Žehlička Braun Satin Hair 7 SensoCare

Ahojte! Tak tu máme zase víkend, který pro mě jako vždy znamená práci a tentokrát i učení - příští týden mě čeká další průběžný test z makroekonomie, uf, uf! Mikro bylo daleko daleko lepší :D Včera se ke mně dostaly 2 balíčky s novinkami na zrecenzování, tak už se těším na testování, zvláště jednoho produktu od pro mě doposud naprosto neznámé značky. Stay tuned a užívejte víkend :)




 Dnes bych vám ráda představila novou žehličku od Braunu, která se mi dostala do rukou díky společnosti Procter & Gamble, za což moc děkuji! Měla jsem možnost ji měsíc testovat, tak vám ted napíšu, jak se mi s ní pracovalo a jaké jsou její výhody.
Designově je velmi elegantní, tenká, černá a nijak nepřeplácaná. Na sobě má pouze ovládací tlačítko a na žehličku poměrně veliký displej. Co mi malinko vadí, je absence možnosti sklapnout ramena žehličky k sobě, u své Remingtonky tuto možnost mám a je to skvělé na cestování (a jelikož žehličku převážím každý víkend, hodí se to opravdu dost).
Žehlící desky mají v sobě zabudované snímače teploty, k čemuž se ještě dostanu v souvislosti s režimem SensoCare. Koncovky žehličky jsou uzpůsobené tak, abyste se nepopálily, když se jich dotknete (cool-touch). Plocha mezi koncovkami a displejem je tzv. aktivní tvarovací plocha, která slouží ke zvlnění vlasů (Jasně, i s žehličkou jdou vykouzlit krásné vlny! Já na to bohužel nemám vhodnou délku a účes, ale určitě mrkněte SEM na nějaká videa, jak jdou vlny s touto žehličkou kouzlit.).
Když žehličku zapnete (držením středního tlačítka), objeví se vám výběr jazyku (i čeština) a zvolíte si jeden z režimů - SensoCare nebo manuální režim. V manuálním režimu si nastavujete teplotu vlasů samy, doporučené teploty jsou: pro jemné vlasy 120-150°C, pro normální 140-180°C, pro pevné 170-200°C a pro barvené vlasy ne více než 180°C.
Nicméně mnohem zajímavější je režim SensoCare. V něm si nastavíte parametry vašich vlasů - délku, tlouštku a to, jestli jsou barvené nebo ne. Délka i barvení jsou jasné, s tlouštkou jsem trochu bojovala, ale nastavila jsem druhou nejtenčí, abych vlasy moc nezatěžovala. Profil si uložíte opět stiskem středního tlačítka (třeba jako Profil 1) a žehlička si ho zapamatuje a nabídne vám ho i při příštím použití. Profily si můžete do paměti uložit až 3, pokud třeba žehlíte vlasy kamarádkám. Uložený profil můžete upravit, pokud si třeba vlasy nově nabarvíte.
Po zvolení režimu se na displeji objeví ikonka teploměru, která bliká, což signalizuje, že se žehlička zahřívá. Až blikání přestane, je žehlička nahřátá a připravená k použití. Co mi malinko chybí, je zvukový signál, u mé Remingtonky žehlička vždy pípne, když se nahřeje, což je dost užitečné. Já jsem totiž zvyklá si dávat do vlasů přípravek na ochranu před vysokou teplotou a při tom se na žehličku nedívám. Zvukový signál by se tedy hodil, nicméně žehlička je nahřátá za krásných 30 sekund až 1 minutu, takže kolikrát ani nestihnu vlasy rozčesat a vemnout do nich přípravek :)
Co se mi hrozně líbí, je zpětná vazba, kdy se na displeji po každém narovnání pramenu zobrazí tabulka se dvěma smajlíky. Ti indikují rychlost a vlhkost - usměvavý smajlík značí, že je vše v pořádku, zamračený znamená, že jste pramen vyžehlili moc rychle a že máte mokré vlasy. Na to pozor, ty žehlící desky fakt poznají každé mokré místo! Pokud jsou vlasy mokré, tak se vám na displeji ukáže symbol fénu, znamená to, že vlasy musí být před žehlením suché, jinak byste je poškodily.
Až si vlasy vyžehlíte, zjistíte, že at zmáčknete jakékoliv tlačítko, objeví se symbol zámku, který značí, že tlačítka jsou zamčená. Tuhle funkci má i moje Remingtonka, je to vážně praktické, kolikrát se mi předtím stávalo, že jsem při žehlení omylem zmáčkla nějaké tlačítko a snížila/zvýšila tím teplotu nebo se žehlička nedejbože vypla. Tlačítka odemknete podržením středního tlačítka. Při jeho dalším podržení se vám zobrazí symbol vypnutí a symbol měsíčku (pohotovostní režim). Po vypnutí se objeví obrázek, který značí, že se žehlička chladí a je stále horká. Chlazení trvá cca 10 minut, než se teplota sníží na 60°C a na žehličku je možné bez obav sáhnout. Pohotovostní režim je fajn, když si potřebujete někam na chvilku odběhnout a plánujete se k žehlení vrátit. Teplota se sníží na 100°C a pokud byste se do 30 minut k žehlení nevrátily, žehlička se automaticky vypne.

Kdybych to měla shrnout, jsem s touto žehličkou velice spokojená, i přes ty malinké nedostatky, které jsem popsala. Na Heuréce jsem našla cenu této žehličky pohybující se v rozmezí 2230 - 3199 Kč, což je na žehličku docela dost, ovšem když si vezmu, kolik toho ta technologie SensoCare umí a jak chrání vaše vlasy, tak je to cena adekvátní. Já bych do budoucna určitě neváhala s koupí, moje Remingtonka už docela dosluhuje, takže ji třeba brzy nahradím touto Braun Satin Hair 7, která ode mě získává 9 bodů z 10 možných.

A na vás směřuje otázka, jestli už jste o této žehličce slyšeli nebo ji dokonce vlastníte či pro vás doposud byla neznámá? A jak vás zaujala? Určitě mi dejte vědět do komentářů, budu se na ně těšit :)

17 komentářů

  1. Na mě je tato žehlička opravdu hodně drahá vzhledem k tomu, jak moc svátečně si žehlím vlasy. Umím si ale představit, že jí někdo doopravdy využije a potom se to asi vyplatí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, já si vlasy žehlím vždy po umytí, tzn. obden, takže já bych do ní klidně investovala :)

      Vymazat
  2. Už jsem o ní slyšela. Já osobně mám taky žehličku od Braunu, ale nemám tušení, která verze to je, ale určitě to nebude žádná novější, protože ji mám už nějaký ten pátek. Podle více recenzí (včetně té tvé) jsem přesvědčená, že pokud půjdu do nové žehličky, bude to pravděpodobně tato, ale aktuálně se mi zdá ta cena příliš. Možná jen počkám, až mi starý Braun doslouží a obstarám si tu novější verzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ta cena časem spadne, snad se vyplatí počkat si :)

      Vymazat
  3. Sakra, je velice lákavá :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. mne moja žehlička taktiež dosluhuje a táto sa mi veľm páči! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Já teď mám novou žehličku, takže zatím nic, ale až doslouží, tahle vypadá fakt zajímavě..ale asi by mi u ni taky scházela to na sklapnutí žehličky, jsem na tu vymoženost totiž zvyklá:-D

    OdpovědětVymazat
  6. já mám Remington v Keratinové verzi, umí (řekla bych že naprosto) to totožné, co tato, a stojí kolem 1500,- :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaký je to přesně typ, že bych se na ni mrkla? Taky má ty snímače teploty, jo? :)

      Vymazat
  7. Některý ty funkce mi přijdou až zbytečný...sakra vždyť je to jen žehlička na vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tahle žehlička vypadá lákavě!.:) Kdyby nebyla za takovu cenu,určitě bych si ji pořídila:)! Skvělý článek:)!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je mazec :D Ta žehlička umí víc věcí než televize nebo moje auto...:D Té ceně se nedivím, ale nekoupila bych si ji. Měla bych strach, že mi spadne nebo něco podobného. To by bylo hodně vyhozených peněz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Funkcemi je vážně nabitá, tos vystihla pěkně :D Vidíš, s tím spadnutím mě to ani nenapadlo, myslet na to. Čemuž se docela divím, že mně jako takovému nešikovi ještě nikdy žehlička nespadla až tak, že by se pokazila :D Musím zaklepat na dřevo :D

      Vymazat
  10. Sakra! Ta vypadá skvěle ale nedavno už jsem si jednu koupila :/ Nemáš zkušenosti s nějakou kulmou od téhle značky? :)
    Jinak moc pěkná recenze, už se těším na ostatníííí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kulmy já vůbec nepoužívám, mám na vlnky krátké vlasy. Takže neporadím :(

      Vymazat
  11. Teda, zrovna koukám po nějaké nové žehličce a tahle se mi moc zamlouvá, zdá se i hodně chytrá...ale teda ta cena je na mě moc, i přesto, že si vlasy žehlím poměrně často, tak by to nemusela být úplně špatná investice, ale když si vezmu, že si za to můžu koupit dvě, poměrně kvalitní žehličky, tak si o ní asi nechám zdát...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)