Péče o popraskané rty a opary | Naretin

 

Ahojte! Dnes bych se s vámi chtěla podělit o moje zkušenosti s péčí o popraskané rty a opary. Na opary trpím docela dost - vždycky, když mám trochu suché rty a "ofoukne" mě, tak se mi opar s největší pravděpodobností udělá. A vždy na stejném místě, nad horním rtem. Naštěstí bývá většinou jeden nebo jich je možná víc těsně vedle sebe, ale netrpím na nějaké velké shluky boláků po celé délce rtů. S opary se potýkám už několik let, ale vlastně jsem za tu dobu stále nevychytala úplně účinný a rychlý způsob jejich léčení. Většinou to probíhá tak, že začnu cítit, že se mi opar dělá, v tom momentu ho namažu mastičkou, mažu ho v kuse cca 3-4 dny, dokud nevymizí a nezbyde jen stroupek. Ten potom doléčuju většinou Carmexem.

Jenže mastičky na opary nedokážou proniknout až do spodní vrstvy kůže a nezačnou včas léčit ohnisko vzniku, i když jejich výrobci tvrdí opak. Opary se i přes rádoby včasný začátek mazání ještě 2-3 dny rozvíjejí, přičemž tato doba je pro vyléčení oparu naprosto klíčová. Proto společnost Dr. Denke nedávno uvedla na trh nový doplněk stravy Naretin, který působí již do 15 minut od prvního užití při akutním problému, nicméně dá se užívat i preventivně.

Někomu se opary tvoří ze stresu před nějakou důležitou událostí, čemuž preventivní a pravidelné užívání Naretinu předchází. Účinnou látkou jsou bioflavonoidy a glukonan měďnatý v kombinaci s dalšími vitamíny. Jedno balení Naretinu obsahuje 30 tabletek a vystačí buď na měsíční kúru (s dávkou  1 tabletka denně) nebo na 2-3 akutní příhody, kdy se doporučuje vzít si až 5 tablet denně. 

Skoro se mi chce napsat, že jsem BOHUŽEL při testování Naretinu žádný opar neměla. Ale samozřejmě to je spíš bohudík a možná zabralo právě i preventivní užívání :) Tabletky jsem poctivě užívala každý den po dobu jednoho měsíce, takže už jsem na konci prvního balení. 

Když už jsem Naretinem neléčila žádný opar, pozorovala jsem alespoň celkový stav svých rtů, jestli uvidím nějaké zlepšení. Přes zimu je mám totiž dost vysušené a kolikrát i popraskané, balzámem na rty si je přes den mažu několikrát a vždycky na noc si dávám vrstvu Carmexu. Carmex používám právě i na opary na doléčení stroupků nebo i při rýmě a nachlazení na odřený nos.

Po měsíci užívání Naretinu jsem zaznamenala, že moje potřeba mazat si rty během dne se výrazně snížila a po celou dobu jsem je neměla vůbec popraskané, ani se mi na rtech netvořily suché šupiny. Carmexem na noc se mažu stále, ale opět jsem si všimla, že vrstvu nemusím dávat tak silnou - rty jsou v dobrém stavu a nepotřebují tolik vyživit, tlustá vrstva by se do rána nevsákla.

Trpíte na opary a popraskané rty jako já nebo snad v ještě větší míře? Zaujal vás tento doplněk stravy a chtěli byste ho vyzkoušet? Naretin je dostupný exkluzivně na e-shopu naretin.cz a jedno balení stojí 289 Kč. Já mám pro vás díky spolupráci slevový kód na 10% slevu, stačí v košíku zadat promo kód "DAZZLICIOUS10". Kód nemá omezenou platnost.

Jelikož jsem fakt zvědavá na to, jak Naretin působí na opary, až se mi nějaký udělá, určitě tento článek doplním o zkušenost s léčbou, aby byl kompletní. Doufám, že se vám i tak moje recenze líbila a že Naretin vyzkoušíte. Děkuji Dr. Denke za spolupráci a vám všem za přečtení článku. Mějte se krásně a oparům sbohem! :)

4 komentářů

  1. Na popraskané rty trpím a ještě jim přispívám dlouhotrvajícími rtěnkami, ale těch se prostě nevzdám. Opary jsem nikdy neměla. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhotrvající rtěnky vysušují dost, ale rozumím ti, také je ráda nosím! A s opary máš teda štěstí :)

      Vymazat
  2. Na popraskané rty také bohužel trpím, takže pro mě je tento produkt skvělým tipem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším, Pavli! Teda samozřejmě ne to, že trpíš na popraskané rty :D Tak třeba se rozmyslíš si ho pořídit a budeš taky spokojená jako já. Pořád teda čekám na opar, abych Naretin mohla otestovat pořádně, tentokrát snad ani nebudu dávat, že se mi opar udělal haha :D

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)