Places in Brno - cafés 3

Ahojte! To počasí si s námi pěkně zahrává, ještě včera jsem umírala vedrem a dnes je i cardigan málo a chtělo by to holínky... Hlavně doufám, že v sobotu bude hezky, aby se nám naše akce povedla. Jestli to ještě nevíte, pořádáme pikniko-bazárek v Lužánkách, tak se za námi určitě zastavte :) A jelikož jsem dnes obešla pár kaváren s letáčky, napadlo mě, že už tu pořádně dlouho nebyl článek s mými tipy na brněnské kavárny. A že jsem jich za tu dobu navštívila! Dnes vám tedy představím další tři, předchozí dva články si můžete přečíst TADY a TADY.

SKØG Urban Hub
- kde ji najdete? Dominikánské náměstí 5
- jaká je obsluha? Stylová. Tohle slovo vystihuje jak obsluhu, tak i prostředí kavárny. Za těch několik návštěv jsme si všimli, že skoro všichni tam jsou Slováci a taky že se všichni oblíkají sakra dobře. Ale musím podotknout, že většinou tam bývá plno a obsluha ne vždycky stíhá, už se nám stalo, že jsme na placení čekali pěkně dlouho.
- jak vypadá prostředí kavárny? Stylově, originálně, vymazleně. Představte si holé cihlové zdi natřené na bílo, jinak nechané jen tak. Žárovky visící na dlouhých drátech ze stropu, dřevené stolky a židle, skoro každý kus naprosto unikátní, ale všechno to do sebe skvěle zapadá. A v horním patře najdete i posezení udělané ze staré vany a stoleček z palet. I záchody vypadají dobře, jsou tam škopky místo umyvadel, takové ty prastaré otáčecí vypínače světla a když je na záchodě fronta, můžete si sednout do divadelní sedačky. Tohle prostě musíte vidět, ten prostor je úžasnej a to se mi na SKØGu líbí nejvíc.
- a co cenová dostupnost? Připlatíte si. SKØG funguje i jako pražírna, takže tam mají vlastní kávu. Cappuccino stojí 46 Kč. Limonády tam dělají z poctivě macerovaných Herbert sirupů a 4dcl stojí 46 Kč. To už je lepší si ten sirup koupit a dělat si výborné limonády doma (jako my). Co ale musím vyzdvihnout, je jejich hráškový krém. Až tam na něj někdy narazíte, neváhejte, je to božské a za 36 Kč dostanete docela velkou mističku s domácím chlebem, dobře to zasytí.
- webová stránka nebo FB? SKØG Urban Hub, www.skog.cz







Šestá větev
- kde ji najdete? Moravské náměstí 12
- jaká je obsluha? Zatím jsme tam byli s Tomem dvakrát, ale slečny byly vždy moc milé. Líbí se mi, že na jejich FB skoro každý den píšou, která ze servírek tam bude, takže máte přehled.
- jak vypadá prostředí kavárny? Dobře, kavárna je předělaná z nějaké staré večerky, takže vcházíte dveřmi, které jsou uprostřed a po stranách jsou takové dva vyvýšené výklenky, kde jsou taky stolky a židle. Máte tak výhled do ulice, skoro jako ve Francii :) Jinak je kavárna malinká, ale útulná. Líbí se mi výzdoba - barevné obrazy.
- a co cenová dostupnost? Šestou větev bych nazvala i studentskou kavárnou, ceny jsou příznivé. Kafe nám chutná a ještě bych vyzdvihla jejich originální perníček ve tvaru větve, který ke kafi dostanete. To je fakt super, že to koresponduje s názvem a logem, moc se mi to líbí. Zkoušeli jsme i limonády, jsou docela fajn, ale ochutnali jsme i daleko lepší. A pokud tam zrovna bude čoko dortíček se slaným karamelem, tak ten si rozhodně dejte. Doporučuju!
- webová stránka nebo FB? Šestá větev





Fresh Fanatic bistro
- kde ji najdete? Kounicova 39
- jaká je obsluha? Jelikož tam pracuje kamarádka... Ne, podle toho opravdu nehodnotím :) Protože Fresh Fanatic je bistro, ne úplně kavárna, s obsluhou je to složitější. Respektive, funguje to tak, že si objednáte vevnitř u baru a můžete si sednout jak vevnitř, tak venku. Pokud chcete něco dalšího, jdete si zase objednat. Obsluha akorát pak sklízí ze stolu. Ale jsou moc milí a je vidět, že se snaží. Tento podnik je v Brně otevřený teprve pár týdnů, tak uvidíme, kam to dotáhnou.
- jak vypadá prostředí kavárny? Mně se líbí hlavně zahrádka. Už jste někdy viděli, aby vám uprostřed stolu rostla tráva? No tak tady to uvidíte. A bude vás to pořád nutit po té trávě přejíždět, je tak příjemná! Proti sluníčku tu jsou dva obří slunečníky a najdete tam i bylinkovou zahrádku, kde si pěstují svoje vlastní rostlinky. Vevnitř mě nejvíc zaujala světla - žárovky jsou skryté v převrácených kovových květináčích a vypadá to dost dobře. Celé bistro je laděné do modrobílé barvy podle loga a ještě se mi moc líbí ty dřevěné visačky na sklenicích s limonádou! Trochu škoda je, že kavárnu nevidíte hned z ulice, je potřeba projít průjezdem. Ale lidi si tam cestu najdou :)
- a co cenová dostupnost? Musíte vzít v úvahu, že to je bistro a pracuje s čerstvými potravinami. Takže takové smoothie nebo ovocný fresh vás vyjde okolo 55-75 Kč za 3-4 dcl. Ale ty domácí limonády, co tam mají. Jako půl litru za 39 Kč? To je úžasné. A musím říct, za sebe i za Toma, že limonády nám zatím chutnaly nejvíc tady. Měli jsme levandulovou a zázvorovou, oboje mňam. Ještě tam chceme zkusit nějaké jídlo, mají velký výběr salátů a piadini. A taky tam najdete třeba chia pudink s ovocem.
- webová stránka nebo FB? Fresh Fanatic bistro
P.S.: Fotky interiérů jsou z FB stránek kaváren, jinak jsou fotky moje.
A na vás směřuje otázka, pokud jste z Brna, jestli jste aspoň v některém z těchto podniků byli a jak se vám tam líbilo?

7 komentářů

  1. Moc hezký článek a hodnocení. Já to mám blíž spíš k Praze, takže do brněnských kaváren se asi nedostanu, ale i tak jsem se ráda podívala.

    OdpovědětVymazat
  2. Člověk bydlí celý život v Brně a netuší, co tady má :D Asi brzo lapnu nějakou kamarádku a zajdu se do některého podniku podívat. Vypadají úžasně :) Díky za tipy.

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy :) Zrovna jsem si nedávno říkala, že bychom si s přítelem mohli udělat výlet do Brna a obejít místní podniky. Teď nebudu vědět kam dřív :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, Skog! To je prostě moje srdcovka... A ty ostatní místa určite musím vidět :) Děkuju za tipy.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. parádní místa :) líbí se mi Šestá větev :D
    :)

    Blond LADY

    OdpovědětVymazat
  6. Keby som tak žila v Brne, hrozne rada by som sa tam šla pozrieť, najmä tá druhá kaviarnička ma zaujala. :) Inak úžasný článok, veľmi dobrý nápad. ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)