Spotřebováno | říjen, listopad, prosinec 2021

Ahojte! Delší dobu jsem se nevěnovala kosmetice, takže si dnes dáme spotřebováno rovnou za čtvrt roku. Čeká vás celkem 12 minirecenzí na produkty z dekorativní i pečující kosmetiky. Tak se pojďte podívat, jak jsem s nimi (ne)byla spokojená.

Catrice All about matt transparentní pudr

Po tomto pudru sahám vždycky, když už mám dost těch sypkých transparentních pudrů, které se musí sypat do víčka a jejichž obsah většinou není tak velký jako u tohoto kompresovaného. Jenže vždycky zapomenu, že když už tento kompresovaný dochází, ten zbytek v pánvičce se pak hrozně drolí a rozpadává na velké kousky, které musím drtit koncem štětce na prášek, abych pudr dopotřebovala. Jako takhle, není špatný, občas po něm sáhnu, ale určitě to není stálice ani srdcovka.

Catrice Camouflage tekutý korektor

Kdežto tento korektor od Catrice, to naopak rozhodně moje stálice a srdcovka je, nepoužívám jiný :) Většinou mám odstín 010 Porcelain, občas sáhnu i po 005 Light natural, oba mi sedí hezky.

Bione pomáda na rty s konopím

Tohle byl porod to dopotřebovat! Tento balzám jsem si koupila několik let zpátky, ještě když jsem sledovala Petru Lovelyhair. Hrozně ho doporučovala, že stojí pár korun a pomáhá jí na suché rty i s léčbou oparů. Tak jsem ho chtěla vyzkoušet, bylo to podle mě ještě předtím, než jsem přišla na Carmex a zamilovala se do něj. Možná i proto jsem tento dopotřebovávala hroznou dobu, Carmex měl většinou přednost. Balzám má 17ml, je to fakt obří tyčinka, na obalu píšou, že vystačí až na 1000 použití - nepočítala jsem to, ale myslím, že to docela sedí :D Je to výživný, hutný balzám, výborný na noc nebo i přes den na fakt suché rty. Nicméně, i když píšou, že má bezalergenní parfemaci, ten obsah konopného oleje přeci jen způsobuje určitou vůni... Mně to zas tak nevadilo, ale Tomovi to vyloženě smrdělo. Vždycky jsem mu napřed musela dát pusu na dobrou noc a až pak se balzám natřít, jinak mi odmítal pusu dát :D Takže já jsem ráda, že ho konečně vyhazuju, děkuju, ale nepotřebuju ho znovu.

L'Occitane Lavande krém na ruce

O mojí náklonnosti ke krémům na ruce od L'Occitane určitě už víte, tak vás nepřekvapí, že i tento levandulový s bambuckým máslem mi vyhovoval. Levandulovou vůni miluju asi ve všem <3 Krémy s obsahem bambuckého másla jsou hutnější (nejvíc ten originální v plechovém balení, neparfémovaný) a trochu déle se vstřebávají, ale pokud máte v zimě vysušené ruce jako já, v podstatě nechcete nic jiného.

Gabriella Salvete Correct & Comfort korektor

Tohoto korektoru se taky ráda zbavuju, ležel mi tu dlouho, podobně jako Bione balzám. Přirovnala bych ho ke kalíškovému Catrice Camouflage, který jsem jednu dobu taky milovala, ale už ho dlouho nepoužívám, protože ten tekutý mi vyhovuje víc. A taky už nepotřebuju takové silné krytí, takže mi ten tekutý stačí. Nicméně tenhle od GS nekryl zas tak dobře jako Catrice a přišlo mi, že i víc vysušoval. Opět nic, co bych potřebovala znovu, sbohem!

Love Beauty and Planet tuhý šampon

Snad poprvé jsem si koupila tuhý šampon v DMku, doposud jsem vždycky sahala buď po Lush šampucích nebo jsem zkoušela Two Cosmetics z econea.cz. Tento mě v drogerii zaujal svou kokosovou vůní a po vybalení z papírového obalu i srdíčkovým tvarem :) To, že je veganský a i papírový obal je vyrobený z recyklovaného papíru, zas tak neprožívám, ale určitě je mi to sympatické. Tím, že byl jakoby krémový, tak zas tak bohatě nepěnil (srovnávám s Lush nebo Two Cosmetics), ale dost hydratoval vlasy, tak jsem ani nepoužívala žádný balzám. Co bylo hodně super, tak díky své krémovosti se ke konci používání tak lehce nerozlomil na desítky kousků a dal se dopotřebovat takřka úplně celý. Fajn záležitost, klidně vyzkouším i jiné vůně od této značky. Ale teď na mě zase čeká Lush, který jsem dostala k Vánocům :)

Caolion magic black powder sheet maska na obličej

Tuto korejskou masku jsem dostala od své kosmetičky Verči. Myslela jsem, že je plátýnková, a tak jsem byla po vybalení překvapená tím, že to bylo spíš takové želé, které ovšem na obličeji drželo daleko lépe než plátýnko. Takže za to plusové body! A ještě k tomu byla maska rozdělená na horní část (čelo, oční okolí a nos) a spodní část (tváře, okolí rtů, brada), takže se dala fakt hezky přicucnout na obličej a nikde mi nic neodstávalo nebo nepřekáželo navíc. Maska byla extrémně nacucaná sérem, jeho množství ani moje většinou vysušená pleť nedokázala vstřebat. Po 30 minutách jsem cítila, jak je pleť hydratovaná, vypnutá a "lebedí" si. Moc příjemná maska, jen nevím, kde ji sehnat, ani česká Sephora ji nemá v nabídce.

Balea koupelové perly

Tyhle koupelové perly s vůní orchideje a vanilky mám od Balei moc ráda, na zimu mám vždy pár balení v zásobě. Stojí pár korun (snad okolo 20, 30 Kč) a ve vaně udělají velkou parádu. Vodu zabarví do fialova a provoní celou koupelnu, nejen na dobu koupele a chvíli po, ale tu vůni v naší koupelničce cítím vždycky ještě na druhý den ráno. Moc doporučuju, pokud si rádi dáváte koupele a zpříjemňujete si je vším možným - příště zkuste tyhle perly :)

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Tento produkt mě naučil pravidelně používat něco na péči o oční okolí! Což se doposud jinému produktu nepovedlo. Takže už vesele používám druhé balení. Nanáším ho každý večer na kruhy pod očima a i když po více než roce používání nepozoruju změnu co se týče barvy kruhů pod očima, tak ale zlepšení v hydrataci očního okolí a zatím žádný výskyt vrásek vnímám rozhodně! Ve dnech, kdy se špatně nebo nedostatečně dlouho vyspím, ho použiju i ráno, pěkně mi to osvěží oční okolí a zmenší případné otoky.

Manufaktura Beer Cosmetics vlasový balzám

Další produkt, u kterého jsem jásala, že jsem na dně, protože mi tu ležel pěkně dlouho! Regenerační a hydratační pivní vlasový balzám od Manufaktury dodává vlasům lesk a vitalitu. Do umytých vlasů se vetře na 1-3 minuty a pak se oplachuje. Mně osobně vůně celé pivní řady voní fakt moc příjemně a ostatně fakt, že pivo je na lesk vlasů prospěšné, je veřejně známý. Nebyl to vůbec špatný vlasový balzám, měla jsem ho docela ráda, klidně bych po něm sáhla znovu. Jen já ty kondicionéry / balzámy využívám pouze přes zimu, kdy mi bez nich hrozně elektrizují vlasy, ale v ostatních ročních obdobích tento typ produktu nepoužívám vůbec. Takže spotřebovat i "blbé" 150ml balení mi trvá dlouho. O těch mega kelímcích s maskami na vlasy, co mi tady leží ještě déle než tento balzám, radši ani nemluvím :D Snad se svého okamžiku, kdy se dostanou do spotřebovanců, taky brzo dočkají!

Rituals sprchová pěna The Ritual of Ayurveda

Moje druhá sprchová pěna od Rituals, která mi vydržela skoro rok! Ve srovnání se sprchovými pěnami od Nivei, kterých už jsem několik vypoužívala, Rituals jednoznačně vede, jak svými vůněmi, tak i bohatější, plnější pěnou a hlavně výdrží balení. Tahle červená je z řady Ayurveda a voní po indické růži a mandlích - obsahuje mandlový olej. Teď mám v koupelně oranžovou (Happy Buddha) a ta mi možná voní ještě o chlup víc (voní po pomerančích a cedrovém dřevu). Ale všechny Rituals pěny mají boží vůně a já je moc ráda dostávám jako dárek :)

Vichy Normaderm 3v1 přípravek pro čištění pleti

Tohle byl tak super produkt! Většinou tyhle 3v1 multifunkční produkty nemusím, protože vlastně ve výsledku nesplňují ani jednu z těch několika funkcí, ale Vichy Normaderm ja výjimka potvrzující pravidlo. Čisticí přípravek můžete použít buď jako peeling, čisticí krém nebo masku. Osobně v prvních dvou případech nespatřuju rozdíl, prostě si nadávkujete množství do dlaně a pleť vyčistíte a opláchnete a funguje to jako čisticí krém s peelingovým efektem. Ale já většinu času využívala možnost nanesení na obličej jako masku, během 5-10 minut to hezky zatvrdlo, pleť jsem si opláchla, hydratovala a šla spát s pocitem krásně vyčištěného obličeje. Super je obsah termální vody Vichy a krémového kaolinu, stejně tak příjemná vůně. Až dopotřebuju masku od The Ordinary, tohle si ráda koupím znovu.

A to už bude pro dnešek úplně všechno. Dejte mi vědět, jak jste na tom s balzámy, maskami a kondicionéry na vlasy vy. A se kterým z mnou zmíněných produktů máte zkoušenost a který jste naopak neznali a na první dobrou vás zaujal? Díky za přečtení článku a příště se budu těšit u posledního cestovatelského článku z Azor!

7 komentářů

  1. Ahoj Ani, já vím, že u Tebe vždy objevím něco od mého milovaného Loccitanu. No a kofeinové sérum od The Ordinary právě používám a dopsala jsem na něj recenzi. Přeji krásné dny. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna teď nic od L'Occitane nebylo! Ale už teď vím, že příště bude :) Jee tak recenzi si ráda přečtu! Krásné zimní dny i tobě ;)

      Vymazat
    2. Respektive ten krém na ruce, ale ten už beru tak, že ho všichni znají :D

      Vymazat
  2. Ahoj,
    mě pudry teda vydrží absolutní nesmysl a korektor bohužel málokdy zvládnu spotřebovat v té době trvanlivosti. Teď zrovna budu vyhazovat Maybeline s houbičkou, protože už vyloženě pálí pod očima. Balzámů mám rozdělaných asi pět různě doma, v práci, po autech a ne a ne mi nějaký dojít. Je fakt, že taky nejvíc sahám po Carmexu. Já bych letos chtěla vyzkoušet nějaké věci od The Inkey list, tak jsem zvědavá, jak se dokopu :-D Nepoužívání kondicionéru nechápu, mě se vlasy hodně cuchají mám suché konečky, takže bez kondicionéru to nerozčešu většinou ještě přidávám buď masku nebo olejíček. Z pivní Manufaktura řady jsem měla šampon a byl moc fajn.

    Měj se hezky
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi,
      Tak já korektor používám na denní bázi na kruhy pod očima a nějaké ty nedokonalosti, většinou totiž vůbec nepoužívám makeup. S množstvím rozdělaných balzámů to úplně znám, ne a ne žádný z nich dodělat a pak ti najednou dojdou všechny naráz :D Značku, co zmiňuješ, vůbec neznám, díky za tip! A moje vlasy jsou v tomto super, žádné zacuchání jim nehrozí, proto ty kondicionéry apod. nepoužívám, ať je nezatěžuju. Jen teď v zimě :) Pivní řada od Manu je celá super! Díky za obsáhlý komentář, měj se krásně.

      Vymazat
  3. Ten korektor od Catrice používám už sakra dlouho a nemůžu si ho vynachválit! :) Ten Vichy čistící gel také vypadá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už tak 5 let určitě si myslím a nehodlám měnit :) A ten Vichy Normaderm jsem si zrovna včera objednala znovu. Fakt příjemný čistič / maska. Díky za komentář, Pavli!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)