Places in Brno - restaurant Ki-Ki

Ahoj, dnes už je zase pátek a já se vypravila na víkend za rodiči, po cestě mi v autobuse dělala společnost knížka od holek z ACOS, už jste si jí také koupily? Já se chystám příští pátek na brněnskou autogramiádu, tak kdybyste se někdo z Brna chystal taky, klidně se můžeme potkat :)
Ale nyní už přejdu k dnešímu článku, který je u mě na blogu trochu neobvyklý. Jak už jste z nadpisu asi poznali, bude se jednat o recenzi resturace Ki-Ki, kde jsme s Tomem byli ve středu na večeři. To všechno díky Zomatu, aplikaci, kde můžete hodnotit různé podniky jak v Brně, tak v Praze. Zomato je ta pravá aplikace pro všechny foodmaniaky, já se o ní dozvěděla teprve nedávno a kdyby mi pořádně jela na mobilu (ach to Blackberry..), tak už jsem jí dávno propadla. Ale hodnotit se dá i přes webové stránky, normálně si vytvoříte účet a jedete, takže se do toho plánuju brzo pustit a ohodnotit všechny (nejen) kavárny, kde jsem byla :)  Zastoupení Zomata mi poskytlo vouchery do dvou podniků, a o jednom z nich uslyšíte právě dnes.


Restaurant Ki-Ki se nachází v Kohoutovicích na adrese Libušina třída 2, rozhodně to tedy není v centru a člověk, co nebydlí poblíž, se tam asi jen tak nevypraví. Prý tam ale mají výborná žebra, tak jsme byli zvědaví, jaké to tam bude. Musím říct, že po otevření jídelního lístku jsem se trochu zhrozila, protože takový coleslaw napsaný s jednoduchým v (ani to nemůžu napsat), to se prostě nehodí... Kdyby to byl jediný "překlep", budiž, menu jich ale obsahovalo poněkud více. Nevadí, prostředí restaurace bylo docela příjemné, obsluha taktéž, tak jsme si objednali.
 Na pití pivo, které v Ki-Ki mají za dost příznivé ceny, Fénix za 31,- se jen tak nevidí, jinak točí Gambrinus. Oba máme nejradši kuřecí maso, tak jsme zvolili jídlo právě z kuřecího a k tomu si dali domácí americké brambory. Ceny za jídlo jsou docela přijatelné, přesto bych je ale čekala nižší, vzhledem k lokalitě restaurace. Nečekali jsme nijak dlouho a jídlo bylo na stole.
 Já jsem zvolila marinovaný kuřecí steak s medovo-pomerančovou omáčkou a s mátovým bylinkovým máslem. Hned na začátek musím říct, že ten talíř je na takovou porci až moc velký, člověk má pak pocit, že se z toho nenají. Ale jinak to vypadalo moc pěkně. I chutnalo, ta kombinace byla moc zajímavá, díky té omáčce to bylo trochu sladší, ale to jsem čekala. Co ovšem zklamalo nejen mě, ale i přítele, byly ty domácí brambory. Nebyly dost osolené, ale hlavně ty větší z nich byly vevnitř ještě tvrdé. S přítelem jsme se shodli na tom, že umět uvařit brambory je základ, a tak to dost shodilo výsledný dojem z jídla.
Tom si dal kuřecí maso na špejli plněné parmskou šunkou, s rajčátky a šalvějí. Moc mu chutnalo a mně ostatně taky, trochu jsem si nadávala, že jsem si nedala to stejné, ale tak občas není špatné vybočit z klasických chutí :)
Kdybych to měla celkově zhodnotit, udělila bych asi 3 hvězdičky z 5, tak jak to funguje na Zomatu. Rovnou říkám, že nejsem žádný znalec ani kritik, navíc do restaurací zas tak často nechodím, tak ani nemám pořádné srovnání s jinými podniky. Všechno to jsou jen mé subjektivní dojmy, navíc založené na jedné návštěvě. Po dobu, co jsme vevnitř seděli, jsme viděli, že dost lidí si tam dává pizzu nebo právě již zmíněná žebra, tak možná někdy příště zvolíme tohle. Jen je škoda, že to není blíž centru.

Zobrazit můj Deník gurmána na Zomatu!
A co vy a Zomato? Znáte? Hodnotíte? Pokud ne a máte rádi jídlo tak jako já, určitě se přidejte, pokud vás to chytne, můžete zažít i tzv. foodie meet-up s ostatními nadšenci. Jak to probíhá se můžete mrknout v TOMTO mém vlogu :)

1 komentářů

  1. Do Kiki se taky chystám, tak jsem zvědavá, jaké to bude.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)