Marché de Noel?!

Ahojte! Včera jsem vás nechala bez článku, protože kromě toho, že se pořád učím, jsme ještě včera měli meeting s Erasmákama, abychom zhodnotili náš semestr tady. A taky jsem měla zařizování okolo rušení účtu v bance, atd. Jinak už pěkně dlouho čekám na balíček s věcmi na spolupráci, který pokud mi nepřijde do příštího pátku, tak nevím, co budu dělat.. A jeden z balíčků, který mi má přijít domů z ebay, zřejmě nepřijde, protože ten prodejce na ebay už neexistuje. Pecka, vůbec to neměl být vánoční dárek :'-( Ach jo, doufám, že se máte lépe! Dneska do vás zkusím napumpovat trochu vánoční atmosféry v podobě trhů tady v Rennes, pojďme na to.


Vánoční trhy jsou tady celkem tři, o dvou vůbec nemluvím, protože jeden z nich je tzv. marché de création, kde si můžete koupit různé pišišovinky jako nádobí, drátěné výrobky, náramky, výrobky ze skla a já nevím co všechno. Až na to, že to vůbec není vánoční. Normální trh.. A ten druhý je umístěný na náměstíčku před obchodním centrem, což dost kazí celkovou atmosféru. Tam už najdete vánoční věci, ale teda spíše v podobě svařeného vína nebo kýčovitých santovských oblečků.
 Trh, ze kterého jsou tyto fotky, je na Place du Parlement de Bretagne a má nejlepší atmosféru. Natažená vánoční světýlka a carrousel z něj dělají něco víc než z ostatních dvou trhů. No ale moc vánočních věcí tu stejně nenajdete. Pardon, ale svíčky ve tvaru cupcaků a koláčků vážně na vánoční trh nepatří, i když vypadají skvěle.
 Jen 3 stánky tady prodávají svařák, jeden má v názvu něco s Kanadou a najdete tam i horký cider (což je mňamka, nejlepší věc na těchto trzích), druhý má svařák s třešněma a třetí jsme radši nezkoušeli :D V ostatních stáncích najdete samé kraviny, dokonce tu prodávají gelové nehty a pomůcky na jejich tvorbu. Jako pardon, ale wtf? Třešničkou na dortu je děda převlečený za Santu, který sedí u obří schránky na dopisy a děti se s ním můžou vyfotit. Za 2€ můžete mít 10 fotek. Haha, jasně, to je teda "bon marché"!
Už už jsem si myslela, že aspoň pěkný obrovský betlém to zachrání, ALE. Kde je sakra Ježíšek? To ho vážně někdo ukradl? Ne, jak nám bylo řečeno, tak Ježíška do betlému dají až 25., v den, kdy se opravdu narodil. No, zní to jako pěkná tradice, ale stejně mi to přijde divné.
Jak vidíte, jsem ze zdejších trhů značně zklamaná. Dle slov naší učitelky frániny si Francouzi na vánoční trhy nepotrpí, skoro v celé Francii to vypadá podobně (leckdy i hůř) jako tady v Rennes. Mimochodem tady ani není velký vánoční stromeček na hlavním náměstí.. Takže, ať žijí německé, rakouské a české trhy, na ty nemá opravdu nic :)
Jaký na to máte názor vy? Zažili jste vánoční trhy někde jinde než u nás a našich sousedů? Pokud ano, jak se vám (ne)líbily?

13 komentářů

  1. vyzerá to tam krásne, milujem atmosféru takýchto trhov :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem byla na trzích jen tady a v Rakousku. Zrovna včera jsme byli a dala jsem si výborný horký rakytníkový nápoj :) Těma gelovkama jsi mě pobavila :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Příští týden jedeme do Vídně ze školy právě hlavně kvůli trhům, tak se těším :) Jinak jsem nikde nebyla se kouknout na trhy, ale tohle mě teda překvapilo, myslela jsem si, že ve Francii to budou brát vážněji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Vídni jsou nádherné trhy, moc si to užij :) Já taky byla překvapená a teda vážně zklamaná, učitelka to vysvětlovala tím, že Francouzi nejsou moc věřící. No, to Češi věří ještě méně, ale trhy máme teda pořádné :D

      Vymazat
  4. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak se jmenuje font, který jsi použila v záhlaví (ten nadpis)..moc děkuji za odpověd:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zapátrala a dohledala to! Jmenuje se Galeforce BTN, tak doufám, že si to přečteš a pomůže ti to :)

      Vymazat
  5. Hmm, placené trhy, to jo :D A s těma nápojema máš naprostou pravdu, těším se na ty brněnské mňaminy, půjdem s přítelem hnedka, jak přijedu! A jasně, furt lepší něco než nic. Pro Asiaty je tohle něco neskutečnýho, oni nic takovýho nemaj :D

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasná Vánoční atmosféra. ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Velmi pekne fotky.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné! Vánoční trhy miluju, Dneska jsem byla u nás ve městě a zítra hurá do Německa :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. No, tak tyhle trhy mě překvapily ! :D Tyhle trhy asi jak říkáš nejsou nic moc. Já teda byla na spoustě vánočních trhů .. A musím zhodnotit, že nejlepší je mají v Něměcku, Belgii, Vídni, Budapešti a Česku:-) B.

    OdpovědětVymazat
  10. krásné fotky, vánoční trhy miluju :)

    OdpovědětVymazat
  11. no tak to díky bohu za ty trhy u nás :D předminulý víkend jsme s přítelem byli ve Vídní a bylo to nádherné :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)