Šetření, úspory - video

Ahoj, tak jsem dnes stihla zajít k zubařce, jít se odhlásit z jídelny a koupit si svetřík za dvacku v sekáči :) Pak jsem se flákala u 2 Broke Girls a stavění puzzle (Eiffelovka už stojí, takže začíná ta pravá zábava - skládání modro-fialové oblohy!). Výsledky z MU pořád nemám, protože se změnilo datum zasedání komise, tudíž budou možná zítra, spíš v pátek. God, I wanna know it, right now!!
Co byste řekli na giveaway? Dlouho tu žádná nebyla a za chvilku budu mít 800 čtenářů - wow :)
Mimochodem, opravdu se ruší GFC? Dnes jsem si preventivně přesunula blogy, které sleduju, na bloglovin, ale teda vůbec z toho nejsem nadšená. Tak mě kdyžtak taky začněte sledovat na bloglovin.

Dnešní video je o tom, na čem spořím a šetřím peníze, je toho dost, je to dlouhé, ale tak snad se to někomu podaří zhlédnout až do konce. Očekávám málo komentářů, jako ke každému videu, každý mě potěší. Určitě mi napište, na čem šetříte nebo naopak nešetříte, vy :)

29 komentářů

  1. GFC určitě nekončí, končí Google Reader, což je úplně jiná aplikace.. ;) opět akorát zbytečná panika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš pravdu, ale GFC chcou do budoucna taky zrušit. A já na Google Reader byla zvyklá, takže stejně jsem si ty blogy, co sleduju, musela na bloglovin přesunout, jinak bych neměla přehled o nových příspěvcích :)

      Vymazat
  2. mě taky dnes čeká zubař, doufám že zpráva o zrušení GFC je další planý poplach jako v březnu)

    OdpovědětVymazat
  3. Pekné video, si veľmi sympatická :)
    Vo väčšine s tebou úplne súhlasím, tiež si myslím, že sa dá na veciach, ktoré si menovala dosť ušetriť a snažím sa, ale niekedy, keď mám na niečo chuť, napríklad teda na tú pizzu či podobne si doprajem, veď prečo nie, raz za čas :)

    Stray Alley

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mockrát. Jo, já jsem hodně mlsnej člověk, takže taky občas jdu a koupím si něco dobrého na zub, přesně tak, jadnou za čas, proč ne :)

      Vymazat
  4. Super video, dokoukala jsem ho cele :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak v tomhle jsem se našla :) Hlavně v těch potravinách, taky vždycky sleduju, kde je co levné a pak té nabídky vyžiju. Některé kamarádky se nad tím pousmívají, ale opravdu na tom ušetřím dost peněz. A naprosto se ztotožňuju s tím, co říkáš na konci. Na sobe šetřím, ale jak mám někomu blízkému koupit dárek, neřeším a utrácím :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle video mě strašně bavilo. :) Hlavně v Brně nevím, jak bych mohla ušetřit v létě na jízdným, když na studentský slevy nemám nárok? Nemyslím tím "šalinkartu", kterou si můžeš vyřídit i v létě, ale já nejsem přímo z Brna, dojíždím, takže se mi šalinkarta nevyplatí - jedu busem, vlakem i šalinou a stejně mně jedna jízda do Brna vyjde na 34 Kč a nazpátek taky na 34 Kč, jako lidem, kteří pracují a nejsou studenti.
    Jinak v sekáčích nakupuju ráda hlavně z toho důvodu, že tam najdu kousky, který nikdo jiný nemá nebo věci, za který bych normálně v obchodě utratila třeba dva litry. Teď nedávnou jsem si koupila kožený biker boots z Espritu v sekáči za 45 Kč! Sice měli odlepenou podrážku, ale pro mě není problém koupit lepidlo a slepit to. :D
    A to Tvoje zakončení, že se rozhodně nemá šetřit na našich nejbližších, se mi moc líbilo. :) Měj se hezky, Lucka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Mě vyjde jedna cesta do Brna na cca 50-55Kč s tou studentskou slevou (od září teda) a šalinkartu si budu zařizovat, vyplatí se mi to, když tam budu mít privát :)
      Jo, přesně s těma sekáčema! Kožený biker boots za tu cenu jsou teda bomba a nějaký defekt, když se dá spravit, opravdu nevadí. Slušný úlovek :)
      Taky se měj hezky a ještě jednou díky za tvůj komentář!

      Vymazat
  7. Na to snad jen říci: druhá já! :D ;) Někdy si sice přijdu blbě a ostatní na mě koukají, ale když je to s mírou, nevidím na ničem nic špatného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, přesně, taky na mě divně koukají, takže třeba nakupovat s přítelem je občas utrpení, nechápe, proč to a to nechci koupit, vždyt to přece není drahý.. :D

      Vymazat
  8. Já se na jednu stranu snažím šetřit a na druhou utrácím za naprosto zbytečné věci :D
    Přesně jako ty nechápu utrácení za jídlo, nachystám si prostě doma to, na co mám chuť, naliju si do lahve vodu.. Navíc moje kapesné zahrnuje i nějaké peníze na jídlo, protože nechodím na obědy. Když si nachystám velkou svačinu na dny, kdy jsem ve škole dlouho, tak mi ty peníze zbydou. Jinak taťka skoro každý den vaří, takže teplé jídlo mám, když přijdu domů.
    S kamarádkou chodíme celkem často na pizzu (no často, třeba 2x za měsíc, někdy 3x). Vždycky když je v naší oblíbené pizzerii obědové menu a je tam pizza za 81kč (je na ní protlak, sýr a 2 ingredience si můžete vybrat, pravidelně si dáváme ananas a kuřecí). Je velká, dáme si ji na půl a to už na tolik peněz nevyjde a je bez ohledu na cenu nejlepší ve městě :)
    Jinak kino, CD, DVD, nakupování knih, to mám stejně jako ty. Částky za nové knihy jsou neskutečné, navíc si ji přečteš a pak leží nevím jak dlouho doma na poličce, to by mě taky štvalo :D Na učebnicích se snažím ušetřit a ty, co už mám, nějak dobře prodat.
    V sekáčích ale nenakupuju, mám k tomu takový blok, přijde mi to už moc.. možná kdybych natrefila na nějaký lepší, než je ten jeden u nás, rozmyslela bych si to :D Je tam řada 15ti důchodkyň a strašně to tam smrdí, to si radši nechám ujít a nakoupím si nějaké věci klidně i u ťamanů nebo u takových těch značek typu F&F apod., případně i na votoči :) Chci Primark v ČR! O.o
    S těma akčníma letákama máš pravdu, ale nejsme sami. Když je v Tescu v akci některý druh třeba sýru, nosíme ho půlka třídy celý týden na svačinu :D Vždycky mě to baví sledovat, jak se jídelníček mění podle slev :D
    Na druhou stranu ale kouřím, což mě dost štve, ale bohužel je to složité přestat.. Navíc mám strach, že bych si začala cigarety kompenzovat jídlem a najednou bych vážila tunu :D Snažím se nezvyšovat počet krabiček za týden (většinou 2, když je nějaká diskotéka nebo jsme v hospodě někdy i 3 :D). Je to zlo, no.
    Jinak neboj nejsi sama, taky to máme takhle v rodině s čím šetřením na všem možném :) Naštěstí mám kamarády podobné finanční situace, nebo i s těma bohatýma si z toho společně děláme srandu :D Jsem se zas rozkecala, snad to nevadí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiši, to je jak kdybych ti napsala do komentáře další článek, tady to vypadalo kratší O.o :D

      Vymazat
    2. Juchů, díky za takový komentář, už dlouho jsem takový dlouhý nedostala, jsem za něj ráda :)
      Velkou svačinu vidím u spolužáků, kteří dojíždí, i tak to jde řešit a oběd si dáš až potom doma, třeba ve 3, ve 4, no problema. Obědová menu jsou fajn a pizza na půl pákrát do měsíce - proč ne.
      S těma knížkama - přesně, přečteš, pak to leží doma na poličce. To si radši přečtu, vrátím, půjčím další, atd. a za minimální poplatek ročně :)
      S těma sekáčema je to škoda, já k tomu taky měla hrozný blok, ale pak jsme tam s kamarádkou šly a natrefily na dobrý sekáč, takže od té doby jsem si to zamilovala. Věřím, že kdybys natrefila na nějaký lepší, tak se ti to taky zalíbí!
      Jo to jsem taky občas pozorovala ve škole, že měla půlka třídy to samé na jídlo, to bylo vtipné :D
      Vidíš, kouření, to jsem ani nezmínila, nenapadlo mě to. To musí být hrooznej žrout peněz! Já si teda dopřeju čas od času vodárku a ty tabáky do toho a celková údržba taky nejsou zrovna laciné, ale teda cigarety asi lezou do peněz více..
      Taky mám kamarády z podobných finančních vrstev, takže si nepřidpadám zas tak divná, je to fajn si z toho i udělat srandu ;)

      Vymazat
  9. Shlédnuto celé. Myslím, že tohle jsou hodně dobré tipy, hezky jsi shrnula, za co lidi zbytečně utrácí, aniž by si to uvědomovali. Ale zase když ti něco dělá radost, tak je blbost odpírat si to jenom kvůli penězům, žijeme jen jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a s tím souhlasím, já svou pozornost přesunuju pomalu, ale jistě, od oblečení a kosmetiky k cestování, za to v budoucnu určitě budu utrácet nejvíc O:-)

      Vymazat
  10. myslím, že kdyby tohle delali všechny tak by padla svetová ekonomika....

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím se vším kromě nakupování jídla v akci, protože já vždycky hlídala ty jejich akce, ale pak jsem přišla do obchodu a to, pro co jsem šla, bylo vyprodaný nebo jim to prý prostě nepřišlo! :D Vždycky jsem pak byla tak naštvaná, že jsem na ty letáky rezignovala prostě.. :D
    A úplně bych se mohla podepsat pod ty svačiny!! NECHÁPU, jak můžou ostatní jíst každý den svačiny z pekárny u naší školy, je to tam předražený a ještě k tomu mastný a nezdravý :D

    A taky nechápu, proč jsem dřív nesledovala tvůj blog, když už videa na YT sleduju bůhví jak dlouho :) jsem fakt blesk :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo to mě občas taky dokáže pekelně naštvat, když to prostě nemají :D
      No přesně, z pekárny nebo z bufetu, každej den!
      Jé a děkuju za novou čtenářku :)

      Vymazat
  12. Výborné video a v podstatě úplně takhle uvažuji taky ;)
    S jídlem to tak mám taky, pokud to jde nakoupím dle letákových slev a dokoupím třeba jen to, co potřebuji. Bohužel na druhou stranu jsem hodně v jídle vybíravá, jelikož preferuji čistě přírodní produkty a prostě zdravou stravu a tak mi to nějaké ty penízky sebere, ale zase vím, co jím a nemusí toho být tolik. Dost věcí se dá odebírat přímo od farmářů a u nás ty peníze nejsou tak vysoké.
    Svačiny z bufetu a sladkosti z automatu jsem taky nikdy nepochopila, vlastně ani nikdy nevyužila a nějak mi to nechybí. Je dobré, jak se tam vždy všichni vydají o velké přestávce, ale tak, myslím, že většině to nevysvětlíš ;(
    Knížky, ano, ano, knihovny jsou moc fajn věc, ale také tam nenajdeme bohužel úplně všechno, co bychom si třeba někdy přáli přečíst, ale jsou tu i antikvariáty, protože za drahé knížky se mi pravda taky moc peněz dávat nechce. Knížky nové dostávám pouze od babičky jelikož je to velká čtenářka a tak nic jiného jako dárky nedává, v tom ji ale bránit nemůžu :))
    Pojišťovny jsou možná fajn, ale v tomhle já se moc neorientuji a nějak to naši rodinu nezasáhlo, tak to bude asi tím.
    Autobusem nejezdím tak často, ale kartičku místní mám taky, bohužel tedy nějak moc jinak nejezdím a když už, tak s někým a vlakem, který nabízí alespoň množstevní slevy, ale i tak si myslím, že je pořád dost drahý.
    Kosmetiku nenavštěvuji, nemám to zapotřebí, stejně tak kadeřníka a když už, tak se najde někdo z mých přátel, kdo se tomu věnuje ;)
    Sekáče, votoč a slevy jsou fajn :) Taky jsem si už na tento způsob nakupování oblečení zvykla a je to moc fajn, dá se na tom opravdu ušetřit a potom také prodat i své věci, poslat je dál a tak díky nám ušetří i někdo další a oblečení třeba rád využije.
    A co se týče kosmetiky, tak vlastně taky není potřeba kupovat ty nejluxusnější značky, přeci jen dobrá kosmetika se dá najít i u levnějších produktů, i když ano, taky jsem příznivcem té přírodní, naštěstí to nemusí být ta nejdražší ;)
    Kino, dvd a cd, tak to už je dnes taková rarita, takže tak :)
    A s tím sportem, taky pravda prostě ;) Posilku jsem nikdy nepotřebovala, domácí cvičení je domácí cvičení a alespoň mne nikdo neokukuje ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Wow:D asi 70 prostě ve 20 minutách :D jsem ráda, že nejsem jediná, která má problémy se slovníma perličkama:D jinak pěkné video, taky jsem dost šetřivá.. Oblečení si už jiný než ve slevě ani nenakupuju:D jediný, na čem nešetřím jsou zážitky, koncerty, posezení v hospodách nebo výlety s přítelem, zase žijeme jen jednou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem jich ještě toooolik vystříhala, asi jsem neměla svůj den na natáčení :D Díky a to máš recht, zážitky a podobné věci, co jsi vypsala, jsou věci, na kterých se fakt nemá šetřit, různé akce, diskotéky, kluby, posezení v kavárnách, v hospůdkách :)

      Vymazat
  14. Já nedokážu šetřit právě na knihách :D Miluju vůni nové knihy a to že si ji můžu přečíst jako první :3

    OdpovědětVymazat
  15. Pekny a zaujimavy namet, ale podla mna sialene dlho okecavas veci, ktore by si nemusela kedze danu myslienku si mohla uz davno ukoncit. Skoda, mas dobre napady len tvoje videa su castokrat nudne lebo su prilis dlhe kvoli natahovaniu a zbytocnym reciam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za kritiku, občas se neuhlídám a kecám o něčem déle, než bych chtěla. Budu se snažit to napravit :)

      Vymazat
  16. Ještě jednou díky, Ani! tohle video bylo vážně fajn a inspirativní :)

    OdpovědětVymazat
  17. VĚTŠÍ PÍČOVINY jsem ještě neslyšela :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)