Nespresso LE Variations Confetto | inspirace na přípravu + tipy na dárky

V nedávném článku na kávové téma jsem vám představovala vánoční limitovanou edici od Nespresso, která se letos nese v duchu cukrátek. Po mém návratu do Brna jsem dlouho nečekala a šla si do butiku vyzvednout hravě barevné kapsle, abych všechny tři příchutě ochutnala. Nejvíc mě zaujal kokos, to jsem i čekala, kokos já můžu naprosto ve všem! Káva sama o sobě nádherně po kokosu voní i chutná, jak v espressu, tak v cappuccinu. Já jsem si doma zkusila připravit espresso posypané strouhaným kokosem a byla to dobrota!
U varianty s pomerančovou kúrou jsem bohužel konstatovala, že káva tak ani nevoní ani nechutná, chuť pomerančové kúry opravdu nejde cítit, jen velmi slabě s dávkou představivosti. Zkusila jsem si doma tedy udělat espresso macchiato a nahoru na mléčnou pěnu přidat špetku nastrouhané a lehce usušené kúry. A fungovalo to, kávu to nádherně provonělo a kúry jsem si tam dala až moc, úplně by stačila tak čtvrtina toho, co vidíte, takto to bylo až moc aromatické :) No a lékořici jsem zatím zkoušela jen tak, tam ani moc nejde vymyslet nějakou ingredienci navíc, pokud nechcete jíst ke kávě pendrek. Jak už jsem psala minule, tato příchuť bude hodně individuální, mně chutná. Připravená káva moc hezky voní a lékořice v ní jde cítit znatelně.
No a protože už v neděli tu máme Vánoce, přináším ještě rychlé last-minute tipy na dárky, které se hodí pro milovníky kávy a samozřejmě nejlépe pro takové obdarované, o kterých víte, že mají doma kávovar od Nespresso. Z vánoční limitky Variations Confetto můžete vybrat třeba sadu šálků na espresso nebo lungo, zásobník na kapsle nebo cestovní travel mug v elegantním matném černém provedení. A u všech těchto dárků se vlezete do 600 Kč, šálky na espresso a zásobník na kapsle jsou za 500 Kč, šálky na lungo za 570 Kč a travel mug za 590 Kč.

Ochutnali jste už vánoční limitku v Nespresso buticích nebo rovnou doma? Máte v rodině nějakého kávomila, kterému budete dávat podobně laděné dárky? Těším se na vaše komentáře a do Štědrého dne se ještě "vidíme", mám dnes za sebou poslední zkoušku před koncem roku, tak konečně zase nastává chvíle oddychu :) Mějte se krásně a zase brzy ahoj!

1 komentářů

  1. Limitku jsme si koupili do práce, kde máme Nespresso, ale jsem zklamaná. Kokos docela dobrý, ale jinak jen takové navoněné nic moc. Poslední roky mě ty jejich vánoční limitky nebaví. Nejvíc jsem ujížděla na té první klasice vanilka, karamel, čokoláda :) Jdu se ale mrknout po těch hrnečcích, ty vypadají krásně.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)