovna jsme koupily jemnou Indii a trochu výraznější Kolumbii. Kolumbie je mému srdci bližší, mám ráda nahořklý dozvuk. Kávu ale nepiju každý den, jen občas na chuť, bez cukru a jen malilinko mléka (nebo spíš žádné) :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)