(N)espresso tonic


Ahoj! Tento víkend je tropický, já se včera konečně dostala k vodě, abych vyvětrala nové plavky, a bylo to skvělé. Několik hodin nám s Tomem uteklo jako nic :) V takových dnech je potřeba pořádně pít, hlavně vodu, ale pokud se z toho horka unavíte, přijde vhod káva, nejlépe ledová. No a proč se omezovat jen klasickým ice coffee, když můžete doma vyzkoušet i espresso tonic? Tento nápoj se za poslední roky stal velice oblíbeným a v kavárnách za něj dáte docela dost peněz. Já vám dnes ukážu, že je extra snadné si ho udělat doma. Jdeme na to :)
Budete potřebovat: vhodnou sklenici, hodně ledu, tonic a čerstvě uvařené espresso plus hezkou, třeba papírovou slámku na ozdobu. Jak víte, já mám doma Nespresso kávovar, kterému říkáme Luigi a pro dnešní recept jsem zvolila kapsli Voluto. Voluto spolu s Romou jsou espresso kapsle, kterými se trefíte do vkusu snad každé návštěvě, která si u vás dá kávu. Mají jemnou vyváženou chut, lahodnou vůni a jako všechny Nespresso kávy vytvoří cremu na povrchu espressa.
Sklenici stačí naplnit ledem, nalít do ní tonic (cca 2 dcl), espresso si udělat nejlépe do nádoby s nálevkou a pomalu jej nalít na tonic. Díky tomu se vám vytvoří dvě oddělené vrstvy kávy a tonicu, tak jako to vidíte na fotkách. Vypadá to skvěle, nemyslíte? Pak už stačí jen promíchat a vychutnat si výborný nápoj. My jsme s Tomem espresso tonic chutnali loni v Ostravě v kavárně Ostravanka a zas tak nás to nezaujalo. Ale tento domácí, ten nás svou chutí ohromil. Nejprve cítíte tu hořkou chut tonicu a potom přijde kávový intenzivní dozvuk. Nádhera. Některé věci zkrátka zachutnají až napodruhé, tak to také zkuste a třeba budete překvapeni :)

Jak se vám tento další kávový recept líbil? Vyzkoušíte to doma? Já moc doufám, že ano, potom se se mnou určitě na sociálních sítích podělte o fotku. Mějte se krásně a užívejte si poslední srpnové dny!

6 komentářů

  1. Tonic v kávě si popravdě moc nedovedu představit, ale vypadá to zajímavě :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu nevšední kombinace, ale překvapivě lahodná :)

      Vymazat
  2. tak toto som ešte neskúšala, ani nikde nevidela :) poznám to iba trošku inak, namiesto kávy je Fernet :D
    určite to vyskúšam :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tomu říkáme Feton (FErnet + TONic), pak Beton je s Becherovkou a pak klasika Gin&Tonic :)

      Vymazat
  3. Ahojky Aničko :) Já tento nápoj už chtěla vyzkoušet na Fingers Up ve Skogu, ale odrazovala mě cena, takže jsem si ho nedávala. Minulý týden jsem viděla, že espresso tonic mají v mé oblíbené kavárně, tak jsem to zkusila a musím říct, že mi to vůbec nechutnalo. Měla jsem, co dělat, abych to dopila a znovu bych si to už asi nedala.

    My August 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marky, jejda tak to mě mrzí, že ti to nezachutnalo. Ona ta chuť vážně není pro každého. Já třeba samotný tonic vůbec nemám ráda, ale v kombinaci s ginem je skvělej a s kávou mi taky zachutnal.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)