Nejen dioptrické brýle z Ocuway


Ahoj! Poznáváte mě vůbec na první fotce a všech ostatních v tomto článku? Jasně, mám delší vlasy (kvůli covidu a díky dorůstání na svatbu), ale hlavně mám nové brýle. Většina z vás asi ví, že nevidím do dálky, mám po mamce silné dioptrie, brýle jsem nosila od třetí třídy a zhruba od 15 je vyměnila za kontaktní čočky. Ty jsem nosila neustále až do té doby, než jsem dokončila bakaláře a rozhoupala se k tomu, abych si do nedioptrických brýlí z Firmoo (historický článek najdete tady) dala dioptrická skla a střídala tak čočky s brýlemi. 

Jenže tím, že jsem tehdy nezainvestovala do lepších skel a zvolila ta úplně základní, se mi můj záměr stejně nepovedl. Brýle jsem nosívala jenom doma po ránu, než jsem šla do školy či práce, a chvíli večer, když jsem se vrátila domů. Takhle to šlo skoro 4 roky, než jsem se konečně dokopala k tomu si pořídit brýle nové a zainvestovat do kvalitních skel.

V tento moment musím poděkovat Markétě a.k.a. Blondýna z Londýna, u níž na Instagramu jsem zaregistrovala stories s brýlemi z optika Brno Ocuway a slevový "kódík" na veškerý sortiment. To jsem hned vzala jako osudové znamení, omrkla Ocuway Instagram, webovky, a objednala se rovnou na měření zraku do optiky. A dokonce jsem si vzpomněla, že když jsme naposledy procházeli s Tomem po Pekařské od Šilingráku dolů, tak nás právě tato optika dost zaujala svou výlohou a výzdobou vevnitř.

Už od momentu, kdy jsme vešli dovnitř a ujaly se nás dvě milé, sympatické slečny/paní (jedna z nich byla paní majitelka), jsem věděla, že o mě bude dobře postaráno. Během toho, co mi byl měřen zrak, si Tom povídal s paní majitelkou a dostali se i k mému blogování, takže jsme se ve finále dohodli, že o Ocuway napíšu článek a onu zmíněnou slevu od Markéty budu mít ještě o něco větší. 

Obroučky jsem si nakonec vybrala tyto od značky Komono v pro mě nezvyklém, žíhaném provedení. Netrvala jsem na černých obrubách, ale nechtěla jsem ani žádnou divočinu (červené, modré). Posuďte sami, ale myslím, že se výběr nakonec povedl na jedničku :) Skla musela být dvakrát tenčená, tím, že mám vysoké dioptrie, a navíc jsem chtěla i filtr modrého světla, abych brýle mohla používat při práci z domova na počítači. Beze slevy by mě stály něco přes 12 tisíc, se slevou jsem nakonec zaplatila něco přes 10 a půl. Super je, že při platbě můžete uplatnit benefitní body od zaměstnavatele, čehož jsem i já částečně využila.


Brýle byly zadány do výroby v pondělí a v pátek už jsem je měla nachystané k vyzvednutí v optice. Tom už při první návštěvě zkoušel několik pánských obrouček a zvažoval koupi nedioptrických brýlí s filtrem modrého světla pro práci na počítači. Takže když jsem si já ty svoje šla vyzvednout, šel opět se mnou a koupil si tyto od značky Barner. Jsou také žíhané, ale spíše do hněda - moje jsou černo-žluté.


Brýle máme doma necelé 3 týdny a oba jsme moc spokojení. Já si na jejich nošení snažím zvykat postupně, ještě je nezvládám mít na očích celý (pracovní) den, protože ten přechod z čoček je přeci jen znatelný. I když díky sklům zajišťují i dobré periferní vidění, pořád to není takový úhel jako s čočkami. Ale postupně to prodlužuju a věřím tomu, že s nimi budu za chvíli i chodit ven (ale teda řeknu vám, s těmi rouškami / respirátory je to hrůza a obdivuju všechny z vás, co nosíte pouze brýle a zvládáte to!) a řídit s nimi. Ten filtr modrého světla je totiž super i na řízení a hlavně na večer.

Tady mám pro vás ještě pár fotek přímo z optiky, abyste viděli, jak krásně to vevnitř vypadá - vzdušný, minimalisticky vyzdobený prostor s širokou nabídkou (ne)dioptrických brýlí, slunečních brýlí i kontaktních čoček. Ty jsem dostala také na vyzkoušení, protože jsem se zmínila, že ty, co nosím, mám od svých 15 let pořád ty samé a že by asi nebylo na škodu zkusit nějaké jiné. Tak to ještě uvidím, dnes je mám na sobě třetí den :)

Ocuway má i eshop a nabízí mimo jiné službu Ocuway na cestě, kdy si na webu vyberete až 8 různých obrouček, kurýr vám je doveze domů na vyzkoušení a počká 30 min venku v autě. Vy si mezitím doma v klidu brýle vyzkoušíte a pokud se pro některé rozhodnete, dojednáte přímo na místě další postup. Pokud ne, všechny vrátíte a zaplatíte jen symbolický poplatek 100 Kč. Podle mě pro dnešní dobu nabídka jako dělaná a nemusíte řešit zkoušení v optice s respirátorem :)


Jak se vám moje a Tomovy nové brýle líbí? Věděli jste o takové krásné brněnské optice? Pokud ne a právě sháníte brýle nebo čočky, určitě doporučuju omrknout jejich stránky nebo se rovnou přijít podívat do obchodu. Díky za přečtení článku a jako vždy se budu těšit na vaše komentáře! 

12 komentářů

  1. Veľmi sa mi páčia vaše okuliare. Ja som si pár rokov kúpila nové taktiež s filtrom modrého svetla. Konečne ma nebolí hlava pri dlhom používaní počítača či mobilu čo sa zíde hlavne pri týchto lockdown dňoch kedy som na počítači celý deň.
    inak veľmi pekný príspevok a na fotkách ste krásni ♥

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc, Alex! A souhlasím, že při celodenním zírání do počítače ten rozdíl jde fakt znát.

      Vymazat
  2. Já často střídám brýle a kontaktní čočky. V dnešní době jsou ale brýle spíše za trest, jelikož s rouškou se mi šíleně mlží a nevidím vůbec nic. :D Vybrala sis ale krásný model, sluší ti! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si přesně říkám, že v této době s brýlemi nechci chodit ven, stačí mi ty sluneční, že se mlží při nošení roušky / respirátoru! Ale jelikož jsem stejně většinu času doma a koukám do počítače, tak se brýle s filtrem fakt hodí. A moc děkuju!

      Vymazat
  3. Jsou moc krásné, Aničko! Sluší vám oběma a super tip na optiku. Ale netušila jsem teda, do jakých výšin se můžou vyšplhat náklady na tenčená skla... Z vlastní zkušenosti vím, že časté nošení čoček očím nemusí vůbec svědčit (po 6 letech každodenního nošení se mi začala měnit rohovka, takže pak oči po pár hodinách s čočkami slzely a pálily). Brýle se na prostřídání hodí a tobě navíc i velmi sluší. O laseru jsi neuvažovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Baru! Jsou to slušné pálky, ale co jsem tak sondovala v jiných optikách, je to dost podobné a o moc níž se jít nedá... Mně se naštěstí rohovka nemění, a to jsem čočky nosila na každodenní bázi ještě déle než ty. Chodím jednou ročně na kontrolu a zatím je vše v pořádku, ale častější střídání čoček a brýlí mi připomínají neustále :) Na laser se chystám, ale u žen se to doporučuje až po porodu, jinak by to pak mohlo naskočit zpátky, což s mými dioptriemi dost hrozí. Takže si ještě několik let určitě počkám, než půjdu na laserovou operaci, ale chci do toho jít, pokud to na mých očích bude možné.

      Vymazat
    2. Případné změny po porodu lze řešit příplatkem za "doživotní záruku" a reoperací v ceně původního zákroku, ale je jasné, že pokud miminko plánujete už někdy brzy, tak to teď nemá smysl (zvlášť, když ti ty nové brýle tak sluší). Kdybys pak každopádně chtěla ohledně laseru poradit, tak napiš, byla jsem na něm v Brně a věnovala opravdu hodně času rešerším, než jsem se k operaci upsala.

      Vymazat
    3. Aha! Tak to jsem vůbec netušila, že to mají takhle pořešené, to je moc užitečné vědět. A super, že o tom víš tolik, to se tedy na tebe určitě obrátím, až to bude aktuální, díky Baru :)

      Vymazat
  4. Jéé vy máte oba brýle :) Moc vám sluší, dobrý výběr.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Sluší vám to oběma, Ani. Optika mě taky zaujala, akorát já jsem vždycky chodila k Richterovi, protože jsem tam měla firemní slevu a brýle jsem pak měla v podstatě zadarmo. :) Věřím, že si na brýle brzo zvykneš akorát na to venkovní nošení to tedˇs rouškou nebo respirátorem není. Každopádně je to cool doplněk, co vždycky ozvláštní každý outfit. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme, Evi! Tak to chápu, s nějakou výraznou firemní slevou to je jiná :) Zvykám si poměrně rychle, zatím jen doma, to venkovní nošení je teď opravdu naprd. Tak snad brzy se to bude dát i venku, i když pak zase přes léto budu preferovat čočky, abych mohla mít sluneční brýle :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)